Eger-Szolnok, Honvéd-OSC elődöntő a kupában

2014. november 10. 12:41

A Magyar Vízilabda Szövetségben elkészítették a Theodora Magyar Kupa elődöntőinek párosításait. A nőknél az Eger az UVSE-t, a BVSC a Dunaújvárost kapta.

Fotó: Csonka Tamás

Ennek eredményeképpen összekerült az Eger és a Szolnok, a másik elődöntőben a Honvéd az OSC-vel meccsel.

A négyes döntőt Szentesen rendezik december első hétvégéjén. 

A vezetőedzők reakciói:

Dabrowski Norbert (ZF-Eger):

"Papíron a három ellenfél közül a legerősebbet kaptuk. Persze nyilvánvaló volt, hogy ha meg akarjuk nyerni a Magyar Kupát, akkor a Szolnokot vagy az elődöntőben vagy a döntőben le kell győzni, nagy valószínűséggel. Márpedig meg akarjuk nyerni a kupát. Ez van, innentől kezdve így készülünk a Szolnokra."

Cseh Sándor (Szolnoki Dózsa-Közgép):

„Azt szokták mondani, a négy között már nincs könnyű ellenfél, ahhoz, hogy kupát nyerjen egy csapat, úgy is mindenkit le kell győznie. Mégis talán a Honvéd ellen szereplő csapatnak van a legnagyobb esélye a döntőbe kerülni – egyáltalán nem lebecsülve őket, tiszteletre méltó az eredményük, de nekik van a legkisebb esélyük a győzelemre. Az Egert jobb szerettem volna a negyeddöntőben ellenfélnek, mert hiába nagyon jó csapat, még nem annyira komplett, mint decemberben lesz. Biztosan jó meccset játszunk majd velük, addig mi is sokat változunk, ők is, kérdés, milyen utat jár be addig a két csapat.”

Vad Lajos (RacioNet-Honvéd):

„Azt hiszem, a Magyar Kupa közönségkedvencei lettünk, mindenki bennünket akart a négy között ellenfélnek... Ez nem baj, sőt tökéletesen mutatja, mekkora dolog, hogy ott lehetünk a nagy hármas mellett a fináléban. Óriási teljesítmény ez a csapat életében, mind a játékosok, mind a Gergely Pisti, Novák Feri bácsi vezette, roppant fontos háttérmunka visszaigazolása ez a siker. Nem egy emberem most vesz majd részt először ilyen rangos eseményen, ezért is eszméletlen nagy számunkra az értéke. Az OSC jutott nekünk, mondanom sem kell, kiváló együttes. Viszont sohasem megyünk feltartott kézzel egy mérkőzésre, annyit ígérhetek, nem leszünk könnyű ellenfél!”
 
Vincze Balázs (A-Híd-OSC-Újbuda):

"Eleve osztom azt a véleményt, hogy egy mérkőzésen bármi megtörténhet, így semmi esetre sem gondolnék a Honvéd elleni meccsen túlra. Abszolút úgy készülünk majd ellenük, mintha a másik két csapat valamelyikét kaptuk volna. Mást nem is tehetnénk, hiszen a bajnokság első fordulójában egy viszonylag foghíjas Honvéd ellen is az utolsó pillanatig nyílt volt a mérkőzés. Erre számítok majd a kupaelődöntőben is, a maximumot kell nyújtanunk ahhoz, hogy a döntőbe kerüljünk."
 
- a.z., ds -
 
A Theodora Magyar Kupa négyes döntőjében:

Elődöntő 1., december 5., 17 óra 45 perc:

RacioNet-Honvéd - A-Híd-OSC-Újbuda

Elődöntő 2., december 5., 19 óra 35 perc:

ZF-Eger - Szolnoki Dózsa-Közgép
 
A hölgyeknél az elődöntőben:

BVSC-Wáberer Hungária-Zugló - Dunaújvárosi Főiskola
ZF-Eger - UVSE-Central



BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok