Benedek Tibor a gasztronómia világában

2014. november 11. 13:49

Férfiválogatottunk szövetségi kapitánya feleségével, Epres Pannival a Trattoria Gusto étterem társtulajdonosai lett – a háromszoros olimpiai bajnok kedden a konyhában is bizonyította rátermettségét.

Fotók: a.z.

Epres Panni és Benedek Tibor kötényt húzott, tésztát nyújtott, sajtot pakolt, s Simone Marcedula chef-fel közösen valódi, hamisíthatatlan ételkülönlegességet, reccói focacciát készített a rendkívül családias hangulatú Trattoria Gusto étteremben (1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 11).

A vízilabda-barátoknak nem kell megijedni: a szövetségi kapitány nagy hirtelen nem vált szakmát, a jövőben is férfiválogatottunk minél jobb szereplésén dolgozik, mindazonáltal az sem véletlen, hogy kedden délelőtt a kemence közelében tüsténkedett. Feleségével társtulajdonosként beszállt a vendéglátóiparba, az ez alkalomból megrendezett exkluzív, nem mindennapi sajtótájékoztatón pedig bizonyította, a konyhában sem az az ijedős fajta.

„Előfordul, hogy otthon is főz valamit, nyugodtan mondhatom, ehhez is ért, ám hogy milyen rendetlenséget hagy utána a konyhában, azt inkább nem részletezném” – mondta mosolyogva a felesége, mintegy utalva arra, a mosogatás, a rendrakás már egy másik műfaj…

Tekintettel arra, hogy Panni hét évet együtt töltött Olaszországban Tiborral, volt ideje neki is megszokni az itáliai ízeket, így egyáltalán nem véletlen, hogy nevüket és pénzüket adják az öt hónapja nyitó, hagyományos olasz specialitásokra szakosodó étteremhez. Mindezek mellett mindketten a családiasságot emelték ki elsősorban, hiszen kint nem feltétlen csupán vasárnap, hanem hétköznapokon is gyakran járnak a famíliák étterembe. Körülnézve a Trattoria Gustóban, bátran állíthatjuk, olyan az egész, mintha akár Reccóban lennénk. „Decemberben játszósarokkal szeretnénk bővülni” – tette hozzá Epres Panni, tovább fokozva a családiasságot. Bent a hírességek falánál még „csak” kettejük fotója látható – minden bizonnyal mostantól fokozatosan bővül majd a lista.

Benedek Tibor amúgy húsz éves barátságot ápol az éttermet megnyitó tulajdonossal, nem véletlen tehát, hogy mellé társultak – a közös vállalkozás egyértelműen az olasz minőségre támaszkodik. „Sokszor kérdezték, mi hiányzik Olaszországból. Erre mindig azt válaszoltam, jó itthon, nagyon jó, de az olasz konyha, a tészták, azok bizony rettentően tudnak hiányozni. Ez az étterem, azt gondolom, visszahozza számunkra az itáliai érzést, a hangulata, a családiassága, a minősége mind értéket adnak a helynek. A jól működő rendszer miatt egyáltalán nem volt nehéz döntés ide társulni” – fogalmazott a láthatóan kiegyensúlyozott szövetségi kapitány, aki sejtésünk szerint aligha ússza majd meg, hogy játékosai ne teszteljék majd le a finomságokat. Maradjunk annyiban, tippünk szerint ízlik majd nekik. Hiába, no, ahol Benedek Tibor feltűnik, ott garantált a minőség.

A Trattoria Gustóban is.

– a.z. –



BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok