A hollandok kapitánya: szeretnénk élvezni az Eb-t

2014. július 16. 22:43

Hollandia meglepetés győzelemmel nyitott a házigazda magyarok ellen, kapitányuk nem kis megelégedésére. De a "narancssárgák" is tudják: minden meccs új meccs.

Fotó: Szaka József

"Azt kértem a játékosaimtól, hogy élvezzék az Európa-bajnokságot" - kezdte Arno Havenga holland szövetségi kapitány. "Az a hangulat, amit itt, Magyarországon a szurkolók teremtenek, pláne magyarok elleni mérkőzésen, nos, annak nincsen párja. De azt is mondtam nekik, hogy ahhoz, hogy valóban élvezni tudják, küzdeni is kell a mérkőzésen, és ha lehet, le is kell győzni őket" - nyilatkozta a 12-11-es holland sikerrel záruló mérkőzés után.

Persze volt bőven lehetőségük felkészülni a magyarok játékára, annál is inkább, mivel az Eb-t megelőzően a két csapat többször is találkozott egymással.

"A két csapat jól ismeri egymást, nemrég pedig közös edzőtáborunk is volt itt, Magyarországon. Kielemeztük a játékosaikat, a taktikájukat, de ők is ugyanezt csinálták velünk" - mondta. "Szerintem a különbséget inkább az jelenthette, hogy a hazai gárdán nagyon nagy volt a nyomás, hiszen ez volt az első meccsük ebben a környezetben, az én játékosaim pedig ezt előnyükre tudták kihasználni."

Havenga az esélyekre is kitért: természetesen a holland válogatott a végső győzelemre hajt, de az edző tudja, nem szabad elbízniuk magukat.

"6-7 olyan csapat van most a mezőnyben, amelyik nagyjából azonos szinten van. Ma győztünk, de most Nagy-Britannia és Görögország következik. Új mérkőzések, és minden kezdődik előről. Nagyon jó, hogy ma nyertünk, ki is kell élveznünk ezt az érzést, de két nap múlva új játék jön, négy nap múlva pedig ismét" - értékelte csapata helyzetét.

A szakember nagyon lelkes a torna hangulatát illetően, és reméli, csapata minél tovább eljut majd, akár egészen a döntőig.

"Ez a sport nálunk nem ilyen nagy. Persze, amikor mi rendeztünk Európa-bajnokságot, nálunk is tömeg volt a lelátókon, de Magyarország valósággal a vízilabda Mekkája. Itt tényleg azt érezni, hogy mekkora dolog ezt a sportágat űzni. Szeretnénk ezt minél tovább élvezni, először is megnyerni a csoportunkat, aztán az elődöntőt és lehetőleg a döntőt is. De valóban: minden összecsapás egy új kezdet."

Galéria

A többi képért kattintson a képre!



E.ON Férfi OB I.

Honvéd - Tigra-Zf-Eger

2022. nov. 05. 16:30

Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Split, Eb: a döntő előtti utolsó átmozgató edzés (Fotók: Dobos Sándor)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok