Női bajnokság: szuperrangadók hétvégéje

2014. november 14. 10:46

Mind a négy élcsapat rangadót vív, ami nem jelent mást, minthogy ketten-ketten egymás ellen játszanak a női bajnokság 5. fordulójában.

Az UVSE-Central és a Hungerit-Szentes mondhatja el magáról, hogy eddig minden mérkőzését megnyerte a bajnokságban. Ez az 5. forduló után is így maradhat, feltéve, ha a héten Görögországban készülő UVSE nyerni tud Dunaújvárosban, míg a bajnok a Szőnyi úton győzi le a BVSC-t. Nos, egyik feladata sem lesz egyszerű.

Erős kontraszt: amíg a dunaújvárosiaknak azzal is meg kellett küzdeniük az elmúlt időszakban, hogy nem volt áram a Fabó Éva Uszodában (egy előrehozott bajnokit például Kecskeméten kellett lejátszani a pályaválasztói jog felcserélésével), addig a fővárosiak Athénba utaztak kétkapuzni az európai szuperkupára készülő Olympiakosszal

Csabai Dóra, az UVSE játékosa így nyilatkozott korábbi csapata, a Dunaújváros weboldalának: " Nagyon szép emlékeim vannak az elmúlt szezonról, a dunaújvárosi csapatban játszani egy életérzés volt, amit soha nem felejtek el. Örülök, hogy ezt megtapasztalhattam, és tudom, hogy jó lesz visszatérni ide. Most viszont egy másik együttesben játszom, így már itt teszek meg mindent a győzelemért, ami nem lesz egyszerű, hiszen kiváló csapat épül most is Dunaújvárosban. Az elmúlt héten a BVSC-vel mérkőztünk meg, nagyon kiélezett meccsen nyertünk egy góllal. Biztos vagyok abban, hogy igen nehéz mérkőzés vár ránk most szombaton is. Egy bölcs ember egyszer azt mondta nekem: szombaton ünnepnap van, hiszen meccset játszunk. Így tehát jól akarom érezni magam a vízben!"

A dunaújvárosiak sem tétlenkedtek egyébiránt, ők Szegedre utaztak, hogy ott gyakoroljanak, kétkapuztak a helyi csapattal, amely egyébként majd a Kecskeméttel meccsel szombaton.

A két együttes szombaton 17 órától játssza le a rangadót. Akkor már tudni fogják, mire ment egymással a BVSC és a Szentes. Azt a rangadót ugyanis szombaton délelőtt rendezik a Laky Károly Uszodában.

Petrovics Mátyás csapata az előző fordulóban is rangadót játszott, éppen az UVSE-vel, s bár nagy feltámadást mutatott be, végül Keszthelyi Ritáék nyertek egyetlen góllal. Ezen a találkozón is válogatottak sora játszik majd, különösen érdekes lesz, mire megy Bujka Barbara a hazaiak védelmével szemben. A szentesieknek azért is lesz kiemelten fontos a mérkőzés, mert a Magyar Kupából kiestek, így a nemzetközi porond mellett a bajnokságra kell koncentrálniuk, legelébb a minél jobb alapszakasz-helyezés elérésére. S azt sem feledik, éppen a BVSC ütötte ki őket a kupából, az UVSE legyőzésével. Újabb érv arra, miért is lesz jó a meccs.

Csabai Dóra idézetére visszagondolva: ünnepnap lesz a szombat.

A bajnokság programja:

November 15., szombat:

11 óra: UVSE-Margitsziget - KÓPÉ ÚVSE
11 óra 30: BVSC-Wáberer Hungária-Zugló - Hungerit-Szentes
13 óra: Szegedi Vízmű Taylor&Nash Universitas - Kecskeméti Sportiskola
13 óra 45 perc: ASI DSE - ZF-Eger
17 óra: Dunaújvárosi Főiskola - UVSE-Central 
 
-ds-



E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok