Szentes: bent kell maradni!

2015. január 05. 11:48

Körülnéztük a férficsapatok háza táján, kíváncsiak voltunk arra, változtak-e a célok, változik-e a keret. 1. rész: Valdor-Szentesi VK.

Fotó: Szentesi VK

Átértékelték a célokat.

Átértékelték, mert erre volt szükség.

Miként Lukács Dénes régi-új edző fogalmazott: „Amikor november végén átvettem a nulla pontos csapatot, egyértelműen a bennmaradást tűztük ki célul. Jelen helyzetünkben, be kell látni, minden másról fölösleges volna beszélni.”

A szakvezető reális gondolkodása még akkor is érthető, ha irányításával két meccsen is jóval többet mutatott a társaság, mint korábban. A Debrecen ellen kiélezett, szoros partin roppant közel állt a pontszerzéshez, de végül egyetlen góllal, 10–9-re elveszítette a mérkőzést („Igazság szerint győzelmet vártam, nem is álltunk tőle messze, a végén nem adtak meg egy gólunkat, mert bent volt a labda, visszanéztük videón, de már mindegy – fogalmazzunk úgy, nem volt szerencsénk, itt még rendkívül ideges volt a csapat az őszi sikertelenség miatt” – mondta Lukács Dénes), majd a Pécs ellen végig vezetve, a Weszelovszky László, Vörös Viktor duó remeklésének is hála 11–10-es győzelemmel megszerezte első pontjait. Kell- mondani, az ünnepek előtt kivívott siker jót tett a lelkeknek, a hangulatnak.

„A Szentesnek bent kell maradnia az első osztályban, ez nem kérdés. A magyar vízilabda egyik fő bázisáról, fő utánpótlásbázisáról beszélünk, háromszáznyolc sportolóval, gyönyörű uszodával, egy a vízilabdáért sokat tevő elnökkel, Magyar Józseffel” – tette hozzá a szakvezető, aki szerint a jelenlegi 14. helyezés nem véletlen, hiszen a sok nehézség közepette „Nem a legsikeresebben összerakott csapatról van szó.”

Tekintettel arra, hogy a szabályok szerint az alapszakasz felénél, vagyis két forduló múlva lehetősége van a kluboknak változtatni a kereten, adott a kérdés, Szentesen a visszatérő edző mennyire nyúl/nyúlhat hozzá a szerkezethez.

„Lesznek változások – árulta el. – Több mint egy hónapja velünk edz egy szerb kapus, Strahinja Stretkovics, elégedettek vagyunk vele, nálunk folytatja pályafutást. Somogyi Balázs – a korábban megbeszéltek szerint – visszatér Svájcba, ami komoly érvágás számunkra, hiszen fontos láncszeme volt a csapatnak. Helyére Komlósi Péter érkezik, akit Szentesen, de szerintem sehol sem kell bemutatni a vízilabda-barátoknak. Peti másfél évet kihagyott, de két hónapja velünk edz, most hivatalosan is visszatér hozzánk.”

Mint megtudtuk, ezzel még nincs vége az igazolásnak – várható még egy játékos érkezése, akit a remények szerint egy-két héten belül jelenthetnek be. Lukács Dénes (aki nem tagadja, Magyar József elnök úr hívásának nem tudott nemet mondani, a jó viszonynak, a póló szeretetének köszönhetően tért vissza a kispadra) szerint végre mentálisan rendben van az együttes, így minden adott ahhoz, hogy elérje a céljait. „Az alsóházi rájátszásban nem szabad, hogy gondjaink legyenek majd” – zárta a tréner, aki ma kezdte meg csapatával a közös felkészülést a nagy feladatokra.


E.ON férfi ob I-es bajnokság, 2014/2015
A Valdor-Szentesi VK eddigi mérlege

11 mérkőzés
1 győzelem
0 döntetlen
10 vereség
93–153-as gólkülönbség
14. hely

– a.z. –



E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok