Kis egzotikum: magyar pólósok sikere Thaiföldön

2014. november 11. 19:16

Ádám Zoltán, Pintér Róbert, Ádám Tamás és Gyarmathy Viktor nyert tornát Bangkokban, nagyra értékelték, hogy magyarok is részt vettek az eseményen.

Azt már tudjuk egy ideje, hogy magyarokkal a világ minden részén lehet találkozni, lényegében így van ez a magyar vízilabdázókkal is. Ádám Zoltán legutóbb Sri Lankán dolgozott és pólózott 4 és fél hónapot, a nyár végén Kiss Gergely is belekóstolt a helyi pólóéletbe, miután meghívták (egy hétig edzéseket is tartott Gergő.)

A Sri Lanka-i OTSC Old Thomian együttesének kötelékébe tartozó (egyébként a WBC Tirolban pólózó) Ádám Zoltán remek kapcsolatot ápol az ázsiai edzőkkel és játékosokkal, így fordulhatott elő, hogy a klubot meghívták egy hétvégén rendezett thaiföldi tornára (Princess Chulabhorn), Bangkokba. Egy kis összefoglalót kaptunk tőle:

"Péntek reggel érkeztünk és délután 3-kor le is játszottuk az első meccsunket a házigazda csapat ellen. Nagyon fáradtan játszottunk és elég erős bíró támogatás mellett nyertek a hazaiak 8-7-re. Nálunk négy magyar pólózott. Rajtam kívül Gyarmathy Viktor (Ybl WPC), Pintér Róbert (Főnix), Ádám Tamás (WBC Tirol), összesen 7 gólt lőttünk. Csalódásként éltük meg ezt a meccset, rosszul játszottunk. Másnap reggel aztán egy szingapúri csapat ellen szálltunk vízbe, nyertünk 26-2-re, 17 gól volt a magyar mérleg. Délután egy maláj csapat következett, 26-11-re győztünk, 14 gólt lőttünk. Vasárnap reggel egy japán csapat következett, őket a vártnál simábban megvertünk, 16-10-re, itt 6 magyar gól esett.

Tartalékoltunk a döntőre, hiszen mindenki játszott mindenkivel és a kialakult helyezések alapján rendezték meg a helyosztókat. A nap fénypontja volt a döntő, este, villanyfényben, az egyetemi uszodában, ahol 5 medence van. Nagyjából 200 néző tekintette meg a Sri Lanka-i csapat meccsét a hazigazdakkal, akik addig minden meccsüket megnyerték addig.
 
Aztán végig vezetve 8-5-re nyertünk. Akkor is erős bírói szembeszéllel játszottunk, Tomit hamar kipontozták, de így is 7 magyar lőtt góllal győztünk. Egy rendkívül színvonalas dijátadó után egy nagyon jó hangulatú fogadáson vettünk részt. Viktor lett a torna gólkirálya. Nagyon népszerűek voltunk a tornán, megköszönték a részvételünket és nagyra értékelték, hogy magyar játékosok is emelték a torna színvonalát. A női tornát egy kínai csapat nyerte, az U18-as tornán viszont szintén Sri Lanka-i győzelem született, ezért a Sri Lanka-i vízilabda nagyon büszke az első nemzetközi tornagyőzelmeire" - foglalta össze Ádám Zoltán, aki elmondta, azért a torna után megismerték a méltán híres bangkoki éjszakát is.

-ds-



BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok