A sapkák alól: Talán túlságosan nyerni akartunk

2014. július 16. 19:48

Illés Anna, Bujka Barbara és Tóth Ildikó véleménye a Magyarország-Hollandia (11-12) találkozót követően.

Tóth Ildikó harcol középen (Fotó: Szaka József)

Illés Anna:

Kicsit hálátlan feladata egy vesztes meccs után érdeklődnöm, de min ment el a meccs?
Huhh. (...) Szerintem azok sértettek minket a legjobban, hogy minden negyed végén borzasztó rosszkor kaptunk gólt. A végén 20 másodperccel a meccs lejárta előtt, amivel elúszott a döntetlen lehetősége, előtte pedig az utolsó másodpercekben. Ezek nagyon bántottak minket. Végigszenvedünk egy negyedet, jól megy a játék, és akkor kapunk három ilyen gólt.

Nagyjából az zajlott a medencében, amire számítottatok?
Kicsit változtattak ahhoz képest, amit láttunk az elmúlt időszakban tőlük, többet mozogtak, nem volt annyira statikus a játékuk. Azokból lőttek gólt, akkor kaptak kiállításokat. Ha nincsenek a negyed végén kapott gólok, teljesen máshogy alakul minden.

Mit gondolsz, mi lehet a folytatásban?
Nézni kell előre, jönnek a görögök, biztos vagyok benne, hogy meglesz a megfelelő taktika, van másfél napunk. Reméljük a legjobbakat, biztos nagyon jó meccs lesz az is. A britekben megvan a dac a támogatásuk megvonása miatt, de mindig is tudtak bárkivel szoros meccset játszani, oda kell majd rájuk is figyelni. 

Bujka Barbara:

Kikapni sosem jó, miért alakult most ez így?
Utolsó másodpercekben elvileg egy csapat nem kaphat gólt. Szerencsétlen, vagy én nem is tudom, minek nevezzem ezeket a gólokat, nem jöttek jól. De nagyon sok fórunk volt, nem tudtunk vele élni, én sem tudtam, talán túlságosan akartunk nyerni, rágörcsöltünk az egészre. Engem személy szerint feldobott a közönség, remélem, a többiek is így érezték. A hollandok pontosan azt csinálták, amit szoktak, egyszerűen rosszul kaptuk el a fonalat. Védekezésben rosszkor blokkoltunk, támadásban rosszkor lőttünk, amit máskor bevágunk, azt most nem. De ettől még nem dől össze a világ, és ugyanolyan jók vagyunk, mint előtte.

Nincs letargia.
Első meccs után még elég korai lenne :)

Jó ismerőseid, a görögök következnek.
Igen, az még nehezebb meccs lesz. Nagyon taktikásak, nagyon jól blokkolnak. Nem rossz csapat, a Világligában nem sikerült ellenük nyerni. Viszont, ha valaki meg akarja nyerni az Eb-t, akkor mindenkit le kell győznie. A görögöket le tudjuk.

Tóth Ildikó:

Mennyire lesz könnyű átlendülni a mai találkozón?
Bizakodó vagyok, ez volt az első csoportmeccsünk. Ez egy számszerű eredmény, mínusz egy a gólarányunk. Egyelőre nem történt semmi tragédia, nem kell szomorúnak lenni. Egy nyerhető meccset buktunk el, mindennek oka van, azt majd később megtudjuk, hogy ennek mi volt.

Szerinted mi volt a legfőbb?
Amikor elléptünk a harmadik negyed elején két góllal, nem tudtunk megnyugodni, és növelni esetleg az előnyt. Sőt, aztán ők elindítottak egy jó sorozatot, és belekeveredtünk egy nagy rohanásba. Ott nem maradtunk elég higgadtak. Az energiánk megvolt ahhoz, hogy játsszuk ezt az őrületet, ami ott benn volt, talán fékezni kellett volna egy kicsit. Megnézzük a hibákat majd, és tanulni fogunk belőlük. Hallottam, hogy a görögök nehezen gyűrték le az angolokat, akiknek most görög az edzőjük. A technika dönt majd közöttünk. Előbb azonban még meg kell verni a görögöket.
 
A magyar-holland meccsről itt lehet bővebben olvasni.

Galéria

A többi képért kattintson a képre!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok