Szédületes utolsó negyeddel nyertünk Montenegró ellen

2014. július 04. 18:28

A vb-döntő és a Világliga-elődöntő után a düsseldorfi felkészülési tornán is legyőztük Montenegrót: bár a meccs javarészében üldöztük ellenfelünket, az utolsó negyed 3-0-ás rohamával megfordítottuk a mérkőzést.

Fotó: vlv.hu

Több sikertelen támadás után Mladan Janovics révén szereztek vezetést a montenegróiak, ám Varga Dániel azonnal válaszolt, szintén akcióból. Ezután elhibáztunk egy fórt, ám a montenegróiaknak sem jött össze a gól hat az öt ellen, bár időt is kértek. Egy kontrafaultból viszont sikerült végigvinniük egy akciót vetélytársainknak, amit Darko Brguljan fejezett be – és az első negyed után maradt a 2-1, mivel a hajrában Varga Dénes sajnos a kapusba törölt egy ötméterest.

A második negyedet jól kezdtük abból a szemszögből, hogy két egymást követő hátrányt is kibekkeltünk, viszont egy újabb lefordulás végén Mladan Janovics kettőre növelte a montenegrói előnyt. Ezt követően kaptunk „egy plusz egy” emberelőnyt, s bár Radics kétszer is nagyot védett, végül a második fór vége felé Varga Dani hátulról csöngetett (3-2).

Volt lehetőség az egyenlítésre, ám egy kontrából Erdélyi Balázs kapáslövése ismét a montenegrói kapusé lett, a rekontrából pedig Paskovics nem kegyelmezett. Eztán több fontos momentum következett: Decker Attila védett hátrányban, aztán Hárai Balázs szép csavarja a lécről a vonalra vágódott ugyan, ám a félidőig csak sikerült bepréselni egy gólt: Radics ismét parádézott, de harmadjára Vámos Márton bebombázta a labdát (4-3).

A harmadik rész kimaradt fórokkal indult: mi kettőt, a montenegróiak egyet bekkeltek ki, aztán egy ötösből Nikola Janovics megint kétgólos előnyhöz juttatta az övéit. Vámos Marci szabaddobásból válaszolt, de Jokics hosszú idő után előnygólt szerzett – viszont végre nekünk is ment előnyből, Varga Dénes révén (6-5). Egy kivédekezett hátrányt Szivós Márton pazar ejtésgóllal fejelte meg, hosszú idő után iksz lett – de csupán rövid ideig maradt ez, Darko Brguljan ugyanis kapásból lőtt szép gólt (7-6).

Innen indult a negyedik rész, amelyet Varga Dénes szédületes távolija vezetett be, majd irdatlan küzdelem indult a vezetés megszerzéséért. A montenegróiak ezúttal nem kapták a fórokat, mi igen, egy kimaradt, a másodikat viszont belőttük – igaz, sokadszor is mázlink volt, hiszen megint hozzánk került a labda egy kapufa után, hogy aztán Varga Dani mattoljon (7-8).

Ügydöntő jelenetsor következett hamarosan: harmadszor is büntetőhöz jutottak a fekete szerbek, ám Nikola Janovics labdáját ezúttal kivédte Decker Attila! Kézzel fogható volt a feszültség, egy magyar fór megítélése után kisebb adok-kapok alakult ki a vízben, miközben Benedek Tibor időt kért. Az indulatok lecsendesedése után a megjátszás, mondjuk úgy, ki lett centizve, de az előny 24. másodpercében Madaras Norbi kapásból betalált, így már mi vezettünk kettővel (7-9).

Kevesebb, mint két perc volt hátra, Klikovac fórból visszahozta őket egy gólra, s miután Tóth Márton szabaddobásgólját nem adták meg, a montenegróiak az egyenlítésért támadhattak, sőt, sikerült egy igen nagy helyzetet kidolgozniuk, Decker azonban szédületesen védett, így megnyertük a mérkőzést!

Eredmény - felkészülési torna, Düsseldorf, 1. nap:
 
Montenegró-Magyarország 8-9 (2-1, 2-2, 3-3, 1-3)

Montenegró:
Radics - Drasko Brguljan, Paskovics 1, Petrovics, Darko Brguljan 2, Cuckovics, M. Janovics 2, N. Janovics 1, Ivovics, Misics, Klikovac 1, Jokics 1, Lazovics, Sarics. Szövetségi kapitány: Ranko Perovics

Magyarország: Decker A. - Gór-Nagy, Madaras 1, Erdélyi, Vámos 2, Hosnyánszky, Decker Á., Szivós 1, Varga Dániel 3, Varga Dénes 2, Tóth M., Hárai. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor

Gól/emberelőny: 3/12, illetve 5/10
Gól/ötméteres: 1/2, illetve 0/2
 
Németország-USA 11-12 (3-3, 2-5, 3-3, 3-1)



E.ON Férfi OB I.

Honvéd - Tigra-Zf-Eger

2022. nov. 05. 16:30

E.ON Férfi OB I.

BVSC-Zugló - Genesys OSC Újbuda

2022. nov. 19. 19:15

Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Split, Eb: a döntő előtti utolsó átmozgató edzés (Fotók: Dobos Sándor)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok