Női Magyar Kupa: egy óriás kiesik Szentesen

2014. október 10. 09:32

A hétvégén a hölgyek is elkezdik a Magyar Kupa selejtezőit, Szentesen és Szegeden két ötfős csoportban küzdenek.

Fotó: Kovács Anikó/archív

A kupa négyes döntőjét a hölgyek és a férfiak esetében is december elején rendezik a szentesi uszodában, a férfiak negyeddöntőjének és a nők elődöntőinek sorsolását hétfőn, 12 órától tartják a szövetség székházában.

S ha már ez így lesz, akkor bizony a hétvégén a nőknél kialakul a Final Four mezőnye. Ez nem történhet másként, mint úgy, hogy a két ötfős csoportból csak az első kettő jut tovább. Mivel tobzódunk az erős csapatokban, történetesen 5 együttes esélyes a bajnokságban és a kupában is a végsős sikerre, egyik társaság szomorú lesz vasárnap délután - s akkor még nem szóltunk arról a lehetőségről, hogy esetleg Szegeden a helyi csapat valahogy meglepetést okozzon. (Ne feledjük, tavaly a szegedi hölgyek bejutottak a négyes döntőbe, az UVSE maradt alul akkor a selejtezőben.)

A papírforma szerint az A csoportban, Szentesen lesz szomorúság, ugyanis abba az ötösbe került három erős együttes: a bajnok Hungerit-Szentes, a megerősödő BVSC-Zugló és a bivalyerős UVSE-Centrál. Mellettük az UVSE másik együttese és az ASI DSE küzd majd szombat délelőttől.

A B jelű ötösben a kupa címvédője, a Dunaújvárosi Főiskola és a tavalyi másik döntős, a ZF-Eger továbbjutása várható, de ne feledkezzünk meg a Szegedről, hazai környezetben akár még meg is fricskázhatja a két nagyot. A csoportban a Kecskemét és a KÓPÉ található még, kettejük meccse azért lesz érdekes, mert a bajnoki nyitányon éppen egymás ellen játszottak, s végül a kecskemétiek győztek két góllal - most vissza lehet vágni.

Az első mérkőzés mindkét csoportban szombaton 10 órakor kezdődik, Szentesen az első rangadó a Szentes-BVSC meccs lesz fél egytől, míg Szegeden a Dunaújváros és az Eger délután 5-kor találkozik.
 
Áts Bertalan, az UVSE-Centrál vezetőedzője: "Szerintem a másik csoport is erős, a szegedieket is komolyan kell vennie a két másik esélyesnek. A Magyar Kupát mindig befolyásolja a sorsolás, s bár nekünk a fő célunk a bajnokságban és a nemzetközi porondon való jó szereplés, természetesen a kupában is azon vagyunk, hogy a lehető legmesszebb jussunk. A másik két erős csapat a csoportunkban annyival előnyösebb helyzetben van, hogy náluk nem a teljes "első sor" érkezett a szezonra, hanem viszonylag kevesebb új játékos. Bő egy hónapunk volt eddig együtt, tovább kell csiszolódnunk."
 
Petrovics Mátyás, a BVSC-Wáberer Hungária-Zugló vezetőedzője: "Szerencsés vagyok abból a szempontból, hogy nagyon motiváltan utazunk Szentesre, a két érkező felnőtt válogatott és a korosztályos válogatottak is húzzák magukkal a csapatot, nagy bennük a bizonyítási vágy. Igyekszünk két vasat tartani a tűzben, egyrészt eredményesek lenni, másrészt építeni tovább a csapatunkat. A bajnok és a nagyon erős UVSE az esélyes a továbbjutásra, de egyik csapat ellen sem feltett kézzel állunk ki."
 
Tóth László, a Hungerit-Szentes vezetőedzője: "Nem a legjobb előjelekkel várjuk a hétvégét. Kövér-Kiss Réka egész héten nem edzett, Sabrina, holland légiósunk is beteg lett, egy kapussal tudtunk készülni, és Gémes Alexa vállát is kezelni kellett. Persze, ettől függetlenül szeretnénk továbbjutni. Időigényes, amíg egy új csapat összeszokik, tarthatnánk előrébb is, de nem panaszkodom. Meglátjuk. Most fog kiderültni, hol járunk, a BVSC elleni meccs ugyanolyan nehéz lesz, mint az UVSE elleni."
 
A Theodora Magyar Kupa selejtezőinek két csoportja:

A csoport (Szentes):

BVSC-Zugló
ASI DSE
UVSE-Margitsziget
Hungerit-Szentes
UVSE-Centrál

B csoport (Szeged):

Dunaújvárosi Főiskola
KÓPÉ-ÚVSE
Kecskeméti Sportiskola
ZF-Eger
Szegedi Vízmű Taylor&Nash Universitas

A B csoport menetrendje itt látható.
 
-ds-



E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok