Nagy sikerrel zárt a Vodafone Vízilabda Aréna

2014. július 30. 10:17

Négy nap, nyolc olimpikon, több ezer látogató: bezárt a Vodafone Vízilabda Aréna, szép volt fiúk, szép volt lányok!

A vasárnap esti Magyarország-Szerbia döntővel és a vereség ellenére a „Szép volt fiúk” skandálással búcsúzott a közönségtől a Március 15. téren felállított Vodafone Vízilabda Aréna, amely az utóbbi napokban egyértelműen a budapesti Vízilabda-Eb második központja és Belváros epicentruma lett. Az Arénában a magyar csapatok meccsei alatt folyamatosan teltház volt, de a helyosztók idején a téren is alig lehetett mozdulni, mivel rendszeresen több ezer szurkoló nézte az óriáskivetítőket.

Az Arénában a magyar férfi és női válogatott elődöntőivel és arany-, illetve bronz meccsével együtt összesen 20 találkozót lehetett megtekinteni, az Eb-mérkőzések közötti szünetekben pedig kicsik és nagyok együtt játszottak a látványmedence partján.

A mérkőzések idején a 290 fő befogadására alkalmas Arénában folyamatosan telt ház volt, és a magyar csapatok meccseit alkalmanként több ezren nézték a Március 15. térre kihelyezett óriáskivetítőkön is. Az Arénában és a környékén a meccsek idején igazi uszodai hangulat volt, rendszeresen zúgott a „Hajrá magyarok!”, a „Ria, Ria Hungária”, a „Szép volt fiúk” és a „Szép volt lányok” buzdítás.

Megfordult a helyszínen Kiss Gergely, Szécsi Zoltán, Steinmetz Ádám, Székely Bulcsú, Vári Attila, Steinmetz Barnabás, Kósz Zoltán és Alexandar Sostar is.

A mérkőzések szakkommentátoraként, illetve a bemutatómeccsek résztvevőiként az olimpiai bajnokok mellett olyan jelenlegi és korábbi bajnokokkal, világklasszisokkal lehetett találkozni, mint a női világbajnok Drávucz Rita és Rédei Kata, a Világkupa-győztes és kétszeres Európa-bajnok dr. Tóth Frank, vagy a jelenlegi bővebb várogatott keret képviseletében résztvevő Jansik Szilárd és Lévai Márton.

Utóbbiak, Steinmetz Ádám vezetésével az esti döntő felvezetéseként vasárnap kora délután meg is mérkőztek az Aréna medencéjében a Vodafone Firsts Team csapatával, valóra váltva ezzel a 14 éves Varga Benedek álmát. A végül az „All stars” csapat 10-8-as győzelmével záruló mérkőzésre, az Arénára is lecsapó felhőszakadás ellenére közel telt ház előtt került sor.

A mintegy 700 négyzetméteres, 3 emelet magas, több mint 200 tonnás Aréna a nagyközönség számára csütörtök reggel nyílt meg és vasárnap estig tartott nyitva. Az Arénában a nézők a 8*16 méteres látvány medence partján és a lelátókon szurkolhattak, a meccseket pedig a10*4 méteres óriás led falon követhették nyomon. A téren drukkolók két másik led falat is nézhettek, a bemutatókat pedig a látvány medence átlátszó falán keresztül, akár a „víz alól” is figyelhették.

A mintegy 10 kilométernyi acélszerkezeten álló Aréna bő egy hét alatt épült fel és bontása is több napot vesz majd igénybe.

Galéria

A többi képért kattintson a képre!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok