Kecskemét a női ob I.-ben indít csapatot

2014. szeptember 04. 17:40

A női bajnokságban induló együttesek között hosszú évek után ismét ott szerepel a Kecskemét neve is. Egy kis háttér a KESI részvételéről.

Kovács Róbert a gyerekek után felnőttcsapatot épít

A Magyar Vízilabda Szövetségben hétfőn elkészítették az élvonalbeli bajnokságok (és a Magyar Kupa) sorsolását. A női bajnokságban ezúttal tíz együttes indul, köztük a Kecskeméti Sportiskola (KESI) és új szereplő a Honvéd-POLO helyén induló Kópé UVSE is. Most előbbiről esik szó, méghozzá a vezetőedző, Kovács Róbert jóvoltából.

„Két oka van annak, hogy úgy döntöttünk, elindulunk az első osztályban. Az egyik az, hogy azok a lányok, akikkel két évvel ezelőtt elkezdtem dolgozni a serdülő és gyermekbajnokságban, kezdenek úgymond kiöregedni, ifi korosztályba kerültek többen is, és így nem tudnak hol játszani. A vízilabdát viszont nem akarják abbahagyni, rendszeresen játszanának. Emellett voltak olyanok, akik lejártak hozzánk edzeni, és olyanok is, akik érdeklődtek, bejelentkeztek. Azt gondolom, ha valaki komolyan akar a vízilabdával foglalkozni, nem az ob I/B-ben kell szerepelnie, hanem az ob I.-ben. Egy játékos akkor tud fejlődni, ha válogatott játékosok ellen játszik, rendszeresen ráadásul” – mondja Kovács Róbert, aki több mint három évtizedig foglalkozott fiú és férficsapatokkal, mielőtt két éve elkezdett a gyerekekkel dolgozni (5 kislánnyal, jelenleg 30-nál is többen vannak Kecskeméten).

Értelemszerűen alacsony átlagéletkorú csapata lesz a Kecskemétnek, nagyjából hat-hét felnőtt korú vízilabdázó mellett a többiek fiatalok lesznek.

„Azok, akik felnőttként játszanak majd, büszkék lehetnek magukra, hogy nem hagyják abba a vízilabdát, helyette keresték a lehetőséget a játékra. A többieknek pedig a tanulás és a fejlődés lehet a cél a szezonban. Természetesen nem pofozógépek akarunk lenni, de tudjuk, hogy melyek azok a csapatok, akik ellen nem vehetjük fel a versenyt. Meglátjuk, veszítenivalónk nincs, egyben örülünk, ha játéklehetőséget adhatunk olyanoknak, akik máshol nem kapják meg ugyanezt. Továbbra is várom azoknak a jelentkezését, akik ebben a helyzetben vannak, hiszen nem állt még teljesen össze a keretünk” – tette hozzá Kovács Róbert.

Akik biztosan Kecskeméten játszanak majd ősztől:

Fáy Viktória (kapus)
Maczkó Lilla (ő szintén kapus, 1999-es születésű, vélhetően nem sok lehetőséget kap még, viszont Kovács Róbert szerint igen tehetséges, nagy jövő előtt állhat)
Görög Edina (ő Szegeden játszott korábban)
Szegezdi Brigitta
Piros Orsolya (ő Szentesen edz, ott ját iskolába, de Kecskeméten játszik majd)
Varga Vanda
Szabó Vivien (ő a gyermekbajnokságban gólkirály lett, és több mutatóban is az élen végzett, ott volt az 1999-es korosztály Olimpiai Reménységek Tornáján, balkezes játékos)
Bálint Rebeka (a BVSC-ből érkezik)
Maczó Henriett (ő Szolnokon játszott, de mivel ott nincs női póló, abbahagyta egy időre, most újrakezdi)
Kőrösi Andrea (ő center)
Gazsovits Alexandra (ő a Honvédból érkezik)
Vavrek Zsanett (Szegedről érkezik)

Elképzelhető, hogy a következő hetekben még további fiatal játékosokkal bővül a keret, olyanokkal, akik a több játéklehetőség miatt érkezhetnek Kecskemétre.



BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok