Európa-bajnokság, 1. nap - nyilatkozatok

2014. július 14. 13:27

A főszereplők mérkőzések utáni nyilatkozatai.

Horvátország-Németország 10-5 (4-3, 2-0, 3-0, 1-2)

Ivica Tucak, a horvátok szövetségi kapitánya:
„Az első negyedben három gólt kaptunk, de nem azért, mert Németország olyan fantasztikusan játszott. Nem, mi blokkoltunk le. Nem engedhetjük ezt meg még egyszer, különösen nem Spanyolország ellen. Mindent összevetve jól játszottunk, és bizakodó vagyok a tornával kapcsolatban.”

Petar Muslim: „Az első negyedben nem ment jól a játék, de aztán egyre jobban és jobban játszottunk, és ezt az eredmény is jól mutatja.”

Luka Busic: „Nagyon idegesen kezdtünk, de aztán a saját ritmusunkat sikerült elérni.”

Nebojsa Novoselac, a németek szövetségi kapitánya: „A meccs előtt többször is elemeztük az ellenfél játékát, de ma nem voltunk elég erősek. Nagyon csalódott vagyok a végeredmény miatt, de az új szabályoknak ez a következménye. Azok egyáltalán nem támogatják az attraktív vízilabdát, csak a birkózásról szólnak. Attól félek, ha két erős csapat találkozik, brutalitásba torkollhat a meccsük.”
 
Románia-Grúzia 11-6 (3-4, 3-1, 2-0, 3-1)
 
Dejan Stanojevic, a románok szövetségi kapitánya: "A harmadik negyedtől elkezdtünk agresszíven játszani, ezzel sikerült megtörnünk a ritmusukat. Büszke vagyok a fiúkra, jól védekeztek és a második félidővel támadásban is elégedett lehetek. Most viszont el kell felejtenünk ezt a meccset, és már a következő, olaszok elleni összecsapásra kell koncentrálnunk. Az elmúlt két évben gyengébben szerepeltünk a valós tudásunknál, remélem, ezen az Eb-n sikerül kihozni azt, amibennünk van és így meglepetést tudunk majd szerezni."

Jovan Popovic, a grúzok szövetségi kapitánya: "Románia azért tudott győzni, mert sokkal nagyobb rutinnal rendelkezik. Az első két negyedben nagyon jól játszottunk, utána viszont elkezdtünk idegeskedni és teljesen szétesett a játékunk. Természetesen nincsenek vérmes reményeink a tornával kapcsolatban, hiszen most először szerepelhetünk Eb-n, de azért szeretnénk megmutatnu, hogy mi is tudunk jól vízilabdázni." 

Franciaország-Szerbia 5-16 (1-4, 1-3, 0-3, 3-6)

Dusan Mandic: "Ez volt az első meccsünk a tornán, természetesen örülök a győzelemnek. Minden meccset így kellene kezdenünk, mint a mait. Borzasztóan várjuk a magyarok elleni mérkőzést.+

Nikola Radjen: "Nagyszerű ez a rajt. Nagyon remélem, hogy ebben a ritmusban folytatjuk Németország és Magyarország ellen is.

Mickael Bodegas: "Sok minden ért minket a meccs előtt, nyomás alatt játszottunk egy nagyon nehéz mérkőzést. Nem nagyon van tapasztalatunk, tudtuk, hogy nem lesz egyszerű a szerbek ellen. Játszani kellene a saját játékunkat, és nem törődni azzal, ki az ellenfél."

Florian Bruzzo, a franciák kapitánya: "Nem túl sokat vártam ettől a meccstől, meg akartuk nézni, egy ilyen ellenféllel szemben mire vagyunk képesek. Azt gondolom, két-három lépéssel Európa mögött járunk. Szerbia nagyon erős csapat, amely nagyon jó vízilabdát játszik. Nem lehetek elégedett, mert elvesztettünk egy jó játékost, Thibauut Simont a meccs elején, és utána nagyon idegesek lettünk."
 
Montenegró-Görögország 11-6 (1-1, 4-1, 3-2, 3-2)
 
Ranko Perovic, a montenegróiak kapitánya: "Az első meccsekbe mindig nehezen rázódunk bele, úgyhogy ez egy nagyon kellemes meglepetésvolt, hogy ilyen simán tudtunk győzni. Egyáltalán nem számítottunk rá."

Aleksandar Ivovic: "Keményen edzettünk az elmúlt húsz napban, és úgy gondolom, készen állunk nagy dolgok végrehajtására."

Mladan Janovic: Általában nem szoktuk megnyerni az első meccsünket, úgyhogy ez a győzelem sokat jelent számunkra. Jól játszottunk, szinte minden összejött nekünk a görögök ellen."
 
Olaszország-Oroszország 13-6 (3-1, 4-3, 4-1, 2-1)
Alessandro Campagna, szövetségi kapitány: "Bár a végeredmény azt sugallja, ez egyáltalán nem egy könnyed átmozgató edzés volt számunkra. Az oroszok fizikálisan nagyon erősek, és komoly erőbedobásra késztettek bennünket. Ami minket illet, jól játszottunk, és szeretnénk is tartani ezt a formát. hogy az Eb egyik meglepetéscsapata legyen a miénk. Ez egy fiatal olasz válogatott, 19-20 éves játékosokkal a keretben, akiknek persze még szükségük van arra, hogy rutint szerezzenek. De úgy érzem, ez a csapat készen lesz a riói olimpiára."

Erkin Shagaev, szövetségi kapitány: "A végsőkig küzdünk, és soha nem adjuk fel, ezt mondtam a fiúknak is az utolsó időkérésnél, és lám, sikerült gólt szereznünk. Nem igazán foglalkozom a számszerű végeredménnyel, sokkal fontosabb, hogy milyen játékot mutattunk be, hiszen ez egy fiatal csapat. Most kielemezzük majd a hibáinkat és megpróbáljuk a következő meccsre kiküszöbölni azokat."



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok