Kőkeményen megizzadt az OSC a Honvéd ellen

2014. október 07. 20:09

Az újbudai csapat 8-6-ra nyerte meg a bajnokság első mérkőzését.

Fotó: Dobos Sándor

Özönlöttek az emberek a Nyéki Imre Uszodába, s ez nem túlzás. Az OSC-hez mérten is nagy volt a nézőszám, már a kezdés előtt, s egy átlagos bajnokihoz mérten is. Csak remélni tudjuk, hogy ez a folytatásban sem lesz másként. Telt ház előtt kezdődött a meccs, igaz, a belépés ingyenes volt ez alkalommal.

Az első meglepetés Mátyás Zoltán személye volt, a Honvéd rutinos védője tavaly bejelentette visszavonulását, ehhez képest ott volt az első bajnokin a nevezettek között. Villámrajtot vett a hazai csapat, előbb Bátori Bence lőtt emberelőnyös gólt, majd Bundschuh Erik lőtt két akciógólt, 3-0. Sőt, meglehetett volna a negyedik hazai találat is, Decker Ádám fordult be, Steinmetz Barnabást kiállította Vogel játékvezető, de Juhász Zsolt nem tudta az emberelőnyt gólra váltani. A Honvéd pontatlanul célzott az elején, megvoltak pedig a lövőhelyzetek.

Illés Sándor szépített centergóljával, mindezt a 6. percben tette, 3-1. Kiss Gergely hozhatta volna még közelebb a Honvédot, de 5 méteresét Bisztritsányi Dávid megfogta.

Maradt is a 3-1 az eredményjelzőn a negyed végére. Az eredményjelzőn, amelyen talán kissé méltatlanul a Honvéd neve helyett a Vendég elnevezés szerepelt.

Fotó: Dobos Sándor

A két kapus jelentkezett két-két védéssel a második negyed elején, majd Vad Lajos kért időt, hogy azután hosszasan támadjon a Honvéd, és védekezzen jól az OSC. Bisztritsányi is bemutatott egy remek védést Fülöp Bence lövésénél, majd ezt megismételte kisvártatva. Elég kemény volt a meccs mindazonáltal, a Honvéd sem ment a szomszédba a védekezésben, és külön öröm volt, hogy szurkolás is volt az uszodában – mindkét oldalon.

Kiss Gergely emberelőnyből a második negyed 7. percében szerezte a Honvéd második gólját. Nem sokáig örülhetett az egygólos különbségnek a Vad-csapat, ugyanis egy villámgyors kontra végén Bátori passzolt Kovács Gábornak, aki kilőtte Lévai Márton kapuját. 4-2 volt a félidei állás.

A harmadik negyedre Honvéd lett a Honvéd az eredményjelzőn, és góllal ünnepelte ezt a tényt Fazekas Tibor, máris egyre olvadt a különbség: a máris a negyed majdnem felénél „jött el”. Salamon Ferenc gólja után a szerb Stojcic megszerezte első magyar bajnoki találatát, tapadt a Honvéd, 5-4.

Gergely István is felugrott a Honvéd kispadjáról a 6. percben a csapata remek blokkja végén, az egyenlítésért támadott a Honvéd. Ez össze is jött, Fülöp révén (5-5). A negyed utolsó percében Mátyás pontozódott ki, ő volt a harmadik ilyen játékos, ugyanis korábban Bátori és Simon is három hibát szedett össze. Egy Lévai-védés még belefért, 5-5.

A negyed negyedet Steinmetz Barna labdaszerzése nyitotta, majd hiába került emberelőnybe a Honvéd, Kiss Gergely elpasszolta a labdát. Drasko Brguljan, majd Fülöp rossz lövése után Bundschuh már nem hibázott, újra vezetett az OSC. Kiss Gergő kapufája jött ezután, majd egy páros kiállítás után ismét labdát lopott a vendégcsapat.

2:14-gyel a vége előtt időt kért Vad Lajos, Steinmetz Barna ejtése egy hajszállal bentebb lett volna tökéletes, így azonban kapufa lett a vége. A meccset Brguljan óriási passza után Decker Ádám nyerte meg a házigazdának, ő középről húzta be a labdát a kapuba, 7-5.

51 másodperccel a vége előtt Steinmetz Barna hozta vissza a reményeket, azonban Salamon Ferenc szabaddobásból eredményes volt 25 másodperccel a vége előtt.
 
A vége kétgólos hazai siker.

Eredmény – E.ON férfi ob I.-es bajnokság:

A Híd-OSC-Újbuda – RacioNet-Honvéd 8-6 (3-1, 1-1, 1-2, 3-2)   
Nyéki Imre Uszoda, 1000 néző, vezette:
Székely, Vogel
 
OSC: Bisztritsányi - Decker Á. 1, Bátori 1, Kayes, Juhász, Hegedüs, Graham. Csere: Kovács Gábor 1, Brguljan, Szentesi Á., Bundschuh 3, Salamon 2. Vezetőedző: Vincze Balázs

Honvéd: Lévai - Szőke, Stojcic 1, dr. Kiss G. 1, Illés 1, Simon A., Fülöp. Csere: Mátyás, dr. Steinmetz B. 1, Simon R., Fazekas 1. Vezetőedző: Vad Lajos

Gól/emberelőny: 1/11, illetve 2/10
Ötméteresek: -, illertve 0/1
Kipontozódott: Bátori (20.), Hegedüs (25.), illetve Simon A. (13.), Mátyás (24.)



Galéria

A többi képért kattintson a képre!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok