Üdv itthon, Flóra!

2015. január 06. 13:59

Befejezte amerikai tanulmányait a női válogatott kapusa, így négy év után hazaköltözött Los Angelesből. A 23 éves játékos a Hungerit-Szentesi VK csapatában folytatja azt a pályafutását, amelynek fő célja a riói olimpia.

Fotó: waterpolo.hu

Amerikából jöttem, híres mesterségem címere m.k.sz.d.v.k.

A feladvány névtelenül persze kvázi megoldhatatlan kategória – ha azonban leírjuk, hogy Bolonyai Flóra nevében adtuk fel, máris közelebb jutunk a megfejtéshez.

A megfejtéshez, amely így hangzik: matematika-közgáz szakos diplomás vízilabda kapus.

Egy szó, mint száz, Flóra végzett a dél-kaliforniai egyetemen, és már itthon várja, hogy csengessen a postás a diplomával. Itthon várja, hiszen tavasszal Szentesen folytatja ígéretes pályafutását!

„Nagyon szerettem kint élni, nagyon megszerettem az ottani életstílust, a barátok, az egyetemet, de az élet már csak ilyen, végeztem, jöhet a következő nagy lépés” – fogalmazott higgadtan a 23 esztendős hölgy, aki nem titkolja, elsősorban a riói olimpia miatt döntött úgy, hogy Magyarországon vízilabdázik tovább.

Los Angeles után Szentesen – lássuk be, felettébb nagy a változás.

„Kétségtelen, próbálom ennek is a pozitív oldalát keresni – folytatta a két hete érkező, egy hete már Bujka Barbaráékkal közösen edző pólós. – Szép, nyugodt, rendezett városba kerültem, a csapat jó szívvel fogadott, kaptam egy lakást, úgyhogy minden adott ahhoz, hogy jól érezzem magam. Budapestre is sokat tudok menni, egy rossz szavam sem lehet, nagyon kíváncsian várom, miként alakul majd a következő másfél év.”

Mint elmesélte, idő kell, amíg megszokja a honi körülményeket – jó példa erre, hogy amíg itthon a csapatnál a vezetőedző mellett egy kapusedző dolgozik, addig Amerikában csak a segédedzőkből volt négy…

Sok ideje persze nincs az ismerkedésre, hiszen a jövő hét végén az Euroliga selejtezőjében lép fel odahaza a társaság, avagy rögvest főszerep hárul rá. Tekintettel arra, hogy a válogatott kapusáról van szó, nem vitás, sokat várnak tőle.

„Magasak az elvárások, ez így jó, hiszen saját magammal szemben is hasonlóképpen gondolkodom, szeretnék vezéregyénisége lenni a csapatnak. A magyar mezőny rengeteget erősödött, ugyan meccset nem láttam, de hallottam, olvastam, hogy már eddig is remek találkozók voltak, és csak eztán jön majd a java. Bajnokcsapatként nem is lehet más a célunk, mint megvédeni a címünket, ami szép feladatnak ígérkezik. Nemzetközi fronton első lépésként tovább kell jutnunk” – mondta Bolonyai Flóra, akit mi tagadás, jó lesz hétről hétre magyar medencében látni.

Az ellenfeleknek kevésbé persze…

„Az edző örüljön, ha válogatott játékossal bővül a kerete – nos, örülök is rendesen! A kapusainkra eddig sem lehetett különösebb panasz, Flóra érkezése bizonyosan hatással lesz a színvonalra is, bővül a variációs lehetőség” – tette hozzá Tóth László, a Hungerit-Szentesi VK vezetőedzője, aki természetesen elsőszámú kapusként számol az Egyesült Államokból hazatért játékossal, mindazonáltal gyorsan hozzátette, „Mindig bizonyítania kell majd – igaz, ettől nem tartok, hiszen remek kapus.”

Az egykori kiváló center erről a héten nem szimpla edzéseken, hanem a holland bajnoki ezüstérmes GZC Donk elleni kétkapus során győződhet meg (a szentesiek légiósa, Sabrina Van der Sloot „intézte” el, hogy korábbi csapata Szentesre utazzon), avagy gőzerővel hangol a bajnok az Euroliga-megméretésre.

„Jók ezek a kétkapuk, kiváló felkészülés a jövő heti meccsekre" – zárta Bolonyai Flóra, aki a klubfeladatok mellett természetesen a válogatottban szeretne bizonyítani.

Talán Merész András szövetségi kapitány megkérdezése nélkül is állíthatjuk: lesz rá lehetősége.

Avagy üdv újra itthon, Flóra!

– a.z. –



E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok