Oroszlánként harcoltunk az orosz lányok ellen

2014. szeptember 11. 17:04

Női juniorválogatottunk büszke lehet a csütörtöki teljesítményére. 1-4-ről állt fel az Európa-bajnokság negyeddöntőjében Oroszország ellen, ezzel az elődöntőbe jutott.

Fotó: Romsics Zsuzsanna

Ahogyan írtuk, a negyedik korosztályos válogatott világversenyen is a négy közé jutott a magyar válogatott. A római női junior-Eb-n a mieink 11-8-ra győztek Oroszország ellen.

Petrovics Mátyás szövetségi edzőt kérdeztük, először az első két negyedről, tekintve, hogy azt nem lehetett követni az élő közvetítés meghibásodása miatt:

"Az otthoniaknak azt mondtam, jobb is, hogy nem látták az elejét, elég volt, hogy én átéltem. Egyszerűen nem ment az, amit megbeszéltünk. Könnyű gólokat kaptunk az első negyedben, elöl lassúak voltunk támadásban. Pedig a bemelegítésen is kicsit változtattunk, hátha megakadályoztuk volna, hogy hátránnyal kezdjünk. Az első szünetben sikerült egy kicsit felrázni a társaságot, kértem a lányokat, érezzék át, hogy egy centire vagyunk az oroszoktól, és el lehet őket kapni."

Sikerült, hiszen a második félidő egyértelműen a miénk volt. De miért? Miért tud felállni nagy hátrányból ez a csapat, ahogyan tette azt a madridi világbajnokságon is (a keret persze változott mostanra)?

"Ennek három oka van: az egyik, hogy fizikálisan kiváló állapotban vannak a lányok, az oroszokat szétszedtük a végére, teljesen elfáradtak, több kolléga is ezzel fogadott a meccs után, hogy ez volt az egyik döntő ma is. Másrészt erősek vagyunk fejben, mert ennél a csapatnál és a válogatottnál kizárólag a pozitív dolgokra építünk, ez a szemlélet uralkodik, minden negatív tényezőt igyekszünk kizárni, magunk mögött hagyni. És a harmadik dolgot sem szabad elfelejteni: a lányok az általunk végzett elemzésekre, taktikai repertoárra és felkészítésre mindig tudnak támaszkodni, mindig hozzá tudnak nyúlni."

Kíváncsiak voltunk, mit látott a lányokon Petrovics Mátyás a meccs után.

"Egy nagyon nagy örömöt, hiszen a végső győzelemre is esélyes oroszokat győztük le, hihetetlenül jó érzés, hogy meg tudtuk őket verni. A négy közé jutás mindig egy nagyon fontos lépcsőfok egy magyar válogatott számára, de mi nem elégszünk meg ezzel. Már ma magunk mögött hagyjuk ezt a meccset, és készülünk az olaszok ellen. Arra ugyanis fel kell készülni, még jobban, itthon játszanak, nem kell mondani, ez mit jelent majd. De már most mondtam a lányoknak, emlékezzenek, két hete Spanyolországban vertük meg a spanyolokat a világbajnokságon. Most is kell majd a hideg fej. Egy biztos, nagy gratuláció a lányoknak, oroszlánként küzdöttek, szívvel-lélekkel hajtottak ma."

A mieink trénere egyébként piros lapot kapott a meccsen, erről is kérdeztük.

"A görög játékvezető finoman szólva sem segítette a csapatunkat. Először azért kaptam egy sárga lapot, mert egy teljesen egyértelmű 5 méterest nem kaptunk meg. Utána egyébként azonnal kaptunk egy emberelőnyt, amit belőttük. Aztán egy szabálytalanul elvégzett szabaddobást kértem számon, akkor állítottak ki. Utólag azt mondom, ez is megérte, mert az volt az utolsó emberhátrányunk, az oroszok többet nem voltak fórban, mi viszont kaptunk egy büntetőt és egy emberelőnyt. Az olaszok ellen Tóth Andreának kell meccselnie, nyilván Merész Bandival ezt megoldják, ma ő egyébként a meccs végén ellátta a lányokat a lelátóról hasznos tanácsokkal."

A magyar válogatott legközelebb szombat este játszik, az elődöntőben. A péntek szünnap lesz számára.
 
Eredmény - női junior Eb, negyeddöntő:

Magyarország-Oroszország 11-8 (1-4, 3-2, 3-1, 4-1)
Gólszerzők:
Gurisatti, Horváth B. 4-4, Sikter, Kuna, Máté 1-1, illetve Serzhantova 3, Kravchenko 2, Koryakina, Kolmakova, Ryzhkova 1-1

További eredmények:

Ukrajna-Görögország 4-25
Spanyolország-Hollandia 8-6
Nagy-Britannia - Olaszország 1-16

Az elődöntőben:

Olaszország-Magyarország
Spanyolország-Görögország



E.ON Férfi OB I.

BVSC-Zugló - Genesys OSC Újbuda

2022. nov. 19. 19:15

E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok