Benedek Tibor: Ismerős volt a szolnokiak öröme

2014. december 08. 10:08

A válogatott szövetségi kapitánya vasárnap este értékelte a Theodora Magyar Kupa négyes döntőjén történteket, és kicsit beszélt a szerdai Világliga-selejtezőről is.

Fotó: MTI

A Szolnok nyerte a Theodora Magyar Kupát az OSC döntőbeli legyőzésével. A két bronzérmes a Honvéd és az Eger lett a pénteki elődöntők nyomán. A kapitány akkor és vasárnap is a helyszínen tekintette meg a történteket, a szentesi Városi Sportuszodában értékelt.

Hogy tetszett a hétvége, a válogatottak szempontjából? - kérdeztük Benedek Tibort.

"Annyiból ismerős volt az érzés, hogy amikor a Reccóban játszottam, akkor ugyanilyen kupadöntőket játszottunk. Az volt a kérdés, hogy bár sok jó csapat volt, de a Recco, amelyik a legerősebb csapat, jelen esetben a Szolnok volt az, tud-e élni azzal, hogy mindenki azt várja, ők győzzenek. Ez nem egy könyű dolog, ehhez valóban profi játékosnak kell lenni. A Szolnok csapatában sok olyan játékos van, aki ezt a saját bőrén megtanulta. Ennek ellenére három és fél negyeden keresztül lehetett látni, hogy az OSC a jó játékával elbozinytalanítja a szolnoki csapatot. Aztán amikor sikerült a Szolnoknak két góllal vezetni, akkor megnyugodtak. Végig ez volt a kérdés, hogy tud-e a Szolnok két góllal vezetni, mert akkor kicsit fel tud szabadulni. Az OSC folyamatosan tartotta az eredményt, egészen a harmadik negyed végéig. Így hát, az az öröm, ami a mérkőzés után volt, az egy kicsit ismerős volt nekem is, nem az a felszabadult öröm, hanem a megkönnyebbült öröm volt érezhető."

A kevés gólos elődöntőket minek tudod be?

"Szerencsére a jó kapusteljesítményeknek, illetve egy nagyon fegyelmezett védekezésnek, még a Honvédot is idetehetem, mert addig, amíg nem fáradtak el, s nem őrölte fel őket az a tudat, hogy nem tudnak gólt lőni, fegyelemezetten játszottak."

Az OSC-ben több válogatott is játszik. Nem sikerült nekik a BL, most a kupadöntő sem úgy, ahogy igazán szerették volna. Megvan a veszély, hogy esetleg visszavesse őket mindez?

"Biztos csalódottak, de azt kell mondjam, egy nagyon egységes és jó csapatot alkotnak, nem hiszem, hogy bármilyen szégyellnivalójuk lenne. A Honvédot is magabiztosan verték és ma is jót küzdöttek végig. Kayest nem egyszerű lefogni, ez nagy gondot okozott a Szolnoknak. Az ő nagy húzásuk az volt, hogy Kis Gábort csak a harmadik negyedtől játszották igazán, így elkerülték azt, hogy kipontozódjon, sőt, még két hibája sem volt a harmadik negyedben, ami korábban többször előfordult. Látszott is Gáboron, hogy igazán a meccs második részében tudott jól játszani és hasznosan.

Hétfőtől együtt a válogatott.

"11 órakor indulunk Miskolcra együtt, így a srácoknak nincs sok pihenőidejük. Megígértem, hogy este nem fogunk sokat úszni, de taktikailag el kell kezdenünk a felkészülést".
 
A magyar válogatott kerete Románia ellen:

Lévai Márton (RacioNet-Honvéd), Decker Attila (Szolnoki Dózsa-Közgép) - kapusok

Szivós Márton, Hosnyánszky Norbert, Erdélyi Balázs, Bedő Krisztián, Angyal Dániel (mindannyian ZF-Eger), Vámos Márton, Madaras Norbert, Varga Dániel, Mezei Tamás (mindannyian Szolnoki Dózsa-Közgép), Bátori Bence (A-Híd-OSC-Újbuda), Manhercz Krisztián (Tiszavirág-Szeged-Diapolo) - mezőnyjátékosok
 
A találkozót Miskolcon rendezik, szerdán, 18 óra 25 perctől.



E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok