BL-felvezetés: „Mindent a csapatért!”

2014. október 15. 14:16

Remekül kezdte a bajnokságot, védőfeladatai mellett támadásban is kulcsszerepet vállalt az A Híd-OSC-Újbuda két bajnoki győzelméből, avagy Bundschuh Erik bizonyította, miért is szerződtette őt a fővárosi együttes. De vajon a hétvégi BL-selejtezőn is képes ezt megmutatni?

Fotó: Dobos Sándor

BUNDSCHUH ERIK – 3.

Nagybetűvel, kiemelve.

Két bajnoki forduló, mindkétszer kiemelkedő teljesítmény – köszönhetően annak, hogy a centerekkel vívott ádáz csata mellett az ellenfelek kapuja előtt is feltalálta magát. Tekintettel arra, hogy csapata mindkét találkozón (Honvéd, BVSC) nem kis nehézségek árán gyűjtötte be a bajnoki pontokat, nyugodtan állíthatjuk, sorsdöntő volt az ő szerepe.

Még ha ez ellen speciel „tiltakozik” is…

„Valóban jól ment a játék, de ennek nem lenne semmi eredménye, ha nem nyer a csapat. Mindenki küzd mindenkiért, ebben rejlik az erőnk” – fogalmazott a 25 esztendős sportember, aki arra a „kötekedő” felvetésre, miszerint néha bátran helyezze magát előtérbe, néha kell egy kis egó, ellentmondást nem tűrően így felelt: „Nem kell! Csapatjátékos vagyok, ebben hiszek.”

A kassai születésű pólós kereken tíz esztendőt húzott le Egerben, három bajnoki aranyérmet nyert ez idő alatt a Gerendás-csapattal. Adott a kérdés: miért hagyta ott kedvenc magyar városát?

„Noha mindig imádni fogom Egert, mindig második otthonomként tekintek rá, be kellett látnom, ott kell hagynom. Új környezetre vágytam, a megújuláshoz váltani kellett. Az pedig szerencse, hogy olyan csapatba kerültem, ahol sok korábbi társammal együtt szerepelhetek, ahol családias a légkör” – mondta az OSC védője, akinek a centerek helyett eddig inkább a dugókkal gyűlt meg igazán a gondja…

Figyelembe véve azt, hogy korábban Kemény Dénes válogatottjában is meg-megfordult, sőt tagja volt a 2010-ben Európa-bajnokságon szereplő társaságnak (a negyedik helynél, kell-e mondani, ő is jobb szereplést várt Zágrábban), nem lehet más a célja, mint felhívni magára Benedek Tibor figyelmét is. Még akkor is, ha nyilvánvalóan bitang nehéz a válogatott kerettagságot kivívni.

„Persze, jó lenne újra a nemzeti csapatban játszani, de nem élem magam ebbe. Sokkal fontosabb, hogy a klubomra koncentráljak, hogy az OSC-vel sikeres legyek, jól teljesítsek. Csak és kizárólag ez esetben van esélyem arra, hogy esetleg felfigyeljenek rám”
– vázolta fel jövőbeni terveit Bundschuh Erik, aki természetesen a nemzetközi porondon, momentán a Bajnokok Ligájában is szeretne nagyot alkotni. Nem teketóriázott, határozottan jelentette ki: „Ha már Fortuna kegyes volt hozzánk, és úgymond könnyebb csoportba kaptunk besorolást, mindenképpen elsőként kell továbbjutnunk!”

Josep Kayes kiesése miatt (az új-zélandi centernek a szeme sérült meg az egyik edzésen, s vált hetekre harcképtelenné) a taktikai repertoárt szükséges bővíteni – „Ha esetleg szükség van rá, természetesen én is feltűnök centerpozícióban” – tette ehhez hozzá.

No, ilyen egy kőkemény védő: még az ellenfél védőinek is nekimenne…


– a.z. –


A program

Október 17., péntek


Duisburg–Kazany 17.00
OSC–Nagyvárad 18.50 (tv: DigiSport1)

Október 18., szombat

Nagyvárad–Duisburg 14.45 (tv: DigiSport2)

OSC–Kazany 16.30 (tv: DigiSport2)

Október 19., vasárnap

OSC–Duisburg 16.00 (tv: DigiSport2)

Nagyvárad–Kazany 17.45 (tv: DigiSport2)


A Szolnok is selejtez

Mindeközben a Szolnoki Dózsa-Közgép a D-csoportban Szerbiában csatázik. Ellenfelei: Yuzme Istanbul (török), VK Radnicski Kragujevac (szerb), CN Posillipo (olasz)



BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok