Szegedi és debreceni légiós a szlovákoknál

2014. november 17. 11:39

A szlovák válogatott több rutinos játékossal érkezik a debreceni Világliga-selejtezőre.

Seman itt még egri pólósként (Fotó: MTI)

A 2015-ös Szuperdöntő felé vezető út első állomása lesz a debreceni Világliga-selejtező a magyar válogatott számára. Az első ellenfél Szlovákia lesz, a csoportunkban még Görögország és Románia szerepel.

A szlovák válogatott a tavalyi selejtezősorozatban Montenegró, Olaszország és Németország ellen vívott, egy győzelem mellett öt vereséget szedtek össze, akkor a csoportból Montenegró ment tovább. Bár könnyű ellenfélnek tűnhet első látásra (és vélhetően az is lesz), azért figyelni kell majd kedden este, elég csak arra gondolni, hogy az olaszok mindössze egyetlen góllal nyertek a tavalyi sorozatban ellenük, 14-13 lett az a mérkőzés - ennek videós összefoglalóját megmutatjuk. (Montenegró is csak a negyedik negyedben biztosította be sikerét februárban, 8-5-re nyertek Brguljanék.)

Ami a keretet illeti: két, a magyar bajnokságban szereplő légiós is ott lesz a medencében, a debreceni, korábban szentesi Martin Kolarik, valamint a szegediek centere, Lukas Seman. Juraj Zatovic személyébem korábban az Egyesült Államokban is szereplő játékosuk is van, aki ott volt a 2000-es olimpián is.

Három válogatott is a spanyol San Andreu játékosa, Lukas Durik, Tomas Bruder és Samual Balaz edződik a spanyol bajnokságban, mellesleg a szövetségi kapitány is spanyol, Antonio Estellar Serrahima. Durik a Sabadell elleni legutóbbi bajnokin 3 gólt szerzett, Bruder kétszer talált be, de Balaz is stabil pólós.

S még egy érdekesség, egy névrokonság: a mieink edzője, Dabrowski Norbert a meccs előtt lepacsizhat a szlovákok csapatvezetőjével, Stefan Dabrovskyval. S azt se feledjük, hogy a mi csapatvezetőnk, Gergely István a Felvidéken született, Dunaszerdahelyen.

A mérkőzés 19 órakor kezdődik Debrecenben, a találkozót közvetíti a Digi Sport 1. 

A szlovák válogatott kerete:

Lukas Kozmer (Olympiac Nice), Toma Hoferica (SKP Kosice) - kapusok

Martin Famera (Spandau), Juraj Zatovic, Michal Kratochvil (Slavia Bratislava), Lukas Durik (San Andreu), Maros Tkac (Novaky), Lukas Seman (Tiszavirág-Szeged-Diapolo), Samual Balaz (San Andreu), Tomas Bielik (Slavia Bratislava), Marek Tkac (Novaky), Martin Kolarik (Debrecen), Tomas Bruder (San Andreu), Nagy Sebastian (Modri Draci Kosice) 

Szövetségi kapitány: Antonio Estellar Serrahima (spanyol)
Edző: Robert Kaid
Csapatvezető: Stefan Dabrovsky



E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok