Eb-ezüstérmes vízilabdázóink is kipróbálták a Teqballt

2014. augusztus 05. 18:22

Decker Ádám szerint a minimális sérülésveszélynek köszönhetően bátran használhatják élsportolók is az új magyar sportfejlesztést

Fotó: Teqball

Az Európa-bajnokság ezüstérmes magyar válogatottja is megismerkedett a nyár egyik legnagyobb hazai találmányával, a Teqballal. A csapat az olaszok elleni elődöntőt megelőzően látogatta meg a fejlesztőket és tette próbára a focitudását. A szövetségi kapitány, Benedek Tibor kicsit félve engedte el „fiait”, de mivel a Teqballt úgy fejlesztették ki, hogy nincs a játékosok között fizikai kontaktus – így a sérülés veszélye elenyésző –, nem volt akadálya, hogy a csapat egy jót szórakozva kapcsolódjon ki a budapesti bemutatóteremben. Az élményről Decker Ádám az Orvosegyetem SC játékosa vallott, aki tavaly a világbajnoki aranyhoz, az idén pedig az Európa-bajnoki ezüsthöz járult hozzá.
 
„Elsőre furcsa volt az asztal kialakítása, nem tudtam elképzelni, milyen irányban pattanhat el a labda az íves felületről. Nagyon tetszett az az érzés, hogy a világ számára egy teljesen új sportot próbálhatok ki, és mivel még nincs tradíciója, így bármikor kitalálhatok olyan megoldásokat a játékon belül, amelyeket még senki nem használt, hiszen ez tényleg világújdonság” – vallotta Decker Ádám a Teqballról született első benyomásairól.
 
A Teqball fejlesztői számára fontos célkitűzés volt, hogy az emberek szórakozva fejleszthessék a futballtudásukat, miközben a sérülés veszélyét a minimumra csökkentik, hiszen sem az asztalhoz, sem pedig az ellenfélhez nem szabad hozzáérni játék közben.
 
Ádám bevallotta, hogy a testvérek között megrendezett rangadót az öccse, a kapus Decker Attila nyerné meg, de mivel számára is igen fontos a sikerélmény, ezért addig gyakorolná a Teqballt, amíg le nem győzné őt.
 
A Teqballról
 
A Teqball nemzetközi szinten is egyedülálló magyar találmány, futballalapú sport és fejlesztő sporteszköz is egyben. A Teqball létrehozásával az ötletgazdák és a fejlesztők célja egyértelműen az volt, hogy a világ legnépszerűbb sportágának, a labdarúgásnak egy új, a lehető legsportszerűbb formáját tegyék elérhetővé minden, sportolásra alkalmas helyszínen. A labdarúgásban elismert több szaktekintély szerint is az alapötlet az egyszerűségétől zseniális, ugyanis a Teqball különleges ívének köszönhetően úgy pattan a labda a játékos felé, hogy az lekezelhető és megjátszható legyen. A már kidolgozott szabályrendszerrel űzhető Teqball visszaadja a labdarúgás valódi élményét mind a hobbi-, mind a professzionális játékosok számára.



E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok