A jegyekről: kövessük a fair playt!

2014. július 16. 08:49

Örömteli látni, milyen nagy az érdeklődés az Európa-bajnokság, azon belül is legfőképpen a magyar válogatottak szereplése iránt. A Magyar Vízilabda Szövetség szeretné, ha a lehető legtöbben részesei lennének a sportág ünnepének.

Fotó: Szaka József

A Facebook-oldalunkon, e-maileken és telefonokon érdeklődnek a szurkolók, lehet-e még jegyeket kapni az Európa-bajnokság mérkőzéseire, különösképpen a magyar válogatott találkozóira. 

Említettük, hogy abban az esetben is van remény arra, hogy maradtak még tikettek, ha a jegyvásárlási felület - amelyet érdemes naponta többször is böngészni - azt jelzi ki, hogy elfogytak a jegyek az adott napra. Amint már jeleztük korábban, az európai szövetség az előírásoknak megfelelően kötelezte a szervezőbizottságot, hogy minden mérkőzésre egy bizonyos számú jegyet biztosítson a nemzetközi szervezetek, illetve a csapatok képviselőinek. Amikor nyilvánvalóvá válik, hogy ezekre esetleg nincs igény, a jegyeket felszabadítják.

Az elmúlt napokban, amint tudomásunkra jutott ez az információ, a Facebook-oldalunkon jeleztük szurkolóinknak - már csak ezért is érdemes követni a profilunkat (és sok minden más értékes tartalom miatt is).

A Hajós Alfréd Uszoda előtt egy jegykonténert is felállítottak, ahol az aznapi találkozókra lehet jegyet vásárolni: ne feledjük, nem csak magyar mérkőzéseket rendeznek, érdemes beleszagolni a délelőtti találkozók hangulatába is, ezeknek a jegyeknek az ára jóval kedvezőbb is ráadásul. A jegyfelszabadítás után egyébként, ha valaki éppen a közelben van, ott is meg lehet venni a szabad jegyeket az esti mérkőzésre.

S most jöjjön a legfontosabb indok, amiért ezt az összefoglalót megírtuk: eddig mindkét magyar mérkőzésen láthattuk, hogy üresen maradtak székek a felállított mobillelátókon. Joggal vetődhet fel a kérdés, miért. Nos, azt kell mondanunk, hogy azokra a helyekre megvásárolták a jegyeket. Magánemberek, baráti társaságok vagy cégek, természetesen ezt a Magyar Vízilabda Szövetség nem tudja ellenőrizni. 

A félreértések elkerülése végett tehát: nem maradtak eladatlan jegyek, egyszerűen nem jöttek el azok, akik birtokában voltak azoknak. Természetesen bárki számára adódhatnak váratlan szituációk, előre nem látható történések, amelyek akár az utolsó pillanatban meghiúsítják a meccsre indulást. Ugyanakkor lehetnek olyan helyzetek is, amikor nem ez a helyzet áll fenn.

Nem túlzás: fiatalok és idősek százai szeretnék látni a magyar válogatottakat, sokak számára életre szóló élményt jelentene egy-egy meccs a Hajós Alfréd Uszodában. Sokan lemaradtak a netes jegyvásárlásról, szembesülniük kellett a jelzéssel: "a jegyek erre az eseményre elfogytak."

Éppen ezért, a fair play szellemében kérnénk azokat a jegytulajdonosokat, akik tudják, hogy nem használják fel a jegyeiket, legyenek szívesek azokat vagy felajánlani (akár a Facebook-oldalon vagy más fórumokon), vagy továbbadni olyanoknak, akik élnének a lehetőséggel - ne legyenek üres székek az uszodában. Ez így lenne fair, s ezáltal még többen részesülhetnek a sportág csúcseseményének ünnepében.

Köszönjük!

Az Európa-bajnokság pontos programját ide kattintva lehet elérni.

A jegyvásárlási felület itt nyílik.



BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok