Az Európa-bajnok nagy feladata

2014. november 06. 14:17

„Az életemben rendre sorszerűen találtnak meg a feladatok” – mondta az UVSE férficsapatának élére kinevezett Németh Zsolt, aki össze tudja egyeztetni megnövekedett feladatait a női válogatottnál végzett munkájával. Merész András mindenben támogatja.

Mint beszámoltunk róla, az UVSE-Hunguest Hotels férficsapatánál történt a szezon első edzőváltása: az eddigi szakvezető Godova Gábort Németh Zsolt váltja a kispadon.

Az Európa-bajnokot a jelek szerint rendre megtalálja a munka.

Most megkapta élete első ob I-es felnőttcsapatát.

„Nem volt betervezve, így alakult – fogalmazott az egykori kiváló játékos. – Az edzői pályafutásom sem tervezett dolog, amíg játszottam, nem is gondoltam erre. Pályafutásom végén a BVSC-ben úgy alakult, hogy elkezdtem gyerekekkel, gyerekcsapatokkal foglalkozni, megtetszett a munka, és idővel hivatássá vált. Merész Bandi megkeresése a női válogatottnál szintén váratlan esemény volt az életemben, nagyon örültem neki, és immáron négy éve tart. Ezen munkáim mellett nem is gondolkodtam ob I-es csapatban, hiszen az más mértékegység. Viszont úgy látszik, az életemben rendre sorszerűen találtnak meg a feladatok.”

Tekintettel arra, hogy a szakember az UVSE és a női válogatott mellett klubja egyik gyerekcsapatának szakmai munkáját is végzi, adott a kérdés: összeegyeztethető ez a rengeteg feladat?

„Igen, köszönhetően annak, hogy mindegyik fél nyitott minden irányban – válaszolt Németh Zsolt. – A megállapodás szerint az UVSE támogatja a női válogatottnál való tevékenységemet, a kapitány támogatta az edzői kinevezésemet, abban maradtunk, bármilyen ütközés lesz, mindig folyamatosan egyeztetünk. Tudva azt, hogy az UVSE-ben az idősebb, rutinosabb játékosok, Kovács Robi, Dávid Zoli, Benczur Marci és Áts Berci egytől-egyik edző, nem gondolom, hogy problémák lesznek. Persze majd minden élesben derül ki, de optimista vagyok.”

Tudva azt, hogy személyében egyáltalán nem a magát előtérbe helyező szakemberről, hanem a munkát becsülettel, különösebb performanszok nélkül dolgozó edzőt ismerhettünk meg, nem véletlen ez az optimizmus. Egy biztos, unatkozni nem lesz ideje – más kérdés, és ő is célzott rá, eddig sem volt sok szabadideje.

„Az élet úgy hozta, a vízilabdában maradtam, és ennek kimondottan örülök. Már tudom, kell ez az adrenalin, ez a közeg, ez a miliő. Fogtechnikusnak tanultam, ki tudja, lehet a laborban megőrülnék…” – elmélkedett az edző, majd zárásként elárulta, az UVSE-nél a minimális cél a kiesés elkerülése, de bíznak abban is, hogy a csapatnak sikerül elkerülnie az alsóházi rájátszást. Persze miként mondta: „Ehhez rengeteg munkára lesz szükségünk.”

Az ő kinevezését támogató női válogatott szövetségi kapitány, Merész András így reagált a mai hírre: „Zsolt felhívott, mielőtt elvállalta a feladatot, én pedig bíztattam. Sokszoros válogatott, Európa-bajnok játékos, korosztályának egyik legtehetségesebb, legkiválóbb edzője, biztos vagyok abban, hogy ezt a feladatot is megoldja. Ugyanakkor abban egyeztünk meg, hogy ez a munkája nem nagyon zavarja majd a válogatott melletti ténykedését, ami momentán elmélet, aztán majd meglátjuk, miként működik a gyakorlatban. Azt hiszem, nem lesz ebből semmi probléma. Javára válik majd, hogy férfi ob I-es csapatnál is dolgozik, az edző ugyanis bármennyire is képzi magát, a legtöbbet a tapasztalatokból tudja leszűrni.”

– a.z. –






E.ON Férfi OB I.

BVSC-Zugló - Genesys OSC Újbuda

2022. nov. 19. 19:15

E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok