Aranyos és ezüstös gondolatok - 1.

2014. december 08. 01:38

A Theodora Magyar Kupa női döntőjében óriási csatát vívott az UVSE-Central és a Dunaújvárosi Főiskola. Néhány főszereplő véleménye.

Fotó: Csonka Tamás

Amint arról beszámoltunk, 6-5-re nyert az UVSE-Central a Dunaújvárosi Főiskola ellen a szentesi kupadöntőben.

Nüanszokon múlt a győztes személye, a fővárosiak Kisteleki Hanna bravúros megoldásával voltak jobbak a végjátékban.

Egyik csapat sem lehet ugyanakkor elkeseredett, ezt jelzi Mihók Attila véleménye is. A három már korábban bemutatott vélemény mellett videóinterjú Garda Krisztinától, Gurisatti Grétától, illetve Szücs Gabriellától és Keszthelyi Ritától.

Áts Bertalan: „Nagyon büszke vagyok a csapatomra, nagyon nagyot játszottak a lányok, köszönöm nekik ezt az óriási ajándékot, így karácsony előtt. Gratulálok a Dunaújvárosnak, igencsak megnehezítette a dolgunkat. Nehezen nyertünk, de nem mondom, hogy rosszul játszottunk volna, épp ellenkezőleg, jól védekeztünk, fegyelmezettek voltunk, ám ellenfelünk erőn felül teljesített, nem véletlenül van ilyen rutinos, bajnokságokat, kupákat nyert edzője. A kupa megnyerése határozott célunk volt, de ezt csupán részcélnak nevezném, hiszen a folytatásban minél tovább szeretnénk jutni a nemzetközi porondon, majd bejutni a magyar bajnokság döntőjében, végül pedig azt meg is nyerni. Szeretnék köszönetet mondani az egyesület elnökségének, támogatóinak, edzőinek, minden olyan személynek, akik hozzásegített bennünket ahhoz, hogy itt most kupagyőzelmet arattunk!”

Mihók Attila: „Jól működött a taktikánk, végig partiban voltunk, ám a végén sajnos kiütközött a rutintalanságunk… A negyedik negyedben több alkalommal is rossz megoldást választottunk, amit leginkább az oxigénhiányra vezetnék vissza, a fizikális különbséget főként a korosztálybeli különbség számlájára írom. Szomorú vagyok, mert benne volt ebben a meccsben a csoda. Nagyon szomorú vagyok, de egyben büszke is a csapatomra, a lányokra, mert ők is szomorúak…”

Kisteleki Hanna: „Nehéz volt, nem erre számítottunk a Dunaújvárostól, a kétcenteres játékukkal megleptek bennünket. De csak sikerült! A mindent eldöntő gólom? Be akartam játszani centerbe, de láttam, észrevettem, hogy Orsi kilép a kapuból, így elvállaltam. Boldog vagyok, hogy sikerült!”


Galéria

A többi képért kattintson a képre!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok