A Szegedé a megyei rangadó

2014. november 15. 20:40

Varga Péter együttese nehezen, de nyert Szentesen – a Kaposvár, a Ferencváros, a Honvéd és az OSC zsebelte be még a három bajnoki pontot.

Fotó: Szeged

Szoros, kiélezett meccsek – egyet jelent azzal, hogy folytatódott a férfibajnokság!

Kaposváron végig szoros, kemény, megjósolhatatlan partit vívtak a házigazdák a BVSC ellen. A vendégek 4–2-es hátrányból egyenlítették, a harmadik negyed legvégén pedig Pásztor Mátyás gólja ért 5–5-t. A záró felvonás azonban már csak két kaposvári találatot hozott, az 55 százalékkal védő Szécsi Zoltán kapuját képtelenek voltak a zuglóiak emberelőnyből, sőt ziccerből is bevenni.

Szentesen hasonló nagy ütközet zajlott a medencében. A Szeged leginkább a harmadik negyednek köszönheti, hogy elhozta a három bajnoki pontot, hiszen akkor fordította meg a meccset, akkor lőtt hat gólt, akkor fárasztotta ki leginkább a hazaiakat. Más kérdés, Matajsz Márk együttese a negyedik negyedben akár egyenlíthetett is volna, hiszen öt perccel a vége előtt kialakult a végeredmény.
A Szegedben ismét lőtt egy hármast a 17 esztendős tehetség, Manhercz Krisztián, aki sikerélménnyel mehet Benedek Tibor válogatottjába. Szólni kell még a szentesi Boros Tamásról, aki három kísérletéből lőtte három gólját, avagy rajta aztán semmi sem múlt. Nem vitás, feljövőben a pont nélkül álló Szentes, de nyilvánvalóan jót tenni arrafelé az önbizalomnak, ha nyerne a csapat már egy meccset.

Szegeden természetesen örülnek a győzelemnek, miként Varga Péter edző nyilatkozta: „A lényeg a három pont, a győzelem. Ez egy vérbeli megyei rangadó volt, sok-sok izgalommal. Nehéz volt, de sikerült! Nagyon nem játszottunk jól, sokat hibáztunk, védekezésben nem a megbeszéltek szerint játszottunk. Tudtam, hogy nehéz az edzők élete, na de ennyire? Mi döntőt a javunkra? Talán az, hogy a végén kevesebbet hibáztunk, a Szentes pedig elfáradt. Ez tényleg egy igazi megyei rangadó volt, és biztos, hogy emlékezetes meccsek kategóriába íródik be a történelemkönyvbe.”

Az UVSE a kinevezett Németh Zsolttal a kispadon nagyszünetig remekül tartotta magát a Honvéd ellen, Vad Lajos csapata csak egyetlen találattal járt előbbre. A remeklő Fülöp Bencével a soraiban aztán robbantottak a vendégek, akik főleg hátul szedték össze magukat, és a 16 perc alatt csupán egyetlen gólt engedtek a hazaiaknak, miközben ők hatot is berámoltak.

A Ferencváros Pécsen küzdött meg alaposan a pontokért. Hiába vezetett végig, a házigazda ott loholt a nyomában, sőt 4–4-nél mentek nagyszünetre a felek. Varga Zsolt együttese innen azonban húzott egyet azon a bizonyos nadrágszíjon, gólt szerzett megúszásból (Paján Viktor), gólt szerzett emberfórból (Katonás Gergely), gólt szerzett akcióból (újfent Katonás), így szép lassan eldöntötte a partit. Ki kell emelni a zöldek védekezése mellett kapusukat, Gárdonyi Andrást, ki a 18 lövésből 13-at fogott, avagy 72 százalékos teljesítményével főszerepet játszott a diadalból.

Az OSC világbajnok védőit, Decker Ádámot és Gór-Nagy Miklóst ezúttal nélkülözve állt ki a KSI ellen, és bizony a vártnál jobban megszenvedett a sikerért. A KSI a második negyed közepén 5–4-re vezetett, de a harmadik etap 6. percében is csupán egyetlen góllal, 10–9-re ment Vincze Balázs együttese. Ezt követően a várakozásoknak megfelelőem persze kijött a felek között fizikai és technikai különbség, de a vendégek előtt így csak kalapot lehet emelni.

Mint ahogy összességében ezen forduló előtt is…

Eredmény – E.ON férfi ob I-es bajnokság, 7. forduló

Kaposvári VK–BVSC-Wáberer Hungária-Zugló 7–5 (0–1, 3–1, 2–3, 2–0)
Gólszerzők:
Kovács O. 2, Ágner, Surányi, Ronen, Vikalo, Parezanovics, ill. Létay 2, Szabó B., Pásztor, Kotszidisz

Valdor-Szentes–Tiszavirág-Szeged-Diapolo 11–12 (3–2, 5–4, 2–6, 1–0)
Gólszerzők:
Boros 3, Pellei 3, Nagy M. 2, Vörös 2, Dőry, ill. Manhercz K. 3, Kunac 3, Kiss Cs. 2, Varga II Zs. 2, Chilkó, Seman

PVSK-Mecsek Füszért–Ferencváros 5–7 (1–2, 3–2, 0–2, 1–1)
Gólszerzők:
Czigány 2, Csacsovszky, Kistamás, Krizsán, ill. Marnitz G. 2, Katonás 2, Paján, Csapó, Roach

A-Híd OSC–KSI SE 18–11 (3–1, 4–4, 5–4, 6–2)
Gólszerzők:
Bátori 3, Bundschuh 3, Kayes 3, Hegedűs 2, Kovács G. 2, Salamon 2, Graham 2, Juhász, ill. Kalanovics 5, Marnitz M.2, Miklós 2, Szabó B., Fejős

UVSE-Hunguest Hotels–RacioNet-Honvéd 6–11 (4–3, 1–3, 1–2, 0–3)
Gólszerzők:
Dávid 3, Tóth Z., Irmes, Kovács R., ill. Fülöp 5, Takei 2, Kiss G., Sikon, Steinmetz B., Shimizu

Pénteken közölt eredmények:
VasasPlaket–ZF-Eger 6–12, Debrecen–Szolnoki Dózsa-Közgép 8–18




19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok