A sapkák alól: Egyszerűen összeállt a játékunk

2014. július 18. 22:13

Bolonyai Flóra, Takács Orsolya és Csabai Dóra a görögök elleni győzelem után így nyilatkozott.

A magyar női válogatott 12-7-re győzött Görögország ellen a budapesti Eb 5. játéknapján. Merész András véleménye után következzen három főszereplő véleménye.

Fotó: Szaka József

Csabai Dóra:

Nagy győzelem volt. 
Tényleg az, köszönjük szépen. Úgy érzem, összekaptuk magunkat a hollandok elleni vereség után. A védekezésünk összeállt, nagyon jók voltak a blokkok. Mivel a védekezésünk nagyon jól működött, támadni is jobban tudtunk.

Mindenki felveti a mentális felkészülés fontosságát. Azok után, hogy az első meccset elveszítettük, ezzel próbáltatok foglalkozni, vagy éppen amiatt nem, hogy ne nagyítsátok fel a fontos első meccs kudarcát?
Nem zuhant össze a csapat az első találkozón, még akkor sem, ha tényleg buta gólokat kaptunk a negyedek végén. Túltettük magunkat rajta, és készültünk a következő, mai meccsre. 

A görögök ellen nem ment mostanában. 
Igen, de most a kapitány jó taktikát választott, mi pedig végre tudtuk hajtani, amit kért, ezért győzhettünk. A briteket egyáltalán nem becsüljük le, nem gondoljuk, hogy az könnyű meccs lesz, ugyanúgy fogunk rá készülni, mint a többire.

Takács Orsolya:

Miért voltunk ma ilyen jók?
Szerencsére a holland meccs után megtaláltuk azokat az apró nüanszokat, amik ezen a meccsen felénk billentették a mérleget. Nem voltak nagy dolgok, de azért rájuk kellett találni, meg kellett fejteni, mi az, ami működik majd. Szépen lassan, lépésről lépésre haladtunk, megtaláltuk a játékunk, Bolonyai Flóra nagyon jól védett a kapuban, remélem, magunkra találtunk.

A görögök a Világligában legyőztek minket kétszer is, most valami mást kellett kitalálni?
Igen, de tudni kell, hogy most álltunk ki először komplett csapattal ellenük. Mostanra volt a formaidőzítés, taktikailag és fizikálisan is. Erre készültünk, nem év közben kellett ellenük jól játszani feltétlenül.

Csapatkapitányként mit láttál a többieken az elmúlt másfél napban?
Mivel nem voltak nagy hiányosságok az első meccsen, csak az apróságokat kellett megtalálni a kapitánnyal. Semmi konkrétumot nem találtunk igazából, de ezen a meccsen most minden a helyére került. 

A közönség sem volt most már annyira zavaró...
Nem, sőt. Biztos nagyon szurkoltak nekünk, de inkább egymásra figyeltünk a meccs alatt. Köszönjük nekik a buzdítást. Szükségünk lesz az angolok elleni meccsen is rájuk, mert az sem lesz egyszerű, ott is 100 százalékot kell nyújtani. 
 
Bolonyai Flóra:

Fotó: Szaka József



Hogy vagy? :)
Nagyon örülök, hogy nyertünk, de azért nem szabad elfelejteni, hogy ez egy Európa-bajnoki csoportmeccs volt, ami persze nagyon jó alapot jelent a következőkre.

Parádés mutatóval zártál.
Természetesen készülök az aktuális ellenfélből, de azt hiszem, sokkal jobban védekezett a csapat, mint a hollandok ellen, és ez is benne volt abban, hogy jobb teljesítményt sikerült nyújtanom. Egy újfajta védekezést játszottunk ma, mást, mint a hollandok ellen. Bejött.

Volt valami meglepő a görögök részéről?
Emberelőnyben mást játszottak, de azért annyira nem lepődtem meg ezen.

A hollandok elleni vereség után itt egy ötgólos siker, szépen felállt a csapat.
Igen, azt hiszem, a mai eredmény méltó válasz és bizonyíték arra, hogy el tudtuk felejteni az első meccs eredményét.

Galéria

A többi képért kattintson a képre!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok