Egyesíti erejét a POLO SC és a KÓPÉ UVSE

2014. szeptember 10. 10:59

A női bajnokságban KÓPÉ UVSE néven indulnak, a POLO SC-hez csatlakozik a leányfalui klub néhány játékosa. Rottler Antal csapata egyébként Innsbruckban nyert tornát a hétvégén.

A női bajnokság szeptember 1-jei sorsolása alkalmával a tíz együttes között ott találhattuk a KÓPÉ UVSE nevét. A Kósz Zoltán és Petőváry Zsolt által megalkapított leányfalui egyesület a Honvéd-POLO "helyett" szerepel az indulók között, ugyanakkor a csapat fő műhelye továbbra is a POLO SC, Rottler Antal vezetésével.

Akkor pontosan mi is történt valójában a háttérben? Először Kósz Zoltánt kérdeztük.

"Mivel a kópés lányok közül többen is a POLO SC-ben szerepeltek a bajnokságban az elmúlt időszakban, szerettük volna ezt a jó viszonyunkat megerősíteni. A névadás egy nagyon jó mód arra, hogy mindkét egyesült épüljön és fejlődjön. A mérkőzések továbbra is Budapesten lesznek, a közös edzések is, ha van igény arra, hogy Leányfalun bajnokit rendezzünk, akkor erre lesz lehetőségünk".

Rottler Antal, a POLO SC vezetőedzője még több részletet árult el.

"Tudni kell, hogy csak női egyesületet fenntartani elég nehéz feladat. Nem anyagilag feltétlenül, hanem amiatt, hogy kevés kislány választja a vízilabdát. A megállapodásunk lényege, hogy legyen egy megfelelően működő leány egyesület, amely a minőség felé halad. Ezt tettük eddig is, a tavalyi barcelonai felnőtt világbajnokságon Garda Kriszti személyében mi is adtunk válogatott játékost. Több ifi és junior válogatott is nálunk kezdte, innen igazoltak tovább. Szerkezetileg nem változik semmi a megállapodás után, régóta dolgoztunk együtt a KÓPÉ UVSE-vel, most ezt a megállapodást papírra vetettük. Közösen 50-55 lánnyal foglalkozunk. Hetente 2-3 közös edzésünk van, hogy ne csak a felkészülési, majd a bajnoki meccseken találkozzunk. Bízunk benne, hogy sikeres lesz az együttműködés" - mondta a POLO SC szakvezetője.

A POLO SC fiataljai egyébként részt vettek a hétvégén az innsbrucki Tivoli Kupán. Ezen a tornán volt ott a Hegyvidék-Ybl férficsapata is, róluk itt írtunk. A háromcsapatos női tornán minden együttes kétszer játszott a másikkal. A magyar lányok az osztrák és cseh felnőttválogatottal küzdöttek, és 3 győzelem mellett 1 döntetlennel veretlenül zártak.

A találkozók többsége a harmadik negyedig alakult szorosan, utána a magyar csapat a maga javára fordította az eredményt. 

A POLO SC innsbrucki kerete:

Tímár Maja, Baksa Bianca (2 gól), Ármai Zita (19 gól), Bérczi Barbara (1 gól), Koncz Hanna (7 gól), Kendik Liló, Muzsnay Fanni (21 gól), Pálinkás Nikolett (1 gól), Sárvári Márta (9 gól), Varga Nikolett, Szűcs Petra (9 gól), Czakó Boróka, Magyari Alda

Kiemelkedő teljesítményt nyújtottak a kapusok, Magyari Alda és Tímár Maja, valamint a 21 gólig jutó Muzsnay Fanni és a 19 gólt szerző Ármai Zita, míg a centerpozícióban Sárvári Márta nyújtott remek teljesítményt.

"A kicsik jól irányították a játék menetét és a beúszásaikkal zavart keltettek. Senki sem okozott csalódást, nagyon jó teljesítményt nyújtott mindenki. A látványos, szép gólokat lövő csapatunkat a kupa után külön edzőmérkőzésre kérték fel, a fiú korosztályos csapat ellen, ahol 17-6-ra győztünk" - tette hozzá Rottler Antal.

A kupa eredményei:

POLO SC-Cseh válogatott 16-12 
Osztrák válogatott-POLO SC 12-20 
POLO SC-Cseh válogatott 17-10 
Osztrák válogatott-POLO SC 16-16



E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok