Jöhet a második!

2014. december 09. 15:23

„A stressz a múlté!” – mondja Manhercz Krisztián, aki szerdán másodszor szerepelhet a magyar válogatottban. Benedek Tibor együttese a Világligában ezúttal Románia ellen ugrik medencébe (18.25, tv: Digi Sport1), méghozzá Miskolcon.

Manhercz Krisztián fehér sapkában (Fotó: MTI)

Jöhet a második!

A válogatottnak és neki is.

Benedek Tibor együttese a novemberi, Szlovákia elleni debreceni győzelemmel rajtolt a Világligában – szerdán Miskolcon (18.25, tv: Digi Sport1) Románia a soros ellenfél. „Ez a meccs talán még hosszabb ideig lehet szoros, mint a szlovákok elleni volt” – érzékeltette a szövetségi kapitány azt, hogy egyáltalán nem számít könnyű mérkőzésre. Ennek persze kimondottan örül, mert így élesben képes tesztelni csapatát, élesben figyeli például meg, hogy mire mennek a többiek a zseniális, most pihenőt kapott Varga Dénes nélkül.

A fentebb citált „neki is” kitétel Manhercz Krisztiánra értendő: a 17 esztendős tehetség a szlovákok ellen mutatkozott be a válogatottban, hogy nem vallott szégyen, jól mutatja, a kapitány ezúttal is meghívót küldött neki.

„Boldog vagyok, nyilván ez jó jelnek számít – fogalmazott két edzés között a szegediek játékosa. – Az első alkalommal nagyobb volt bennem a drukk, jobban izgultam, mégiscsak a felnőtt válogatottban debütáltam. Most viszont sokkal felszabadultabb vagyok, nagyon jól érzem magam.”

A bajnokságban feltűnően húzóemberré váló pólósnak elmondása szerint sokat segítenek a társai, akik azonnal befogadták – no, igen, erre mondják, papírforma, a magyar válogatott közösségi ereje messze földön híres. Ugratásokat eddig inkább szegedi klubtársaitól kapott, akik persze rendkívül büszkék arra, hogy Krisztián ott lehet a legjobbak között.

„Érzem, hogy egyre nagyobb rajtam a felelősség Szegeden, igyekszem ennek megfelelni – mondta. – A válogatottban is szeretnék kiegyensúlyozottan játszani, most Dumi hiánya miatt Bátori Bencének, Erdélyi Balázsnak és talán nekem is nagyobb lesz a felelősségem, lesz lehetőség a bizonyításra, alig várom a mérkőzést.”

A második válogatott mérkőzésére készülő ifjú is amondó, Románia nagyobb falat, mint volt Szlovákia, avagy a győzelemért apait-anyait bele kell adni. Más kérdés, számára teljesen mindegy, ki van a túloldalon, minden egyes másodpercben a bizonyítás lebeg a szeme előtt. Mert aki ott van ugye Benedek Tibor csapatában, legszívesebben örökre kibérelné magának valamelyik sapkát…

A magyar válogatott kerete:

Lévai Márton (RacioNet-Honvéd), Decker Attila (Szolnoki Dózsa-Közgép) - kapusok

Szivós Márton, Hosnyánszky Norbert, Erdélyi Balázs, Bedő Krisztián, Angyal Dániel (mindannyian ZF-Eger), Vámos Márton, Madaras Norbert, Varga Dániel, Mezei Tamás (mindannyian Szolnoki Dózsa-Közgép), Bátori Bence (A-Híd-OSC-Újbuda), Manhercz Krisztián (Tiszavirág-Szeged-Diapolo) - mezőnyjátékosok

Világliga, program, 2. kör:

Kedd:

Szlovákia-Görögország
Németország-Szerbia
Spanyolország-Oroszország
Montenegró-Olaszország
Franciaország-Horvátország

Szerda:

Magyarország-Románia - Miskolc, Kemény Dénes Uszoda, 18 óra 25 perc - DigiSport 1


– a.z. –



E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok