KSI: korrekt kezdet, fejlődő fiatalok

2015. január 06. 15:52

A "sportiskolások" ebben a szezonban is bizonyítják, hogy senkitől sem tojnak be, kiegyensúlyozottan játszanak. Hogy ez mire lesz elég az ob I.-ben, még kérdés.

Az E.ON férfi ob I.-es bajnokság első fordulójában a tavaly a bentmaradást simán kiharcoló KSI két negyed után 6-2-re vezetett az esélyesebbnek kikiáltott Debrecen ellen. Micsoda idénykezdet - gondolhatta minden KSI-drukker, de aztán hirtelen jött a kijózanodás, a meccset 9-7-re elveszítette a csapat.

De nem történt tragédia, ezt mindig hangsúlyozzák is az utánpótlás-nevelő klubnál: nem egy-egy eredményből kell leszűrni, ki hol tart, a lényeg, hogy mennyire fejlődik a játékos egy hónap, fél év, egy év után. Nem is estek össze a srácok, hiszen a következő körben Pécsen játszottak 13-13-as döntetlent, majd két fordulóval később 15-11-re legyőzték az UVSE-t, a margitszigeti presztízsrangadón.

Még egyszer, a Szentes ellen sikerült győzni, akkor nagyon, 9 góllal voltak jobbak a sereghajtónál. Volt még egy meccsük, amely különösen említést érdemel: megszorongatták ugyanis a Szolnokot a 9. körben, még a negyedik negyed elején is csupán egy góllal vezettek Varga Dénesék (a vége azért 5-9 lett a listavezetőnek). 

"Elégedett vagyok az eddigiekkel, egy mérkőzés lóg ki a sorból, éppen a Debrecen elleni, amelyiken 6-2-ről kikaptunk. Szoros meccseket játszottunk az eddigi fordulók alatt, maximálisan elérték ezek a mérkőzések a céljukat. A fiatalok, még a serdülőkorúak is, rendszeresen játszanak, fejlődhetnek. Saját erőnkből építkezünk, ezt sem szabad elfelejteni. Nagyon lelkesek a srácok, akiknek nincs eredménykényszere. Ha a végén ki tudjuk harcolni a bentmaradást, az szép dolog lesz, bár nagyon nehéz lesz elérni. Ha nem sikerül, jövőre szeretnénk feljutni, ismét. Nyugodtan dolgozhatunk, egyelőre minden rendben" - értékelt Horváth János vezetőedző.

Természetesen a szolnokiak bajszának megráncigálásáról egy kicsit bővebben is megkérdeztük:

"Ambivalens érzéseim vannak a meccsel kapcsolatban. Egyrészt nagyon örülök, hogy fegyelmezetten és nagyon jól játszottunk, másrészt mint a racionalitásokat is szem előtt tartó edző, jobban örültem volna, ha a Szolnoktól kikapunk 15 góllal, de aztán megverjük a Vasast" - utalt arra, hogy a bravúros helytállás után a piros-kékek megverték a csapatát.

A KSI igazolt is játékost a napokban, méghozzá a serdülőkhöz, a szolnoki Teleki Andrást, az ifiválogatott keretének tagját. 

A csapat egyébként igazi csemegét kínál a híveinek, 2015 első bajnokiját az Eger ellen vívja szombaton, 11 órától.

E. ON férfi ob I.-es bajnokság, 2014-15:

A KSI SE mérlege 11 forduló után:

11 mérkőzés
2 győzelem
1 döntetlen
8 vereség
12. hely



E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok