„Éltünk a lehetőséggel”

2014. december 05. 19:16

Vincze Balázs, az A-Híd-OSC-Újbuda edzője szerint a védekezésre helyezték a hangsúlyt, ezzel nyertek. Vad Lajos, a RacioNet-Honvéd szakvezetője szimplán vicckategóriának nevezte csapata teljesítményét. Értékelések a Thedora Magyar Kupa első férfi elődöntője után.

Fotó: Mikola Gábor

A Theodora Magyar Kupa első elődöntője meglepetésre egyoldalú játékot hozott (a meccsről itt olvashat), az OSC 8–1-re győzte le a Honvédot. A meccs után a két edző ennek megfelelően értékelt – Vad Lajos keserűen jegyezte meg, nincsenek válogatott szintű játékosai…

Vad Lajos: „Ha tanár előtt feleltünk volna, az érdemjegyünk nem lehet volna más, mint egyes. Elégtelen. Itt volt a lehetőség, hogy aki válogatott akar lenni, megmutassa magát – nos, kiderült, nincs válogatott szintű játékosunk sajnos… Nem a két rutinos játékosunkra gondolok, akik rakásig nyerték már magukat, hanem a többiekre, akik elméletileg nagy célokért küzdenek. Most azonban összeszarták magukat… Ezen a meccsen egy dolgunk volt, hogy minél hamarabb véget érjen a parti… Ennyi emberelőnyt így kihagyni… Ha valaki nem tökös, nem vállalja be, ez az eredménye. Vicckategória volt számomra ez a teljesítmény.”

Vincze Balázs: „Nem volt látványos mérkőzés. Komoly energiákat befektetve, elsősorban a védekezésre koncentrálva nyertünk. A támadójátékunkon ez meglátszott persze, kevesebb erő, energia, koncentráció maradt a befejezésekre. A négy csapat közül nekünk volt egyedül veszíteni valónk. Mindenki a Honvédot akarta ellenfelének, mi megkaptuk, örültünk, de kevés a parton örülni, a vízben is meg kellett mutatni, hogy jobbak vagyunk. Éltünk a lehetőséggel. Az OSC-nek rég volt ilyen sikere, ennek örülünk, de igyekszünk, szeretnénk még ezt megfejelni. Bízom abban, hogy az elmúlt időszak, a Bajnokok Ligája, bajnoki mérkőzések annyi összeszokottságot, energiát adtak, hogy holnap után eséllyel tudunk majd vízbe ugrani, és az esélyt valóra is tudjuk váltani.”

Bátori Bence: „Mindig a kötelezőt hozni a legnehezebb. Nagyobb hangsúlyt fektettünk a védekezésre, sokat gyakoroltuk, ennek eredményeképpen kaptunk most csak egy gólt. Támadásban nyilvánvalóan több kell majd a döntőben, hiszen most többször is pontatlanok voltunk. Kielemezzük majd a másik elődöntőt, mindegy kit kapunk ellenfélnek, mindkét csapattal szemben van törleszteni valónk.”

A videóban Illés Sándor, Kovács Gábor, Gór-Nagy Miklós és Bisztritsányi Dávid nyilatkozata.



Galéria

A többi képért kattintson a képre!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok