Pécsen nagy fordulatra van szükség

2015. január 05. 19:19

A PVSK-Mecsek Füszért férficsapata nagyon rosszul zárta az évet, s nem csupán a vereségek miatt. Most meg kell újulniuk, hogy a szezon második felére elérjék a célt.

Fotó: NNFotó/PVSK

A cél Pécsen a szezon előtt is a bentmaradás volt, nincs ez másként most sem. Sőt, mostanra csak megerősödött ez az elvárás, felfelé nem tudott változni. 

"Nos, nem vagyok elégedett. Annak ellenére sem, hogy például a sportnapilap is a 13-14. helyre lőtt be minket a bajnokság előtt. Ez alapján a helyünkön vagyunk, de mi nagyobb reményekkel vágtunk neki a szezonnak. Az utolsó egy hónapunk viszont nagyon fájó volt" - mondja Bereczki Miklós vezetőedző, aki hozzátette, november közepéig nem volt különösebb probléma a csapattal.

Ezzel nem tudunk vitatkozni, annak ellenére, hogy azért felemásan indult a szezon. A Szegedtől kikapott odahaza a csapat (7-11), majd nem tudta megverni otthon a KSI-t sem (13-13). A két hazai vereséget viszont kompenzálták a debreceni győzelmükkel. A kaposvári vereség (5-8) belefért, s még a Honvéd elleni hazai egygólos kudarc sem csapott arcul senkit, a Vad-csapattól ki lehet kapni, ráadásul győzelmi esélyeik is voltak. Sőt! A BVSC-t idegenben győzték le aztán, és megszorongatták a Fradit is. Az OSC 4 góllal nyert Pécsen, de a nagy baj a 9. fordulóban következett.

"Az UVSE elleni hazai vereség nagyon rosszul esett, mint ahogyan a szolnoki nagy fiaskó is (6-20 - a szerk.). S ezután kikaptunk az utolsó helyezett Szentes otthonában. A hat pont nagyon hiányzik majd, ha most meglenne, egész jól nézne ki a tabella. Valami az UVSE elleni hazai vereség után összeomlott a csapatban" - ismerte el a Honvéd-gálán azért valamennyire felszabadulttá váló Bereczki Miklós, s kénytelen volt ezután újabb rossz hírekkel szolgálni.

"Czigány Karcsi visszamegy Svájcba, amit korábban is sejtettünk, de a hiánya nem jön jól nekünk. Igaz, még a szezon előtt javasoltam neki, ne menjen vissza, még fiatal ahhoz, hogy ott pólózzon. Tavaly minden mutatóban az ob I. élmezőnyében volt, szórta a gólokat, amik nagyon kellettek nekünk. Mivel Svájcban más szinten vízilabdáznak, féltettem, hogy visszaesik majd a teljesítménye, kondija. Sajnos, ez beigazolódott, idén is erőssége volt a csapatnak, de korántsem annyira, mint korábban. Szintén nem számíthatunk Kistamás Zsoltra, az ő távozása teljesen váratlan, nemrég jelentette be, hogy elhagy minket, vélhetően ő is Svájcban folytatja. Kettejüket azért hoztuk Pécsre, hogy húzzák a csapatunkat, vezéregyéniségek legyenek, de ha csak a Szentes és az UVSE elleni mérkőzéseinkre gondolok, nem tették ezt ugyanolyan hatékonyan, mint mondjuk az ellenfeleink rutinos játékosai, Vörös Viktor, Weszelovszky László, Kovács Robi vagy Dávid Zoli tették."

A szakember szerint most felborult a fiatalok, idősebbek aránya a csapatban, ez pedig azt jelenti, hogy a fiataloknak fel kell nőniük a feladathoz, ráadásul gyorsabban, mint az egészséges lenne.

Természetesen tervben van, hogy megerősítsék a keretet, de Bereczki Miklós őszinte volt: a Mikulás sem hozott pénzes zsákot, ráadásul az igazán jó játékosoknak van csapata, és nekik kevésbé vonzó egy 13. helyen álló PVSK. Szóba került egy brazil válogatott leigazolása, ez még függőben van, a pólóst a tavaly az OSC-ben játszó Adrian Delgado ajánlotta a pécsiek figyelmébe. Őt magát is megpróbálták leigazolni, de ha visszajönne, csak az újbudai vagy pesti csapathoz igazolna.

A PVSK tehát kényszerhelyzetben van, várható játékosok érkezése, de ők csak a 14. fordulótól játszhatnak.

A 12. körben a pécsiek a Vasast fogadják.
 
E.ON férfi ob I.-es bajnokság, 2014-15:

A PVSK-Mecsek Füszért eddigi mérlege

11 mérkőzés
2 győzelem
1 döntetlen
8 vereség
13. hely
 



BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok