Állami gondozott gyerekek pólóztak a nagy bajnokokkal

2014. július 16. 16:29

Az MVM jóvoltából gyermekotthonok lakói játszottak Kemény Dénessel és olimpikon pólósokkal a Margitszigeten.

Egészen pontosan harminc, állami gondoskodásban élő gyermeknek adott életre szóló élményt az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. a Budapesten zajló Vízilabda-Európa-bajnokság idején, július 16-án egy Margitszigetre szervezett egyedülálló vizes programmal.

Az MVM, mint a Vízilabda-Európa-bajnokság nemzeti főszponzora és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat kiemelt támogatója, az eseménnyel a sportszponzorációs és karitatív programjainak erejét igyekezett egyesíteni; így esett a választás az EB-hez kapcsolódóan a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat által rendszeresen támogatott gyermekotthonokban élőkre.

Kemény Dénesnek, a Magyar Vízilabda Szövetség elnökének füttyszavára kezdődött a ráúszás, amelyben részt vett a háromszoros olimpiai bajnok Kásás Tamás, a Sydney-ben aranyérmes pólóválogatott legendás kapusa, Kósz Zoltán és az Európa- és világbajnok Drávucz Rita is. A margitszigeti Danubius Health Spa Resort medencéjében megrendezett felhőtlen játék kicsiket és nagyokat egyaránt boldoggá tett.

„Az MVM Csoport számára egyszerre fontos a népszerű és sikeres csapatsport, a vízilabda nemzetközi jelentőségű eseményének és a hátrányos helyzetű társadalmi csoportoknak a támogatása. Külön öröm, hogy ez a két fontos ügy ma a társaságunk jóvoltából összetalálkozhatott. A kiemelkedő sportteljesítmény mindig jó példa a fiataloknak, a nehéz helyzetekben is meglévő öröm pedig erőt ad a profi sportolóknak” -
mondta Felkai György, az MVM Csoport kommunikációs igazgatója az esemény kapcsán.

Bár a délután további részébe aláírásgyűjtés, ismerkedés és beszélgetések is belefértek, a gyerekek napját a Magyarország-Hollandia női válogatott vízilabda-mérkőzés és a fáradhatatlan, hangos szurkolás koronázta meg. A lelkes kis szurkolók azonban nemcsak élményeket, hanem a nemzeti energetikai társaság és a csapatok jóvoltából egyedi ajándékokat is kaptak. Az MVM elkészítette Alfréd, az EB kabalafigurájának óriásváltozatát, amelyet a fárasztó, ám élményekben gazdag nap végén még minden gyermek megpuszilt, hogy szerencsét hozzon nekik.

A világ legtöbb nagyvállalatához hasonlóan az MVM Csoport is vallja, hogy a gazdasági fejlődés ma már leképezhető a kultúra, a szociális háló, a hazai oktatási és szakmakultúra fejlesztése, az egészséges életmód és a sportkultúra fejlettségi szintjén is. Ez adott hátteret egy olyan naphoz, amikor a felhőtlen szórakozásé volt a főszerep.

Szurkoljunk együtt a magyar férfi- és női vízilabda-válogatott sikereiért az Eb-n!

Galéria

A többi képért kattintson a képre!



E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok