Női junior-Eb: éremért játszhat a magyar válogatott

2014. szeptember 11. 15:20

A mieink nagy-nagy győzelmet arattak a nagyon erős oroszok ellen a római Európa-bajnokság negyeddöntőjében, ezzel elődöntősek.

Fotó: Romsics Zsuzsanna

A borzasztóan erős orosz válogatott volt a magyar csapat ellenfele a négy közé jutásért vívott meccsen. Tele felnőtt válogatottal az ellenfél, igaz, a mieink nemrég vb-bronzérmet nyertek Madridban, és az az erő, amit abból lehet nyerni, visszaköszönhetett ezen a mérkőzésen.

Az első negyedet 4-1-re nyerte az orosz válogatott, de a magyar lányok már többször bebizonyították az elmúlt időszakban, hogy a nagy hátrány nem töri össze őket. 3-2-re hozták a második etapot. 

Bombagóllal nyitottuk aztán a harmadik negyedet, 6-5-re zárkóztunk. Máté Zsuzsanna talált be messziről. Sajnos, a jobb szélről növelte előnyét Oroszország. A publikum érezhetően a magyar válogatottnak drukkolt egyébként. Nem sikerült beszurkolni egy nagy magyar kapufát, szerencsére viszont Doroszlai Vanda remekül mozdult ki a másik oldalon az orosz akció nyomán.

Kuna Szonja kicsit dühből is lőtte a hatodik magyar találatot, 6-7. A negyed közepén Gurisatti Grétát gyötörték meg egy nagy passz után, nem fújtak a játékvezetők semmit. 3:20-szal a negyed vége előtt időkéréssel próbálta a figurát emberelőnyben elmagyarázni Petrovics Mátyás.

Gurisatti 5 lóba után csak megtalálta az utat a kapuban, 7-7-nél utolértük az orosz válogatottat. A kapufa és Doroszlai együttes erővel mentett aztán, majd egy-egy elhibázott lövés következett, hogy aztán az orosz kapitány kérje ki idejét. Kétszer is emberhátrányban sikerült kivédekezni (védeni) az oroszok akcióját, így 7-7-tel jöhetett a zárónegyed.

Nagyszerű Gurisatti-góllal "indult" a negyedik negyed a 2. percben, vezetett a magyar válogatott (8-7)!! Hosszú idő után újra nálunk volt tehát az előny. Az oroszok ellőtték a következő labdát, de a játékvezetők visszaadták nekik a támadás jogát. Sikerült is egyenlítenie Serzhantovának, 8-8.

Gurisatti harcolt ki büntetőt, amelyet Horváth Brigitta értékesített, 5:16 volt ekkor hátra a meccsből. 3:36-nál remekül fordult be aztán Horváth, kétgólos magyar előnyt eredményezett ez, 10-8!

Kicsit meg is zavarodtak az oroszok, jöhettünk a háromgólos előnyért, nem is egy alkalommal. Három elhibázott orosz akció is következett. Ekkor már Merész András intelmeit is lehetett hallani a lelátóról, ő is izgult a magyar lányokért, no meg Petrovics Mátyást elküldték a kispad mellől reklamálásért.

Másfél percet kellett kibírni. S nemhogy kibírták a lányok, hanem betaláltak Horváth révén, eldőlt, 11-8.

A magyar válogatott éremért játszhat, óriási győzelmet aratva a korosztály egyik legjobb válogatottja ellen.
 
Eredmény - női junior Eb, negyeddöntő:

Magyarország-Oroszország 11-8 (1-4, 3-2, 3-1, 4-1)
Gólszerzők: Gurisatti, Horváth B. 4-4, Sikter, Kuna, Máté 1-1, illetve Serzhantova 3, Kravchenko 2, Koryakina, Kolmakova, Ryzhkova 1-1
 
További eredmények:
 
Ukrajna-Görögország 4-25
Spanyolország-Hollandia 8-6
Nagy-Britannia - Olaszország 1-16
 
Az elődöntőben:
 
Olaszország-Magyarország
Spanyolország-Görögország



E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok