Az UVSE egy góllal nyert a BVSC otthonában

2014. november 08. 19:05

Mínusz négyről jött vissza a BVSC, de végül alulmaradt az UVSE-vel szemben a női bajnokság csúcsrangadóján.

Fotó: Dobos Sándor

„Szoros, szoros, szoros” – ordította már az első BVSC-támadásnál Áts Bertalan az övéinek, így indított védekezésben az UVSE. Támadásban pedig két bal szélről szerzett góllal, előbb Kövesdi Vivien, majd Csabai Dóra talált be, utóbbi emberelőnyből (0-2). Női meccshez képest viszonylag sokan voltak egyébként a lelátón.

A hazaiak a Takács Orsolya által kiharcolt emberelőny után jutottak először komoly lehetőséghez, de a keresztpassz rossz volt. Nem sokkal később Máté Zsuzsa lőtt dupla kapufát, csak épp nem befelé pattant a labda (mellesleg ekkor már zónázott az UVSE).

Tóth Ildikó
emberelőnyből szerzett gólja után Dauda-Board Lenke adott remek passzt Takácsnak, aki centerből szerezte a hazaiak első gólját. Kisteleki Dóra a következő akciónál ejteni próbált, de a labda elakadt Gangl Edinában. Gyönyörű góllal növelte aztán előnyét a vendégcsapat, miután Kisteleki Hanna Tamás Viktória mellett befordult és be is lőtte a labdát a kapuba. Petrovics Mátyás mérges is volt az utolsó gól miatt, és azt kérte számon lányain, hogy nem elég bátrak.

Egy remek BVSC-góllal indult a második negyed, Kisteleki Dóra talált be (2-4), hogy aztán Szücs Gabriella pillanatai következzenek: előbb átlőtte a falat (2-5), majd labdát lopott, és ejtett egy kapufát. A negyed derekán Takács harcolt ki emberelőnyt, jött is az időkérés hazai részről. Az előny kimaradt, de maradt a labda a BVSC-nél, és a szoros védekezés ellenére Kisteleki Dóra el is tudta lőni a labdát, éppen Gangl „ölébe”.

Kapkodtak a hazaiak támadásban, már amikor volt terük és szabad ember, akihez passzolni lehetett volna. Kisteleki Hanna újabb találata után kapust cserélt Petrovics Mátyás, 2-6 volt ekkor az állás. Ez is maradt a nagyszünetig.

Varga Viktória gólja nyitotta a harmadik negyedet (3-6), Kisteleki Hanna könnyedén válaszolt, visszaállt a 4 gólos differencia. Kiss Alexandra lőtt kapufát a negyed derekán, majd nem sokkal később hazai időkérés következett. Kisteleki Dóra próbálta meglepni egy váratlan lövéssel Gangl Edinát, de ez ezen az estén nem volt könnyű vállalkozás. Kisvártatva Illés lövését is kitornászta a válogatott kapus, Takács klasszis centermegoldásánál viszont már neki sem volt ellenszere. Keszthelyi Rita gondoskodott arról, hogy ne jöjjön közelebb a BVSC: eleddig csak védekezésével tűnt ki Rita, a 6. percben viszont bődületes nagy gólt szerzett.

Leimeter Dóra a blokkba lőtt egy előnyt, majd jött egy UVSE-kapufa és a harmadik kisszünet. Ekkor már javában edzett a két kapu mögött a MAFC és a Miskolc férficsapata, ob I/B-s bajnokit rendeztek a női rangadót követően a Laky-uszodában.

Egy olyan góllal nyitott a BVSC, amely még Petrovics-mesternek is tetszett, nem csoda, villámgyors fórkihasználás után Máté Zsuzsanna lőtt a kapuba. Egy jó védekezés után Takács úszott meg, de faultolták, így nem tudta gólra váltani gyorsaságát, helyette egy emberelőny következett, melynek végén Máté újra betalált: 5 és fél perccel a vége előtt már csak kettő volt a különbség, 6-8. Nem dőlt tehát el a meccs, Keszthelyi csavarja is mellészállt.

Varga Viktória 3:14-gyel a vége előtt lőtte a hetedik hazai gólt, nagy feltámadást hajtott végre a BVSC, nyílttá téve a mérkőzést (ehhez kellett Doroszlai Vanda teljesítménye is a kapuban). Két perccel a vége előtt Csabai lőtt nagy kapufát, majd egy „családi akció” során Kisteleki Hanna nyomta le testvére fejét, járt a kiállítás és a nagy esély. Kimaradt, mint ahogyan Keszthelyi lövése is, ami a kapufán csattant az utolsó perc elején. 17 másodperccel a vége előtt Farkas Kata ejtett, mellészállt, így ezzel el is dőlt a találkozó.

Nyertek a "lilák".
 
- Dobos Sándor -
 

Eredmény – női ob I.-es bajnokság:

BVSC-Wáberer Hungária-Zugló – UVSE-Central 7-8 (1-4, 1-2, 2-2, 3-0)


Szőnyi út, Laky Károly Uszoda, vezette: Kun, Fodor
BVSC:
Horváth – Kisteleki D. 1, Takács 2, Kele, Leimeter, Illés, Máté 2. Csere: Doroszlai (kapus), Farkas, Dauda-Board, Tamás, Varga 2. Vezetőedző: Petrovics Mátyás

UVSE: Gangl – Kisteleki H. 3, Csabai 1, Szücs 1, Keszthelyi 1, Kövesdi 1, Tóth 1. Csere: Kuna Sz., Kiss, Azumah, Kuna K., Hertzka. Vezetőedző: Áts Bertalan
 
Gól/emberelőny: 3/9, illetve 1/4

További eredmények:


KÓPÉ-ÚVSE - Szegedi Vízmű Taylor&Nash Universitas 4-18 (2-5, 1-3, 0-4, 1-6)
Gólszerzők:
Koncz 2, Gazdag, Szűcs, illetve Somhegyi 6, Lengyel A. 3, dr. Dalmády P. 3, dr. Dalmády Sz. 3, Veréb, Árkosy, Lengyel Dominika

ASI - Dunaújvárosi Főiskola 3-22 (0-8, 2-5, 1-3, 0-6)
Gólszerzők:
Kocsi 2, Bodócs, illetve Slagter 6, Gurisatti 5, Menczinger 4, Vályi V. 3, Horváth B., Ziegler, Hlengiwe, Brezovszki

UVSE-Margitsziget - ZF-Eger 5-20 (0-6, 1-5, 0-6, 4-3)
Gólszerzők: 
Kiss 2, Gerendás 2, Varju, illetve Ráski 6, Takács 5, Czigány 4, Zajácz 2, Miklós R., Szeredi, Virág

Kecskeméti Sportiskola - Hungerit-Szentes 3-25 (0-7, 1-6, 0-7, 2-5)
Gólszerzők:
Szabó 2, Vavrek, illetve Bujka 9, Hevesi 4, van der Sloot 4, Miskolczi 4, Pengő 2, Pócsi, Tóth Cs.



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok