Ferencváros: új lendülettel az új bajnokságban

2014. szeptember 24. 21:38

A Fradi nyilvános edzést tartott szerda délelőtt: a szakvezetőkről lerítt a lelkesedés, ez pedig igen jó előjel a bajnokság előtt nem sokkal.

Fotó: Dobos Sándor

Ha valaki ellátogat a Népligeti Uszodába az elkövetkezendő időszakban, eddig szokatlan kép fogadja majd: a Fradi pólósairól készült óriásmolinók díszítik az uszoda falát. Az első keret összes játékosáról készült fotó, méghozzá ahogy Katona Norbert elmondta, nem a szokványos "beállás" mellett, hanem valami vagány, rendhagyó pillanatot megörökítve. Még nincs fent az összes kép, de hamarosan így lesz.

A Fradi egyébként meg is tesz mindent azért, hogy sokan járjanak vízilabdamérkőzésre, ugyanis éves bérletet hoznak forgalomba. A kártyával, amely 10 ezer forintba kerül, az összes hazai bajnoki és kupamérkőzést meg lehet tekinteni (érdeklődni a vizilabda@fradi.hu címen lehet).

Egészen változatos lesz a Fradi kerete a következő szezonban. Ugyanúgy van friss junior Európa-bajnoki ezüstérmes (Pohl Zoltán, Kolozsi Marcell), ifi világbajnok (Vogel Soma) a csapatban, mint rutinos, kétszeres Eb-bronzérmes (Katonás Gergely), stabil ausztrál válogatott (Aidan Roach, Joel Swift), 413 meccset az ob I.-ben letudó pólós (Nyéki Balázs) vagy éppen a magyar válogatott bő kerettagja (Jansik Szilárd).

A csapatkapitány éppen Nyéki Balázs lesz, aki a BVSC-ből tért "haza". 6 éves korától egyészen 23 éves koráig fradista volt, tagja volt az 1998-as KEK-győztes csapatnak. Most azt mondja, érzelmi okok miatt döntött a Fradi mellett. "Sportpályafutásom legszebb élményeit és legjobb eredményeit itt értem el. (...) a szakmai vezetés most végleg meggyőzött. Gerendás Györggyel korábban dolgoztam együtt, ismertem az edzésmódszereit, Varga Zsolt fizikálisan még rátesz egy lapáttal, nagyon ütős párost alkotnak."

Fotó: Dobos Sándor


Nagy igazolás Gerendás György is, aki szintén visszatér, ugyanis pályafutását a Fradiban kezdte. 1976-ban az olimpiai aranyérmet is fradistaként szerezte. A BVSC és az Eger csapataival elért sikerek után most a zöldeknél szeretne nagyot robbantani, ezúttal szakmai igazgatóként. Többször jelezte, ő nem igazgató, edző: ezt szerdán is lehetett látni, űzte-hajtotta a srácokat. Ha éppen valami nem tetszett neki a vízben, azonnal jött az instrukció.

Mind ő, mind Varga Zsolt azt mondja, idén reális lehet az 5., 6. hely megszerzése.
 
A Ferencváros keretének változása:

Érkezők: Marnitz Gergő, Jansik Szilárd, Csapó Miklós, Nyéki Balázs, Katonás Gergely, Regős Áron

Távozók: Szabó Botond, Bóbis Máté, Vogel Simon, Tyler Martin, Francsics Dániel, Kósik Soma, Etédi Benjámin, Szilágyi Attila, Mátyók Norbert

Maradtak: Ernyey Márk, Kolozsi Marcell, Pohl Zoltán, Gárdonyi András, Major Martin, Paján Viktor, Vogel Soma, Joel Swift, Aidan Roach, Berki Richárd

Vezetőedző: Varga Zsolt
Szakmai igazgató: Gerendás György



Galéria

A többi képért kattintson a képre!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok