Legendák mindenhol!

2014. november 14. 15:56

Nem csak a medencében, a parton is kiemelkedő személyek tüsténkednek majd a debreceni gálán, avagy Kemény Dénes, Benedek Tibor és Kósz Zoltán is ott lesz a nem mindennapi partin.

„Legendák a medencében!” címmel hirdeti a plakát a vasárnapi, debreceni gálameccset, amelyen várhatóan telt ház előtt újra sapkát húznak olyan klasszisok, akik már visszavonultak, vagy éppen még játszanak, egy azonban közös bennük: ott voltak a sydneyi, az athéni vagy/és a pekingi olimpiai aranyérmes csapatban. A nem kevésbé szeretett Benedek Tibor együttese ellen ugranak vízbe, avagy ismerve az urakat garantált nem csak a minőségi szórakoztatás, hanem a győzni akarással járó színvonal is.

Varga Tamásnak, az esemény megálmodójának, a debreceni vízilabda mindenesének napok óta cseng a telefonja, a legendákat mindenki látni szeretné. Nem csoda…

A legendák a medencében kitétel persze tréfásan megjegyezve sántít, hiszen a parton is legendák ülnek majd, hiszen a szövetségi kapitány, Benedek Tibor személyében is háromszoros olimpiai bajnokot tisztelhetünk, míg a másik padon a Kemény Dénes, Kósz Zoltán kettős irányít. A válogatottal mindent elérő, azóta a szövetség elnökeként ténykedő Kemény doktor, valamint a sydneyi társaság első számú kapusa nem titkoltan győzelemre tör csapatával.
„Naná! Oly annyira igaz ez, hogy tegnap megnéztem a jelenlegi válogatott utolsó négy mérkőzését, elemeztem, éjt nappallá téve összevágtam egy órás anyagot, amit a meccs előtt megmutatok majd a fiúknak” – mondta Kemény Dénes.

Majd elnevette magát…

Na, kérem, ilyen hangulatra lehet majd számítani. Erre célzott már komolyan a president is. „Biztosan nagy sikerű rendezvény lesz, hiszen mi mindig örülünk egymásnak, a közönség meg nekünk. Örülök, hogy újra vízben látom majd a srácokat, ez mindig nagy élményt jelent.”

Majd elárulta, a bizonytalan résztvevők listáján csak Vári Attila és Szécsi Zoltán neve szerepel, utóbbi jelenlétére talán nagyobb az esély. Ennek pluszban azért örülne, mert terve szerint szeretné mezőnyben játszatni Gergely Istvánt, mint tette ezt egyszer, 2005-ben egy Világliga-meccsen az olaszok ellen a sok kiállítás miatt – „Jó volna, ha a közönség is látná, Pisti ott is remek. De most jutott eszembe, végül is Kását vagy Barnát is betehetem, mert ők meg a kapuban képesek még külön extra produkcióra”. Figyelem tehát, könnyen megeshet, hogy Kásás Tamást vagy Steinmetz Barnabást védeni, Gergely István pedig mezőnyben is láthatjuk. Ha így lesz, ha nem, Kemény Dénes viccesen előre leszögezte: „Az esetlegesen felkínált bundaikszet nem fogadjuk el!”
 
A magyar válogatott kerete

Kapusok:
Nagy Viktor, Decker Attila (mindkettő Szolnoki Dózsa-Közgép)

Mezőnyjátékosok: Szivós Márton, Lőrincz Bálint, Erdélyi Balázs (mind ZF-Eger), Vámos Márton, Madaras Norbert, Varga Dénes, Varga Dániel, Mezei Tamás (mind Szolnok), Gór-Nagy Miklós (A-Híd-OSC-Újbuda), Manhercz Krisztián (Tiszavirág-Szeged-Diapolo), Német Toni (VasasPlaket). Szövetségi kapitány: Benedek Tibor

Az All Star csapat kerete:

Fodor Rajmund, Gergely István, Hosnyánszky Norbert, Kásás Tamás, Kis Gábor, Kiss Gergely, Märcz Tamás, Molnár Tamás, Steinmetz Ádám, Steinmetz Barnabás, Szécsi Zoltán, Székely Bulcsú, Varga I. Zsolt , Varga Tamás. Kapitány: Kemény Dénes, segítő: Kósz Zoltán

– a.z. –



E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok