Kiss-Duna-sziget a Szigeten

2014. július 19. 11:22

A kezdeményezés úttörő, a fogadtatás remek. A Duna Incentives, Training and Events rendezvényszervező cég az Európa-bajnokság idején külön sátorban építi kapcsolatait, népszerűsíti a vízilabdát – Kiss Gergely hathatós közreműködésével.

A Hajós Alfréd Uszoda tövében áll egy sátor, ami nem egy alkalmi szervizhelyiség. Igen gyakran lehet ugyanis benne találkozni egy háromszoros olimpiai bajnokkal, de nagykövetekkel, üzletemberekkel és élsportolókkal is, például. A kellemes hangulatú „lounge”-ban meccset néznek, elemeznek, és a vízilabda jövőjével ugyanúgy foglalkoznak, mint például a magyar és a holland üzleti, gazdasági élet kapcsolódási pontjaival.

Összetett szolgáltatás és csomag ez, ez is volt a Duna Events célja, ilyen kezdeményezésre még nem volt példa vízilabdatornán, és könnyen lehet, hogy más sporteseményen sem.

„A Dunával hét éve kezdtem dolgozni, kezdetben céges rendezvényeken, mint meghívott előadó voltam jelen, de csapatépítő-tréningeken, workshopokon is részt vettem. Olyan szoros lett aztán ez a barátinak is nevezhető kapcsolat, hogy a cég vezetői felkértek, szálljak be a tulajdonosi körbe. Ez idén megtörtént, a közös munkánk első gyümölcse pedig ez a szolgáltatás, amit az Európa-bajnokság alatt nyújtunk” – utalt Kiss Gergely a kezdeményezés hátterére.

„Szeretnénk a későbbiekben a sportmarketing területén egyre szélesebb palettán együtt dolgozni, és persze egyéb céges rendezvényeken is, ehhez én a sport világában szerzett tapasztalataimat és kapcsolataimat tudom hozzátenni. A cég tulajdonosi körében hollandok kapnak helyet, és az általuk képviselt precizitásra, pozitív és maximalista szemléletre nagy szüksége van Magyarországnak. Ez tetszik is sok hazai cégnek, ami biztató a jövőre nézve”
– mondta el Gergő.

Lakatos Lóránt a cég ügyvezetője, aki tíz éve költözött Hollandiából Magyarországra:

„A mostani program létrejöttén együtt dolgoztunk a holland, a francia és az angol kereskedelmi kamarával. Partnerként kezelt minket az Európa-bajnokság szervezője, a Magyar Vízilabda Szövetség és a TeamForce Kft., ezt ezúton is köszönjük nekik. Partnereink számára a VIP-páholyokban biztosítunk meccsnézési lehetőséget, majd ha véget érnek a találkozók, betérnek hozzánk beszélgetni, meccset elemezni. De egyébként is várjuk őket a lounge-ba, ahol az üzleti világ érdekességeiről ugyanúgy beszélhetnek, mint a sportról, lehetséges kapcsolódási pontokról, ráadásul találkozhatnak egy háromszoros olimpiai bajnokkal. Ez azt hiszem, nem rossz csomag. Sok holland partnerünk van, és örülünk, hogy a női mezőnyben itt van a holland válogatott. Ők gyakran betérnek hozzánk, kávéznak, de tartottak már itt rövid taktikai értekezletet is. A magyarok elleni győztes meccset is itt ünnepelték meg egy kellemes beszélgetés során” – mondta el Lakatos Lóránt, aki kicsit bajba került azon a meccsen.

„Nagyon szeretem Magyarországot, tíz éve élek itt, és mindig a magyar csapatoknak szurkoltam, ha hollandokkal találkoztak, főleg a labdarúgásban. Most viszont észrevettem magamon, hogy nagyon örültem a holland góloknak, lehet azért, mert nagyon szimpatikusan küzdöttek az oroszlán barlangjában. Remélem, még találkozik a két csapat az Eb-n, mondjuk a döntőben”.

A lounge vendégeit folyamatosan várják kvízkérdésekkel a cég munkatársai, köztük Szilágyi Kristóf (őt sem kell bemutatni a vízilabdát ismerőknek), ajándékcsomagokkal, de a profizmusra jellemzően minden aktuális eseményre is reagálnak. Akkor is, ha az szomorú apropó: pénteken külön is megemlékeztek a több mint 290 ártatlan (köztük 184 holland) ember halálát okozó ukrajnai repülőgép-szerencsétlenség áldozatairól. Járt már a sátorban többek között Lothar Matthaus, Pelle Anikó, Drávucz Rita, Molnár Tamás, Märcz Tamás, Kovács Ágnes vagy épp Irek Zinnurov - de rendszeres vendég Gabi Hernandez és Ivan Perez a spanyol válogatott szakmai stábjából. 

Ami a konklúziót illeti:

„Összességében azt reméljük, hogy a cégeknek világossá válik, a vízilabda jelen van, épül, keresi a helyét, és Magyarországon mindig meg is találja, ráadásul érdemes melléállni. Nekem ez kicsit a misszióm is, járom a világot, hogy az emberek megismerjék a pólót, és lássanak élőben egy olimpiai bajnokot. Sri Lankán jártam legutóbb, mióta hazajöttem, három iskolában kezdtek el vízilabdázni, és alapítottak egy klubot, plusz nemzetközi tornát szerveznek, amiből hagyományt teremtenének. Mi ez, ha nem visszaigazolás? A bizalomépítés a célunk, rövid és hosszú távon is” – tette még hozzá Kiss Gergely, akinek nemrég megjelent könyvét is meg lehet vásárolni a sátorban, és aki a Youtube-csatornáján rendre megosztja tapasztalatait élményeiről.

Gergő egyébként érmes helyre várja a magyar női válogatottat, a férfimezőnyben pedig a magyar-szerb-montenegrói hármast tartja a legesélyesebbnek az aranyéremre, mögöttük viszont csak egy picivel marad le az olasz és a horvát válogatott.



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok