A végére sima lett a Fradi-OSC rangadó

2014. október 22. 21:14

A zöldek sokáig jól tartották magukat a bajnokság elejére nehéz meccseket "kapó", egyben esélyesebb vendégek ellen, de a végén "robbantottak" az újbudaiak. Gerendás György megkapta első piros lapját.

Fotó: Dobos Sándor

Az "első" jelzővel persze nem akarunk prejudikálni, elképzelhető, hogy nem lesz több, csak az elmúlt évek történései miatt vagyunk "szemtelenek". Szóval a Fradi szakmai igazgatója egy blokkolt lövés után kezdett reklamálni Varga Zsolt vezetőedzővel közösen, Gerenda kicsit hevesebb volt, ami után Kóros játékvezető felmutatta neki a piros lapot. 

A szakember ezután mosolyogva távozott a kispadtól, ő is tudta, hogy "ez benne volt a pakliban", odament Vad Lajoshoz és Horkai Györgyhöz, akik a helyszínen, a kapu mögött tekintették meg a bajnokit, kicsit beszélgettek, aztán minden ment tovább a maga útján.

A piros persze azért is volt benne a pakliban, mert sokáig elég szoros volt ez a meccs, még akkor is (vagy épp ezért), mert mindkét csapat rengeteg hibát vétett az elején, az edzők nem feltétlenül lehettek elégedettek, nem is voltak. Salamon Ferenc rögtön a találkozó elején remek gólt szerzett, majdnem a félpályáról talált kapuba, észrevette, hogy Gárdonyi András kicsit kintebb jött (0-1), majd Drasko Brguljan lőtt könnyedén távolról, nem zárt jól a Fradi védelme.

Itt még a széken

Büntetőből szépíthettek volna a hazaiak, de Aidan Roach 5 méteresét kivédte Bisztritsányi Dávid. A következő büntetőt már nem, Katonás Gergely volt eredményes, hogy aztán Roach mégis betaláljon, 2-2. Az OSC jó pár támadást elkönnyelműsködött, ennek ellenére Decker Ádám és Bátori Bence góljaival már 4-2-re vezetett. Vincze Balázs időkérése jogosan érkezett a második negyed végefelé, ugyanis a hazaiak belerázódtak a meccsbe, egyenlítettek, majd a vezetést is megszerezték, 5-4-gyel jöhetett a térfélcsere. 

Az elején még több lövést is elrontó Hegedűs Gábor aztán egyenlített a fordulás után, s bár Csapó Miklós találatával még vezetett a Fradi, utána valami megtört a hazaiaknál, az OSC viszont rátett egy lapáttal. Salamon nagyszerű góljával 2-0 után vezetett ismét két góllal a vendégcsapat, s ez tényleg egy kulcsszituáció volt. Mégpedig azért, mert a következő támadásoknál nem talált be a Fradi. Ha megteszi, lehet, hogy másként alakul a meccs. Az edzők is érezték, hogy fontos percek ezek a harmadik negyedben, az egyik hazai lövés után következett az összefoglaló elején már említett nagyobb reklamálás.

Ekkor valami valóban megváltozott a hazaiaknál (vélhetően nem a piros lap miatt), az OSC tartotta az előnyét, majd fokozatosan növelte. 6-6 után lett 6-12 a meccs állása a negyedik negyed derekára, s ekkor már lassíthatta is a támadásokat a XI. kerületi csapat, ráadásul bejöttek a távoli s közeli lövések is. A Fradi játékosai nem védekeztek keményen és szorosan, ahogyan a lelátóról egy beszédes szurkoló megjegyezte: "csak simogatták" az ellenfél játékosait. 

A vége fölényes vendégsiker, de nagyobb hazai koncentráció mellett alakulhatott volna másképp is ez a bajnoki.

Az eredmény után az OSC higgadtan és nyugodtan készülhet a Szolnok elleni BL-selejtezőre.
 
Eredmény - E.ON. férfi ob I.-es bajnokság, 3. forduló:

Ferencváros-A-Híd-OSC-Újbuda 7-13 (2-3, 3-1. 1-5, 1-4)

FTC: Gárdonyi - Katonás 1 (1), Csapó 1, Nyéki, Jansik, Swift, Roach 3. Csere: Kolozsi, Regős, Marnitz 1, Pohl, Major, Ernyey 1. Vezetőedző: Varga Zsolt 

OSC: Bisztritsányi - Bátori 1, Kovács 2, Graham 1, Salamon 4, Bundschuch 1, Brguljan 1. Csere: Decker 2, Jávor, Juhász, Gór-Nagy, Hegedűs 1, Vincze M. Vezetőedző: Vincze Balázs

Gól/emberelőny: 3/8, illetve 5/11
Ötméteresek: 1/2, illetve -
Kiállítva cserével: Nyéki (13.)
Kipontozódott: Gór-Nagy (24.)
 
-dobossándor-



E.ON Férfi OB I.

Honvéd - Tigra-Zf-Eger

2022. nov. 05. 16:30

E.ON Férfi OB I.

BVSC-Zugló - Genesys OSC Újbuda

2022. nov. 19. 19:15

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok