Micsoda forduló volt!

2014. október 11. 20:46

A BVSC alaposan megszorongatta az OSC-t, az UVSE nagy meglepetésre pontot rabolt az Egertől, a Pécs és a KSI 26 gólos meccsen ikszelt egymással

Fotó: Csonka Tamás

Märcz Tamás megjósolta…

A sydneyi olimpiai bajnok BVSC-tréner előre megmondta, a Digi Sport jó meccset választott. Igaza lett! A vasutasok alaposan kitettek magukért, a három-háromgólos Pásztor Mátyás, Létay Krisztián duó vezérletével végig egyenrangú ellenfelei voltak a válogatottakkal megerősített újbudai alakulatnak. De igazságtalan volna csak ezt a két játékos kiemelni, mert az összes zuglói pólós kitett magáért, avagy a csapatmunka, az egymásért küzdés végig jellemezte a társaságot.

A végén azonban győzött a rutin. Az OSC 6–5-nél vezetett először, de ekkor sem tudta még kezébe venni az irányítást. 7–7-nél befagyni látszott az eredmény, sokáig egyik csapat sem tudta a maga javára billenteni a meccset. Végül a Vasastól szerződtetett montenegrói Drasko Bruguljan lövése talált utat az amúgy remekül védő (15/24, 63 %) Györke Zsolt kapujába, majd a végső kegyelemdöfést a védő létére ismét hármat vágó Bundschuh Erik találta jelentette. Az Egerből szerződtetett pólós így foglalta össze a lényeget: „Nagyon megszenvedtünk, de ez a magyar bajnokság. Kemény meccseken vagyunk túl, kemény meccsek vannak előttünk, tényleg jó ez a bajnokság.”

Neki is igaza van.

Jó bajnokság, jó csapatok, izgalmak.

Persze, a BVSC-nél már örülnének a pontoknak is. Ahogy Märcz Tamás nyilatkozott: „A végeredmény nem hazudik, nyert az OSC, mi pedig maradunk nulla ponttal. Nem szeretünk szépen veszíteni, nem ez lesz a cél természetesen. Úgy érzem, 7–7-nél volt egy meccslabdánk, egy olyan emberelőnyünk, amely értékesítésével minden más lehetett volna. Ennek ellenére a játékosaimmal maradéktalanul elégedett vagyok, küzdöttek, azt csinálták, amit kértem tőlük. Hibák persze vannak, azon dolgozunk, hogy kijavítsuk azokat. Az OSC jó csapat, nincs szégyenkezni valónk.”

A másik szakvezető, Vincze Balázs ekképpen fogalmazott: „Mind támadásban, mind védekezésben sok olyan helyzet volt, amikor fejetlennek tűnt a csapat. Harcos, küzdelmes mérkőzésen vagyunk túl, a BVSC nagyon felkészült belőlünk, nagyon pörgős ellenfél volt. A játékosállomány közötti különbség az utolsó pillanatokban jött csak ki a két csapat között. Az az igazság, hogy a héten a Bajnokok Ligájára is gondolva fizikai felkészítés is végeztünk, hogy a jövő héten többet tudjunk a taktikával is foglalkozni. Ezen a meccsen is bebizonyosodott, hogy erre nagy szükségük van…”

Ami a többi összecsapást illeti: a sort az UVSE hatalmas bravúrjával kell kezdeni! Hiába vezetett a meccs toronymagas esélyese, az Eger 5–1-re , 6–2-re is, a negyedik negyedben Dávid Zoltán ötméteresből szerzett góljával 7–6-ra már Godova Gábor együttese állt jobban! Érett az őrült bravúr, főleg azért, mert a meccs ezen szakaszában Erdélyi Balázs négyperces kiállítása miatt hosszú ideig emberhátrányban játszott a vendégcsapat. Erejét bizonyítja, Borisz Vapenszki révén így is sikerült egyenlítenie.
 
A hatalmas feszültség közepette igyekezett Dabrowski Norbert gárdája valahogy kiszenvedi a győzelmet, de nem sikerült. Nem sikerült, pedig két másodperccel a vége előtt ötméteres is dobhatott – Milos Cuk lövését azonban védte Laboncz József. A meccs krónikájához tartozik, hogy a harmadik negyed közepén Angyal Dániel, a végén Szivós Márton a végleg cserével kiállítás sorsára jutott.

A döntetlen a forduló nagy meglepetését jelenti.

A többi találkozón:

A Szentes remekül kezdett a Kőér utcában, a második negyed elején 5–2-re vezetett, köszönhetően többek között a két ötméterest (mindkettőt Pellei Frank harcolta ki), valamint egy emberelőnyt értékesítő Weszelovszky László hármasának. A Honvéd azonban a harmadik etap ötödik percében Kiss Bálint góljával már 6–5-re alakította az állást. Ugyan Boros Tamás még egyenlíteni tudott, onnantól kezdve azonban csak hazai gólt láthatott a nagyérdemű.

A Szolnok a várakozásoknak megfelelően könnyedén győzte le a megfiatalított Vasast, míg a Pécs és a KSI kiélezett, hatalmas mérkőzésen osztozott meg a pontokon.

Mi tagadás, remek kis forduló volt!

Eredmény – E.ON férfi ob I-es bajnokság, 2. forduló:

Még nem közölt eredmények:

BVSC-Wáberer Hungária-Zugló–A-Híd OSC 7–9 (3–2, 1–2, 2–2, 1–3)
Gólszerzők:
Pásztor 3, Létay 3, Kotszidisz, ill. Bundschuh 3, Kovács G. 2, Juhász 2, Bátori, Brguljan

RACIONET-Honvéd–Valdor-Szentes 9–6 (2–3, 3–2, 2–1, 2–0)
Gólszerzők:
Kiss B. 3, Fülöp 2, Kiss G., Szőke, Steinmetz B., Stojcsics, ill. Weszelovszky 3, Boros, Werner, Vörös

Szolnoki Dózsa-Közgép–VasasPlaket 14–3 (2–1, 3–0, 4–1, 5–1)
Gólszerzők:
Vara Dániel 3, Varga Dénes 3, Mezei 2, Aleksics 2, Madaras 2, Gocsics, Mitrovics, ill. Sedlmayer, Gyárfás, Takács B.

UVSE-Hunguest Hotels–ZF-Eger 7–7 (1–4, 3–2, 2–0, 1–1)
Gólszerzők:
Dávid 3, Tóth Z., Tiba, Korényi, Szedmák, ill. Erdélyi 2, Vapanszki 2, Szivós, Cuk, Csucskovics

Pécsi Mecsek-Füszért–KSE SE 13–13 (5–4, 2–3, 2–2, 4–4)
Gólszerzők:
Kistamás 5, Czigány 2, de Blasio 2, Müller 2, Csacsovszky, Krizsán, ill. Hangody L. 5, Fejős 4, Bicskei 2, Kalanovics, Kovács G.

Már közölt eredmények:
Ferencváros–Debreceni VSE 11–9 (3–1, 3–4, 2–1, 3–3)
Gólszerzők:
Kolozsi 2, Csapó 2, Jansik Sz. 2, Swift 2, Marnitz G., Regős, Ernyey, ill. Halek 3, Tóth P. 2, Macsi, Hoppál, Kincses, Kállay

Kaposvári VK–Tiszavirág-Szeged-Diapolo 13–12 (3–5, 4–3, 2–1, 4–3)
Gólszerzők:
Vindisch 3, Berta 3, Ronen 2, Parezanovics 2, Sántvay, Ágner, Vikalo, ill. Varga Zs. 4, Manhercz 3, Kiss Cs . 2, Manhercz Á. 2, Seman

Galéria

A többi képért kattintson a képre!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok