„Harcos csapat vagyunk!”

2014. október 14. 17:39

A hétvégi budapesti BL-selejtezőre készülő A Híd-OSC-Újbuda együttesének világbajnok védője, Gór-Nagy Miklós amondó, csapata sokra hivatott társaság.

Fotó: MTI

Gór-Nagy Miklós – OSC.

Vajon megszokta már?

„A jót könnyű megszokni – választolt jó vízilabdázóhoz hűen határozottan, de azért őszintén elárulta: – Mi tagadás, nem gondoltam volna, hogy valaha is játszok majd ebben a csapatban. Korábban maximum arról beszélhettünk volna, hogy pályafutásom végén elpólózgatok az egykori BEK-győztesben, de hála istennek úgy alakult, jóval hamarabb, komoly célokért küzdve játszhatok itt. Adott egy jó közösség, adottak a körülmények ahhoz, hogy nagyot alkossunk.”

A jelentősen megerősített együttes, kell-e mondani, Vincze Balázs vezetésével a csúcsra tör – a bajnokság mellett a Magyar Kupában és a Bajnokok Ligájában egyaránt ott akar lenni a végső elszámolásnál. Lehetőleg úgy, hogy valahol a korona is a fejére kerüljön.

„Ez pontosan így igaz – erősítette meg a világbajnok védő. – Harcos csapat a miénk, szívvel-lélekkel játssza a vízilabdát, nyugodtan mondhatom, sokra hivatott társaság. A céljaink eléréséhez persze még rengeteget kell dolgozni.”

A harcosságot, a szívvel-lélekkel való játékot említette az uszodában csak Mikinek hívott játékos – nem véletlenül. Nem, hiszen tudatosan vagy tudat alatt egyben vízilabdás ars poeticáját fogalmazta ezzel meg. Kívülről is látszik, akkor érzi igazán jól magát, ha ilyen stílusú csapatban szerepelhet.
„Valóban, ebben látom a siker titkát, ezzel tudok azonosulni. A válogatott is ilyen, az OSC is ilyen csapat. Nem véletlenül vagyok itt” – fogalmazott Gór-Nagy Miklós, akire a hét végén is főszerep várhat: orosz, német, román centereket kell „vízbe fullasztania.”

De vajon mire mehet az OSC a BL-ben?

„Egyelőre csak a selejtezőről érdemes értekezni. Centerünk, Josep Kayes sérülése némileg keresztülhúzta a számításainkat, keressük a megoldást, hogyan is tudnánk őt helyettesíteni. Szép feladat… Ettől függetlenül a céljaink nem változtak, elsőként akarunk továbbjutni a csoportból.”

Az új-zélandi légiós szemsérülése miatt (edzésen nyúltak bele, s csak úgy, mint korábban Bátori Bencének, neki is heteket kell kihagynia) nem lehet ott társai között – a második számú középcsatár, a 23 esztendős Szentesi Ádám egyedül aligha képes még ezen a szinten megoldani a problémát, így más alternatíva után kell nézni. Ha azt vesszük, hogy az elmúlt héten a mester alaposan meghajtotta az övéit, afféle minialapozást végeztetett velük, és mostanra a taktikai elemek csiszolását irányozta elő, még azt is mondhatnánk, előrelátó volt. De miután sérülésre nyilvánvalóan nem számított, maradjunk annyiban, jól jön most a csapat számára, hogy a fizikai felkészítés helyett a taktika kerül előtérbe.

„Bírjuk majd az iramot, ez nem kérdés, meglehetősen hosszú, komplex edzéseket végeztünk az elmúlt héten. Centerünk helyettesítésére is megvannak az elképzeléseink, figuráink, ezeket igyekszünk begyakorolni. Az OSC képes arra, hogy megoldja ezt a feladatot” – zárta a mindig készséges sportember, aki ebből is kitűnik, tényleg megszokta már, hogy az orvosegyetemisták színeiben húzhat sapkát.

Hiába, no, igaza van: a jót tényleg könnyű megszokni.

Így vagyunk mi pólósaink eredményeivel…

– a.z. –

A program

Október 17., péntek


Duisburg–Kazany 17.00
OSC–Nagyvárad 18.50 (tv: DigiSport1)

Október 18., szombat

Nagyvárad–Duisburg 14.45 (tv: DigiSport2)

OSC–Kazany 16.30 (tv: DigiSport2)

Október 19., vasárnap

OSC–Duisburg 16.00 (tv: DigiSport2)

Nagyvárad–Kazany 17.45 (tv: DigiSport2)


A Szolnok is selejtez
Mindeközben a Szolnoki Dózsa-Közgép a D-csoportban Szerbiában csatázik. Ellenfelei: Yuzme Istanbul (török), VK Radnicski Kragujevac (szerb), CN Posillipo (olasz)




E.ON Férfi OB I.

Honvéd - Tigra-Zf-Eger

2022. nov. 05. 16:30

E.ON Férfi OB I.

BVSC-Zugló - Genesys OSC Újbuda

2022. nov. 19. 19:15

Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Split, Eb: a döntő előtti utolsó átmozgató edzés (Fotók: Dobos Sándor)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok