Európa-bajnokság, 2. nap - nyilatkozatok

2014. július 15. 15:03

Reakciók a második játéknap történései után.

Fotó: Szaka József

Románia-Olaszország 4-9 (1-1, 1-3, 1-4, 1-1)

Dejan Stanojevic, román kapitány: "Olaszország megmutatta, miért az egyik legjobb csapat a világon. Mindent megpróbáltunk, de ne tudtuk tartani őket. Mentálisan sokat kell változnunk az ilyen meccsekre. Könnyen feladjuk, amikor látjuk, hogy jobb az ellenfél. A harmadik negyed eredménye mutatja ezt."

Alessandro Campagna: "Rendben volt a meccs. A román csapatok mindig erősek fizikálisan, tudtuk, hogy szoros lehet a mai találkozónk. Boldog vagyok, hogy csak 4 gólt kaptunk. Nem lehetek teljesen elégedett, mert támadásban nem voltunk elég koncentráltak. Montenegró a csoport favoritja, de egyre jobbak és jobbak leszünk."

Oroszország-Montenegró 7-15 (1-5, 2-3, 2-4, 2-3)

Erkin Shagaev, az oroszok kapitánya: “Tudtuk, hogy Montenegró a világ egyik legerősebb csapata, ennek ellenére sok hibát követtünk el a meccsen. Nemcsak védekezésben, támadásban is. Volt két vagy három lehetőségünk, de elhibáztuk azokat. Az első két meccs után azt mondhatom, Olaszország és Montenegró is erős csapatok, de utóbbi valamivel erősebb.

Ranko Perovic, a montenegrói kapitány: "Nagyon komolyan készültünk erre a mai meccsre, és jól is játszottunk. Az egész tornán ebben a ritmusban kell folytatnunk."

Nikola Janovic: "Nagyon koncentráltunk a meccsen. Zdravko Radic fenomenális kapus, nagyon hálásak lehetünk neki ezen az Eb-n."

Németország-Szerbia 7-12 (2-3, 1-3, 2-3, 2-3)

Nebojsa Novoselac, Németország szövetségi kapitánya: "Tudtuk, hogy a torna elején két nagyon nehéz mérkőzésünk lesz, így nem lepett meg, hogy ma is kikaptunk. A saját játékunkra és saját magunkra kell koncentrálnunk, és a könnyebb meccseken tudunk majd érvényesülni. Az első két negyedben ettől függetlenül jól játszottunk, de azután elveszett az erő és a figyelem. Sajnos, nincs elég minőségi játékosom a kispadon. Azt gondolom, Szerbia erősebb, mint Horvátország, támadásban mindenképpen, és ők a torna esélyesei."

Dejan Savic, a szerbek kapitánya: "Nehéz meccsre számítottunk Németország ellen, a meccs után világossá vált, mit kell még pontosítanunk a magyarok elleni meccs előtt."

Slobodan Nikic: "Ez volt a 300. mérkőzésem a szerb válogatottban. Jó meccs volt, de fejlődnünk kell a torna későbbi szakaszára."

Zivko Gocic: "Nagyon örülök, hogy nyertünk, de a 7 kapott gól sok. A folytatásban nem szabad ilyen könnyű gólokat kapni. Ez rosszat jelentene a magyar meccsen."

Filip Filipovic: "A németek agresszíven játszanak, éppen ezért mindig szoros meccseket vívunk velük. Nyertünk, és nem sérült meg senki, ez nagyon fontos volt ma. Tudjuk, mire számíthatunk a magyarok elleni meccsen, de állunk elébe."


Grúzia-Görögország 6-15 (1-4, 1-6, 3-3, 1-2)

Jovan Popovic, a grúzok kapitánya: "Nagyon jó lecke volt ez a mi csapatunknak, kiváló tapasztalat első Európa-bajnokságunkon. Nagyon boldogok vagyunk, hogy itt lehetünk, az Eb erősebb torna, mint a világbajnokság vagy az olimpia, rengeteg az erős válogatott."

Christos Afroudakis, a görögök játékosa: "Nagyon fontos volt, hogy a tegnapi vereségünk után ma győzzünk. Ennek ellenére a 6 kapott gólt sok a grúz válogatott ellen. Pozitívan kell gondolkodnunk, és akkor az Eb későbbi szakaszában jobbak lehetünk."

Galéria

A többi képért kattintson a képre!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok