Leigázták a srácok Kazahsztánt

2014. augusztus 04. 14:49

A harmadik meccsét is megnyerte a magyar válogatott az isztambuli világbajnokságon.

Az egyiptomiak elleni 16 gólos siker után önkritikusak voltak a magyar csapat tagjai, és elismerték, hogy nehezen pörögtek fel, emellett akadtak hibák a védekezésben. 

A kazahok elleni meccset nagyon is komolyan vette a magyar válogatott, Horkai Györgynek ezúttal nem lehet igazán oka panaszra. 23 és fél percig egyetlen gólt sem kapott a csapatunk, az első kazah találat is ráadásul furcsa - ha lehet ilyet mondani ekkora különbségnél -, bosszantó körülmények között esett. 17 másodperc volt hátra a harmadik nyolcpercből, jöhettünk előre, Horkai mester időt kért. Viszont elvették a labdát, megúsztak, és így talált be az ellenfél először.

A másik gól a negyedik negyed 6. percének végén esett: akkor egy ejtéssel vették be Vogel kapuját (két negyedet Molnár, kettőt Vogel Soma védett). Ami pedig közte volt: ahogy Gombóc Artúr a csokival: centergól, kapásgól, hat darab ötméteresgól, pöccintés, távoli bomba és a legvégén, a dudaszó pillanatában Szatmári Kristóf révén egy félpályás gól.

Kedden jön az eddigi legkeményebb ellenfél, Spanyolország.
 
Horkai György értékelése:

"Azt kértem a srácoktól, hogy vegyék komolyan a mérkőzést, és így is tettek. Mentek előre, hajtottak, szépen dolgoztak. Már csak azért is, mert ha véletlenül a spanyolokkal döntetlent játszanánk, a gólkülönbség dönthet a csoportelsőségről, s mi azt meg szeretnénk szerezni. Holnap jönnek a spanyolok, akiket ugyan már láttunk itt, de csak a kazahok és az egyiptomiak ellen, amiből nem lehet levonni semmit. Beszéltem az olasz, a montenegrói kapitánnyal, ők sem látták még őket, szóval csak annyit tudunk, hogy jó csapat, hisz utánpótlás szinten mindig is az volt. Remélem, sikerül őket is legyőzni. A mai meccs egy jó edzés volt erre."
 
Pellei Frank: "Önbizalomnövelő mérkőzés volt. Az elejétől a végéig koncentráltunk és betartottuk, amit kértek tőlünk. Ezt az akadályt is sikeresen vettük, készülünk a holnapi mérkőzésre!"

Csacsovszky Erik: "A meccs eleje nehézkesen indult, a védekezéssel nem volt probléma, de elöl ziccereket hibáztunk, így az első negyed 3-0 lett. Aztán belelendültünk a játékba, elöl a kialakított helyzeteket sikerült gólra is váltani, a védekezéssel továbbra sem volt probléma, hiszen sikerült kapott gól nélkül befejezni a félidőt, így a meccs második félideje már örömjáték volt. Szép gólokat lőttünk és külön gratulálnék Egérnek az egész pályás góljához. Most mér fejben mindenki a spanyol meccsre koncentrál." 
 
Szatmári Kristóf: "Komolyan vettük a mérkőzést, ez meg is látszott az eredményen. A védekezésünk stabil volt, elöl kihasználtuk a lehetőségeinket. A végén egy szerencsés helyzet után a kapuban landolt a labdám. Jó gyakorlási lehetőség volt a spanyolok elleni meccs előtt, ami a csoportelsőségről dönt majd."

Eredmény - U18-as fiú világbajnokság, Isztambul, 3. nap:

Magyarország-Kazahsztán 24-2 (3-0, 9-0, 8-1, 4-1)
Gólszerzők: Manhercz, Szatmári 5-5, Lovas 4, Tóth, Csacsovszky, Nagy 2-2, Pellei, Hornyák, Vogel, Vadovics 1-1

Gól/emberelőny: 1/5, illetve 0/6
Ötméteresek: 6/6, illetve -

További eredmények:

Dél-Afrika-Brazília 4-15
Kanada-Peru 18-6
Horvátország-Új-Zéland 11-8
Egyesült Államok-Egyiptom 12-8
Montenegró-Japán 14-10
Argentína-Ausztrália 3-17

Korábbi eredmények:

Japán-Argentína 16-8
Ausztrália-Irán 13-1
Oroszország-Dél-Afrika 11-4
Brazília-Olaszország 8-9
Peru-Horvátország 2-21
Új-Zéland-Szerbia 8-18
Kazahsztán-Spanyolország 3-20
Magyarország-Egyiptom 21-6

Spanyolország-Egyiptom 22-6
Argentína-Montenegró 3-17
Irán-Japán 3-12
Olaszország-Oroszország 7-9
Horvátország-Kanada 12-7
Szerbia-Peru 31-1
Dél-Afrika-Törökország 6-14
Magyarország-Egyesült Államok 13-8



E.ON Férfi OB I.

Honvéd - Tigra-Zf-Eger

2022. nov. 05. 16:30

E.ON Férfi OB I.

BVSC-Zugló - Genesys OSC Újbuda

2022. nov. 19. 19:15

Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Split, Eb: a döntő előtti utolsó átmozgató edzés (Fotók: Dobos Sándor)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok