"Furcsa, de látványosabb és pörgősebb a játék

2014. november 11. 19:26

Eddig egy játéknapon vagyunk túl a Komjádi-kupában, de máris szemmel látható különbségek mutatkoznak a játékban. Ez nem véletlen: a kísérleti szabályok mentén zajlik a sorozat. Az első vélemények.

Csacsovszky Erik, a Honvéd játékosa (Fotó: archív)

Mint írtuk, túlvagyunk az első meccseken a Komjádi-kupa 2014-es kiírásából. Sok, rengeteg gól esett ezeken a találkozókon, egyénileg és csapatszinten is. A kisebb labda és pálya, valamint az 5+1 fős csapatok a FINA új szabályait jelentik, ezeket alkalmazzák majd a jövő évi korosztályos világversenyeken. 

A szövetség illetékes bizottságai egyöntetűen azon voltak, hogy a válogatottjaink sikeres szereplése érdekében bevezessék a regulákat a Komjádi-kupában. Három reakció az első tapasztalatokról.

Tóth Kálmán, az Eger vezetőedzője, a junior válogatott edzője, Horkai György segítője:

"Nyilvánvaló, hogy ezeket a szabályokat azért alkották meg, hogy a sportág látványosabb legyen, és több nézőt vonzzon. Ha csak azt nézzük, milyen sok gól esett az első mérkőzéseken, azt mondhatjuk, sok a pozitívum. Azt tudom első tapasztaltként megfogalmazni, hogy azoknak a csapatoknak kedvezhetnek ezek a körülmények, akiknél olyan játékosok játszanak, akik technikailag képzettek, kreatívak, gyors helyzetfelismeréssel bírnak és gyorsan gondolkodnak, valamint pontos lövésekre képesek. A jó játékos ebben a játékban valóban jó játékosnak is fog tűnni, látszani, és ezt meg is tudja mutatni. Nekünk a szeptemberi világbajnokságra készülve azt kell elérnünk, hogy a játékosoknak finomodjon a technikai tudása. Megjegyzem, mi az Egerrel az első fordulóban egy olyan Miskolccal találkoztunk, ahol jóval idősebb játékosok szerepeltek, itt azért a 4-5 év soknak számít, nem tudtuk velük felvenni a versenyt. Pozitívum viszont, hogy így is nagyon sok gólt lőttünk."
 
Szatmári Kristóf, az UVSE játékosa:

"Én nagyon kíváncsi voltam ezekre az új szabályokra. Mindenképpen látványosabb, de azért fárasztóbb a játék. Nehezebb a védekezés, sok a kiállítás és ugye a kisebb labdát is meg kell szokni. Szerintem a változtatások a gyorsabb, mozgékonyabb játékosoknak előnyösek."


Csacsovszky Erik, a Honvéd játékosa:

"Furcsa volt így játszani, elsőre. Ami nagyon látszik az az, hogy a gyengébb csapatok is jobban tudnak érvényesülni, valamint rengeteg gól születik. Szerintem a gyors reakciók, a gyors reagálások döntenek majd, valamint az, hogy az ellenfél hibáit mennyire tudja kihasználni egy csapat. Az új szabályok érdekesek, de összességében véleményem szerint jók. Sokkal jobban pörög a játék, mint a nagyobb pályán, így kívülről nézve izgalmasabb és látványosabb a játék."

Egyébként szerdán, 12 órakor rendezik az 1. fordulóból a Vasas-OSC mérkőzést, a Komjádi-uszodában.
 
-ds-



E.ON Női OB I.

DFVE - Tigra-Zf-Eger

2023. máj. 13. 12:45

E.ON Férfi OB I.

FTC Telekom - Genesys OSC Újbuda

2023. máj. 16. 18:15

E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - DFVE

2023. máj. 17. 18:15

E.ON Férfi OB I.

Genesys OSC Újbuda - FTC Telekom

2023. máj. 18. 18:30

E.ON Női OB I.

DFVE - Tigra-Zf-Eger

2023. máj. 20. 16:30

A férfiválogatott sajtónyilvános edzése (2023.03.07., Fotók: Kovács Anikó)
Komjádi Kupa: Vasas SC-FTC 7-17 (2023.02.13., Fotók: Dobos Sándor)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok