Az UVSE edzője csak a Fradi-meccset felejtené

2015. január 06. 19:29

Szezon közben ült le a lilák kispadjára Németh Zsolt, akinek a vezetésével elindult felfelé az újonc.

Fotó: Dobos Sándor

Eddig két edzőváltás volt ebben a szezonban a férfibajnokságban, az első az UVSE-Hunguest Hotelsnél. A Szolnoki Dózsa-Közgép ellen elveszített bajnoki után (5-18) "közös megegyezéssel" távozott Godova Gábor, a helyét Németh Zsolt vette át.

Addig a meccsig (a hatodik fordulóig) egyetlen pontot szerzett a csapat, igaz, az egy pazar pontszerzés volt, tekintve, hogy a bajnok hagyott két pontot a Hajós-uszodában. Az Eger elleni döntetlen mellett azonban fájó vereségek is becsúsztak a bajnokság elején: rögtön az első körben a Vasas ellen (10-11), majd később a KSI-vel szemben, odahaza, de kikaptak Debrecenben is, egy góllal.

Aztán az edzőváltás után javult a helyzet: bár a Honvéd ellen még vereséget szenvedett a csapat, utána három győzelem következett. A BVSC, a Pécs és a Kaposvár is behódolt. Az évet a Ferencváros elleni egygólos vereséggel zárták, igaz, ott csak a végén tudott zárkózni az UVSE. 

"A Fradi egy jobb, egységesebb csapat a miénknél, de többször is visszanéztem azt a bajnokinkat: magunkat vertük meg. Sok butaságot követtünk el, és ez vezetett a vereséghez, amit sajnálok. Ez az egy meccs, amely talán kilóg a sorból, bár a Honvéd ellen is benne volt a lehetőség, hogy szorosabbá váljon a vége. Elégedett lehetek azzal az 5 mérkőzéssel, amelyen már én voltam a vezetőedző, főleg a három győzelemmel. Pontosabban a győzelmekkel vagyok elégedett, a játékunk még rettentő sokat javulhat. Sok helyzetet hagyunk ki, sokat hibázunk, sok a javítási lehetőség. És a Honvéd ellen kicsit kishitűen játszottunk, van, amikor az önbizalmunkat is növelni kellene" - mondja Németh Zsolt, mikor értékeli az elmúlt időszakot.

De nem csoda a kicsit rapszodikus szereplés, elvégre az újoncnál szélsőségesen oszlik meg a csapat összetétele: az idősebb játékosokból (Tiba Péter, Kovács Róbert, Tóth Zoltán, Dávid Zoltán, Benczur Márton, Áts Bertalan, Laboncz József) álló mag mellett ott vannak a fiatalok, akik a serdülő és az ificsapatból játszanak fel az ob I.-be.

"Azért egy 17-18 éves játékosnak ez hatalmas ugrás. Jórészt centerposzton és a bekkek között forgatjuk őket, mindannyian becsületesen, alázatosan dolgoznak. Helyt állnak, és szerencsém van, hogy ekkora merítési lehetőségünk van az utánpótlás-csapatainkból" - dicsérte meg a srácokat a szakvezető.

Azt is elmondta Németh Zsolt - aki a női válogatott másodedzőjeként is dolgozik -, hogy folyamatos az ötletelés, hogyan lehetne még jobb csapattá tenni az UVSE-t, de konkrétan egyetlen játékost sem kerestek meg eddig az átigazolási időszak nyitánya után.

Az UVSE-Hunguest Hotels első meccsét az új évben az A-Híd-OSC-Újbuda ellen vívja szombaton.

E.ON férfi ob I.-es bajnokság, 2014-15:

Az UVSE-Hunguest Hotels mérlege 11 forduló után:

11 mérkőzés
3 győzelem
1 döntetlen
7 vereség
11. hely



E.ON Férfi OB I.

FTC Telekom - Genesys OSC Újbuda

2023. jan. 17. 19:15

E.ON Férfi OB I.

FTC Telekom - A-HID VasasPlaket

2023. jan. 21. 17:00

E.ON Női OB I.

FTC-Telekom - UVSE

2023. jan. 22. 16:15

E.ON Férfi OB I.

FTC Telekom - Szolnoki Dózsa

2023. febr. 01. 20:45

E.ON Férfi OB I.

FTC Telekom - BVSC-Zugló

2023. febr. 11. 13:00

BENU Női Magyar Kupa: III. Kerületi TVE-UVSE 5-14 (Fotók: Kovács Anikó)
BENU Női Magyar Kupa: Eger-FTC 10-12 (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok