Mi folyik Máltán?

2014. augusztus 12. 17:09

Sok minden, Molnár Tamás és Biros Péter csapata vezeti a bajnokságot, és kupadöntőt játszik a Vincze Balázs edzette Sliemával.

Régen számoltunk be arról, mi történik a máltai nyári bajnokságban, amelyben ismét több magyar pólós is szerepet kap. Nos, a kezdeti fordulók után a mezőny kettévált, a Premier Division (6 csapat) és a First Division (4 csapat) jelentetette a "két osztályt". Itt tíz meccset játszottak, ez alapján kialakult egy sorrend, amely a folytatásra nézve döntő jelentőségel bír, már csak azért is, mert az eredményeket viszik magukkal a csapatok.

A bajnoki címvédő Neptunes (itt játszik Biros Péter és Molnár Tamás), a nagy rivális Sliema és a San Giljan az úgynevezett Championship Poolban, míg a Sirens, a Valletta és az Exiles a Relegation Poolban folytatja.

A középső szakaszt egyébként a Neptunes nyerte, 8 győzelemmel és 2 döntetlennel.

Ami a kupát illeti: itt forrtak az indulatok, nem is kicsit. A negyeddöntőben Vincze Balázs csapata, a Sliema 18-5-re verte az Exilest (Katonás Gergő nem talált be), míg a Neptunes (Molnár 3, Biros 2 gól) 14-11-re tudta le a San Giljan elleni meccset. Az elődöntőben a Sliema 16-12-re győzte le a Vallettát, a másik találkozón pedig a Neptunes (Biros 5, Molnár 1 gól) 10-9-re a Sirens együttesét, amelyben Kiss Csaba két gólt szerzett. Ez a meccs botrányosra sikeredett, ugyanis a Sirens drukkerei a meccs lefújását követően vizes palackot dobtak a játékvezető felé, ráadásul csalónak nevezték Massimo Angileri játékvezetőt (a meccsen egyébként piros lapot kapott a Sirens játékosa, Edward Aquilina és edzője, John Farrugia is.) A Sirenst pénzbüntetésre ítélték.

Nem úszta meg a Neptunes sem, pontosabban Molnár Tamás. Ő a két nappal ezután rendezett Neptunes-Sliema (10-10) bajnoki végén verbálisan inzultálta a játékvezetőket, így őt is eltiltották (15 napra), és pénzbüntetést is kapott (250 eurót) - ahogyan az independent.com.mt oldal beszámolt. A két incidens után el is halasztottak két találkozót a bajnokságból, amit végül a helyi szövetség július 28-i ülésükön újraindított. 

Nem sokkal később a San Giljan és a Sirens csapata beadvánnyal fordult a helyi szövetséghez. Papesz eltiltása ugyanis a meccs napján, július 25-én kezdődött, így a 15 nap éppen 8-án járt le, ami azt jelentette, hogy szombaton, augusztus 9-én játszhatott a San Giljan ellen. Azt kérték, az eltiltás kezdődjék a meccs másnapján.

Nos, nem ért célba a kérvény, ugyanis szombaton már játszott Papesz, négyet vágott a San Giljannak, Biros Péter ezen a meccsen 3 gólt szerzett. Június 27. óta Biros góljainak száma: 5, 4, 3, 1, 3, 2, 3. Ugyanez Molnár Tamásnál: 1, 2, 2, 1, 2, 4. Ami a többieket illeti: Katonás Gergőnek a Valletta ellen jött ki a lépés, akkor 5 gólt rántott, Kiss Csaba pedig egyenletesen hozza a 2 gólos átlagot, a Neptunes-nak 4-et lőtt augusztus 5-én.

A bajnokság következő szakasza kedden kezdődik, és szeptember 6-ig tart.

A kupadöntőt mindenesetre a Neptunes és a Sliema vívja majd augusztus 16-án.

Ami az alsóházat, a First Divisont illeti: a kupadöntőt (mert itt is van) a Marsascala vívja (Marnitz Gergő 5 gólt szerzett a Marsaxlokk elleni elődöntőben, utóbbi csapatban Frikk Ottó egyszer, Fülöp Bence kétszer volt eredményes) az Otters csapatával. Az alsóházban a Marsascala magabiztosan vezet.



E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok