Három nővér a vízben – ők a Lengyel-testvérek

2014. október 15. 19:08

A női bajnokságban is akadnak kuriózumok, ami a családi "viszonyokat" illeti. Szegeden például két família is nagyobb számban képviselteti magát a csapatban. Lengyelék hárman vannak.

Nemrég írtunk egy rövid összeállítást a férfibajnokságban szereplő testvérekről, a világért sem akarjuk kihagyni a hölgyeket, sőt.
 
Itt van például Lengyel Anett, Lengyel Dominika és Lengyel Dorottya. Három lány, három testvér, előbbiek ketten ikrek. Oké, ez még önmagában nem olyan nagy „truváj” (de, az!), csakhogy azon túl, hogy mindhárman csinosak és szépek, még vízilabdáznak is. Ráadásul egy csapatban, a Szegedi Vízmű Taylor&Nash Universitas csapatában.

„Dóra ötlete volt, hogy elmenjen annak idején vízilabdaedzésre, mi Domival talán rá két hónapra mentünk utána. Ez nagyjából tíz éve történt” – emlékezik a kezdetekre a 20 éves Anett. „Személy szerint nagyon élvezem, hogy egy csapatban játszunk, hisz mi nagyon jól ismerjük egymást, jó tudunk együtt dolgozni, és ugyanígy vannak ezzel a Dalmády-testvérek is a csapatban”.

Való igaz, a szegediek dr. Dalmády Petra és dr. Dalmády Szandra személyében egy testvérpárt is kiállítanak a meccsekre, nem is akármilyet: mindketten Universiade-ezüstérmesek lettek tavaly Kazanyban, s csapatuk gólerős játékosai, mellesleg egyikőjük egy szegedi klinikán dolgozik, másikuk gyógyszerészként.

De vissza a Lengyel-testvérekhez. Anett szeretné, ha a csapata harcban lenne a 4. helyért ebben a bajnokságban, de ő is tudja, hogy pokolian megerősödtek az ellenfelek.

Dorottya is bizakodó: "Az biztos, hogy az Egernek szeretnénk a bajnokságban visszavágni a kupavereségért. Kell egy kis idő, amíg az új csapatunk összeszokik, pár hónap is akár, de mindent megteszünk majd" - mondja, s a testvéri kapocsról is ejt néhány szót kérdésünkre:

"Ha jól emlékszem, egy diákolimpián rendeztek vízilabdatornát is, ahová elküldték azokat, akik tudnak úszni. Ezután ragadtam ott én, mivel megtetszett a póló. Aztán jöttek Anették. Azért is jó ez a helyzet, mert sokat vagyunk távol egymástól, az edzéseket és a meccseken viszont együtt vagyunk. Pozitívan élem meg a helyzetet" - így a "rangidős".
 
"A gimi után ikertestvéremmel, Anettel elváltak útjaink, hiszen más egyetemre járunk, addig szinte állandóan együtt voltunk. Így viszont még jobb érzés lemenni edzésre, hogy találkozhatom a testvéreimmel. Persze, egyébként is jó érzés lemenni, mert nagyon nagy az összhang a csapaton belül, nagyon jó a társaság. Mindig viccelődnek a többiek, hogy a csapat fele a testvérekből áll" - ezek már Dominika szavai.

Ha már említette az egyetemet, jegyezzük fel: Dorottya gyógyszerésznek, Dominika a Juhász Gyula Főiskola testnevelés szakán tanul, Anett pedig a szegedi jogi karra jár, nemzetközi tanulmányok szakra. 

Példás.

S ha kicsit elnézünk Szegedről, más testvérpárokkal is találkozhatunk az ob I.-ben. Itt vannak például a Kisteleki-nővérek: Dóra és Hanna a hétvégén például gólpárbajt rendezett a BVSC-UVSE meccsen, akkor mindketten 4 gólig jutottak. Pólózott egyébként Orsolya nevű testvérük is.

Aztán ott vannak a Vályi-testvérek. A rendkívül tehetséges Vanda és Fanni most költöztek Egerből Dunaújvárosba.

Menczinger Kata is a Dunaújváros erőssége, testvére, Melinda jelenleg az ASI DSE kapusa.

Persze, nővér-báty kapcsolatokból sincs hiány: Czigány Károly a Pécs - vagy olykor Svájc :) - erőssége, míg Dóra az Eger és a válogatott kiválósága. Illés Anna jelenleg Amerikában tanul és pólózik, ha itthon van, a magyar válogatottat erősíti, míg testvére, Sándor (maradjunk Sanyinál) a RacioNet-Honvéd játékosa. Mészáros Vanda a BVSC-Zugló ob I/B-s csapatában játszik, mellette a klubnál edzősködik, Csaba testvére pedig az ob I.-ben játszik. Gyárfás Dorottya az UVSE játékosaként pólózik az ob I.-ben, testvére, Gyárfás Tamás pedig a Vasashoz igazolt nemrégiben.

S akkor még nem beszéltünk az apáról (vagy anyáról) fiúra (vagy lányra) szálló pólós örökségről. Később viszont fogunk majd!
 
-dobossándor-



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok