Szolnok-OSC: szerdán eldől, ki jut a BL-főtáblára

2014. november 11. 12:26

Már csak egyet kell aludni és kiderül, a ZF-Eger mellett melyik másik magyar klubcsapatért szoríthatunk a legrangosabb európai kupasorozatban.

Fotó: MTI

A Bajnokok Ligája harmadik, végső selejtezőkörében a magyar-magyar párharc tűnt a legérdekesebbnek, és nem azért, mert elfogultak vagyunk. Inkább a két együttes erőssége miatt. A Szolnok Kragujevácban harcolta ki a továbbjutást, az OSC idehaza nyerte meg a második selejtezőkört (előtte Marseille-ben is így tett, az első körben). A sorsolás eredményeként összekerült a két magyar csapat, és két hete lejátszották az első felvonást.

Egy pazar mérkőzés kerekedett a találkozóból, amely végül 11-11-es döntetlennel zárult.

A mérkőzés után így nyilatkoztak a főszereplők.

Azóta sok víz lefolyt a Dunán és a Tiszán is, a szolnokiak például játszottak egy idegtépő bajnokit Kaposváron (csak a legvégén győztek), simán bejutottak a Theodora Magyar Kupa négyes döntőjébe a Szeged kiverésével. Az OSC viszont elvesztette veretlenségét, ugyanis az Eger elleni bajnokin (két nappal a BL-meccs után) Szivós Mártonék örülhettek. Vincze Balázs csapata aztán nyert a Szeged otthonában a bajnokságban, míg a kupában a BVSC-n lépett át a szentesi Final Fourba. 

Az OSC-nél szurkolói buszt szerveznek a fontos mérkőzésre.

A visszavágót a Sport 2 televízió közvetíti, a Digin késő este felvételről lehet megnézni a mérkőzést.

S két főszereplő véleménye is következzék:

Tóth Márton (Szolnoki Dózsa-Közgép):

„Ez a mérkőzés alapjaiban határozza meg a szezont, éppen ezért a fontosságát, azt hiszen, nem kell kiemelnem. Szolnokot a nyugalom szigetének tekintem, így nem érezni a hangulaton, milyen kulcsmérkőzés következik, mi magunk azonban tudjuk, mekkora felelősséggel jár ez, mik az elvárások velünk szemben. Rengeteget videóztunk, edzőnk remek anyagokat mutatott nekünk a saját játékunkkal kapcsolatban és az OSC-ről is, alaposan átbeszéltünk az előforduló hibákat, sokat gyakoroltunk, éppen ezért kellő önbizalommal várjuk az összecsapást. Tekintettel arra, hogy tudomásom szerint nem üti semmi a meccsünket itt a városban, nincs kosárlabda-találkozó sem, bízom bene, felfokozott hangulatban, telt ház előtt játszhatunk. A szerb Kragujevac utazás közben megállt ma nálunk egy kis közös gyakorlásra, kimondottan hasznos volt, bizakodó vagyok. Hogy mi a helyzet velem? Jól érzem magam, ma tettem egy nagy lépést a csapat felé: Márton-nap alkalmából, ha nem is libát, de egy tálca saját készítésű süteményt vittem, ezzel is hozzájárulva a jó hangulathoz. Ami a válogatottat illeti, Tibi elmondta, kipróbál másokat is, de elégedett volt a nyári teljesítményemmel. Tudom, hogy miben kell még fejlődnöm, ezeket plusz gyakorlással, plusz munkával igyekszem elérni. Idő kell, amíg a szolnoki struktúrába tökéletesen beleilleszkedem, de nagyon élvezem a helyzetet. Kevesebbet centerezem, így jóval kipihentebb leszek, a lényeg azonban, hogy a jövőben is bizonyítsam, helyem van a legjobbak között.”

Decker Ádám (A-Híd-OSC-Újbuda):

"Amint az első meccs előtt is említettem, azt csak megismételni tudom. A papírforma szerint a Szolnok az esélyes, de ha mi a 100 százalékot vagy ahhoz nagyon közeli teljesítményt nyújtunk a magunk tudásából, akkor igenis van esélyünk. A mérkőzésre készülve természetesen a Szolnok taktikájára is készültünk, de döntő részben saját magunkra koncentráltunk. Szerencsére jól sikerült a hétvégi kupaforduló is. A BVSC ellen az volt a tervünk, hogy az első meccsen egy megnyugtató előnyt szerezzünk, ez így is történt, vasárnap már nem forgott veszélyben a továbbjutásunk. Készülünk, várjuk a meccset, és mindent megteszünk majd Szolnokon."

A Bajnokok Ligája-selejtezők szerdai programja:

Szolnoki Dózsa-Közgép - A-Híd-OSC-Újbuda, 19 óra (Sport 2 - ÉLŐ, Digi Sport - felvételről, 22 óra 50 perckor) - az első meccsen 11-11

Primorje Rijeka-Crvena Zvezda, 19 óra - az első meccsen 14-11

Mladost Zagreb-Pro Recco, 20 óra 45 perc - az első meccsen 9-13

Digi Nagyvárad-Radnicski Kragujevác, 20 óra 45 perc - az első meccsen 8-13

A főtáblán:

A csoport:


C.N. Atletic-Barceloneta
AN Brescia
Olympiacos Pireusz
ZF-Eger
a Digi Nagyvárad-Radnicski párharc győztese
a Mladost Zagreb-Pro Recco párharc győztese

B csoport:

VK Partizan Raiffeisen Belgrád
VK Jug Dubrovnik
Wasserfreunde Spandau Berlin
Galatasaray Istanbul
a Szolnok-OSC párharc győztese
a Rijeka-Zvezda párharc győztese
 
- d.s., a.z. -



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok