Illés Anna: Már nagyon várjuk a szezonkezdetet

2015. január 04. 10:51

Az Egyesült Államokban tanuló és vízilabdázó válogatottunk itthon töltötte az ünnepeket, de már újra Kaliforniában van, és nagyon várja az igazi tétmeccseket.

Fotó: MTI

A Berkeley Egyetem hallgatója Nusi, akinek még két és fél év van hátra tanulmányaiból. Az egyetem vízilabdacsapatának oszlopos tagja, a Cal Bears weboldala rendszeresen kiemeli teljesítményét (csakúgy, mint Antal Dóráét, aki tavaly az év újonca elismerést is elnyerte). Kíváncsiak voltunk, mi újság vele, egy kis helyzetjelentés következik.

„Nagyjából mindenki két hét szünetet kapott az ünnepekre, mindenkinek a vizsgáitól függött, mikor tudott hazautazni. Nem kaptunk viszont teljes szünetet, mert kellett járnunk kondizni es úszni is. Január 3-ra pedig mindenkinek vissza kellett érnie, Dórival 2-án egy géppel jöttünk. Azóta már túl is vagyunk egy kétórás edzésen– mondta Anna, még szombaton.

Az egyetemi tanév január 21-én kezdődik, addig alapoznak a lányok, méghozzá egy igen kemény alapozást jelent ez, mint mindig. A csapat egyébként az összegyetemi rangsorban jelenleg a harmadik helyen áll, de a java csak ezután kezdődik.

„Az előző félévben összesen két tornánk volt csak, mivel „off-season” volt. Hat hét alapozás után hat hét vízilabda következett, majd 2-4 hét alapozás, így nézett ki az elmúlt pár hónap. Nem sokat játszottunk versenyhelyzetben, hiszen a kettő torna is csak előtorna volt. Pontosan ezért várom már nagyon a szezont, hogy megmutathassuk, mit tudunk.”

No, de mi történt az itthon töltött napok alatt?

„Nagyon jól éreztem magam. Meg tudtam látogatni a nagymamáimat, aminek ők is nagyon örültek. Illetve sok időt töltöttem a családdal, a barátaimmal és a kutyámmal is. A családi vacsoráknál természetesen mindig szóba került a póló, hiszen a bátyámnak és nekem is ez tölti ki életünk nagy részét” – tudtuk meg, mint ahogyan azt is, a válogatott erőssége közel egy órát beszélgetett Merész András szövetségi kapitánnyal is a szünidő alatt.

„Nem meglepő módon a jövőről beszéltünk, bízom benne, hogy a kapitány számít majd rám, én mindent megteszek, hogy jobb játékos legyek. Nagyon sokat segítenek itt kint az edzőim, hogy a válogatott szezonra felkészültebbé váljak, jobb formába kerüljek, ennek nagyon örülök. Próbálom követni az otthoni eseményeket mind a bajnokságban, mind a válogatottban, hogy semmiről ne maradjak le. Sajnálom, hogy a lányok egyik Világliga-meccset sem nyerték meg, de ahogy hallottam, egyik meccs sem múlott sokon, úgyhogy nem aggódom.”

S akkor jöjjön pár szó Sanyiról, a bátyról, aki a RacioNet-Honvéd játékosa.

„Ahogy tudom, most két fontos meccsük lesz a következő hetekben, amit jó lenne megnyerniük, és nagyon szurkolok majd nekik, hogy ez sikerüljön! Próbáljuk egymás meccseit követni, és elmondani a véleményünket egymás játékáról. Ezzel is segítjük egymást, de azért ez néha elég nehéz, mert mindkettőnknek ott a suli is, és emiatt eléggé be vagyunk táblázva” – mondta Illés Anna, aki jól tudja, hiszen a Honvédnak a BVSC és a Fradi elleni meccsei következnek a sorban.

Nos, ami az ő (és Antal Dóra) programját illeti: a Cal Bears először január 17-én játszik a San Jose Egyetemen, majd a Stanford és az University of Californa Egyetem tornáján vesznek részt. Richard Corso, a csapat edzője azt nyilatkozta, talán minden idők legjobb „berkeley-s” női csapata a mostani (a spanyol Roser Tarrago is tagja a keretnek például), így nagy reményeket táplálhatnak a következő hónapokra.
 
-dobos-



E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok