Teremtjük a tekintélyt

2014. július 05. 21:36

Férfiválogatottunk a pénteki, montenegróiak elleni 3-0-ás roham után most a németek elleni meccset tette rendbe egy 4-0-ás szériában (ezúttal a harmadik negyedben). A 10-8-as siker igen meggyőző Eb-csoportellenfelünkkel szemben.

Fotó: MTI

A változatosság kedvéért Hárai Balázsnak megfájdult a válla – ez nála gyakorlatilag bármikor bekövetkezhet, sajnos –, így rögtön egy kis emelkedőre indulva kezdük a mérkőzést, elsőszámú centerünk nélkül. A játékra azonban inkább az nyomta rá a bélyegét, hogy a meccs kezdetére irdatlanul elkezdett szakadni az eső, a hűvösben a himnuszokat is már a vízben hallgatták végig a felek.

Az első negyed több hibával telt, mint építő jellegű megmozdulással. Mi kihagytuk az első fórunkat, ők Real révén belőtték, erre viszont azonnal érkezett a válasz, a szokásos Varga-Varga kombinációból, Dumi tört be, Dani passzolt, mint általában – ennyiben ki is merült az első játékrész góltermésének ecsetelése (1-1). Még egy-egy fór maradt ki itt is, ott is, plusz két megúszásunk maradt eredménytelen a vízözönben.

A második játékrész első fele nem csupán a mostoha időjárás miatt nem volt túl szívderítő: Nossek ejtésgóljára még jött válasz Varga Dániel révén (ötméteresből), ám aztán sorozatban érkeztek a hazai emberelőnyök, melyekből az első kettő beakadt (4-2), utána viszont sikerült kettőt kibekkelni. Mindez azért volt fontos, mert utóbbi két esetben rendre góllal büntettünk a Norbertek tandemje révén: előbb Madaras lőtt szép gólt akcióból, majd Hosnyánszky varrta be az Erdélyi Balázs letarolásáért megítélt ötméterest (4-4). Ennyi maradt a félidő is, minthogy a negyedzáró fórunkat Szivós Márton lőtte el, de védett a német kapus.

A harmadik rész gyors gólváltásokkal kezdődött: egy-egy emberelőny akadt be – Stamm szélről, majd Tóth Márton a falból –, aztán Real volt eredményes, majd újabb fórt váltottunk gólra Madaras révén (6-6). Itt jött a fordulópont: Madaras Norbi hátulról lőtt egy irdatlan nagy akciógólt, aztán kibekkeltünk egy hátrányt, ebből ismét balkezesünk ment el, aztán a végén touch-down passzt adott Varga Duminak. A németek támadása kissé szétesett, átellenben viszont Vámos Márton lőtt egy bitang nagy gólt szabaddobásból, 6-5 után egy 4-0-ás rohammal gyakorlatilag sínre tettük a mérkőzést.

Fotó: vlv.hu

A hazaiak persze nem arról ismerszenek meg, hogy bármikor is megtörnének, ezt a negyedik rész első támadásából, Schüler révén rögvest egy előnygóllal bizonyították – ám mielőtt jobban belehergelték volna magukat, Szivós Marci egészen lenyűgöző passzából Erdélyi Balázs mattolt (7-10).

Azért nem dőlhettünk hátra: még négy perc volt hátra, amikor Varga Dani kipontozódott, Oeler pedig kihasználta a létszámfölényt. Egy-egy eredménytelen támadást követően mi kerültünk fórba, időkérés után jöttünk hat az öt ellen, de nem zártuk rövidre a meccset – igaz, Nagy Viktor jóvoltából a németek sem jöttek közelebb.

Végül egyáltalán nem jöttek: a hajrában félelmetesen jól állt a lábán a védelem, így maradt a kétgólos siker, és mivel a montenegróiak némi meglepetésre ikszeltek az amerikaiakkal, vasárnap egy döntetlen is elég a tornagyőzelemhez. Már persze elvben, mert a játék számít most, ha pedig az megy, akkor a Team USA ellen nem lehet gondunk. Tekintélyteremtésnek mindenesetre nem volt rossz a mai siker leendő csoportellenfelünkkel szemben – pontosan két hét múlva, szombat este valami hasonlót várunk.

Felkészülési torna, Düsseldorf, 2. nap

Németország–Magyarország 8-10 (1-1, 3-3, 2-5, 2-1)
Gólszerzők:
Madaras 3, Varga Dénes 2, Varga Dániel, Hosnyánszky, Tóth M., Vámos, Erdélyi, illetve Nossek 2, Real 2, Eidner, Stamm, Schüler, Oeler

A másik mérkőzésen: Montenegró–Egyesült Államok 9-9

Az állás:
1. Magyarország 6, Egyesült Államok 4, Montenegró 1, Németország 0



BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok