A sapkák alól: "Ez már az Eb előszele volt"

2014. június 27. 09:43

A női válogatott csapatkapitánya szerint a fegyelmezettség volt az egyik záloga az amerikaiak elleni csütörtöki győzelemnek.

Fotó: MTI

Takács Orsolya: Ez már az Eb előszele volt

Mit szólsz a körítéshez? Ez már nagyon Eb-szagú volt…
Igen, az Európa-bajnokság előszelét lehetett ma érezni. Ez jutott eszembe nekem is a bemutatáskor. Ezzel a meccsel már teljesen megfelelően lehetett készülni az Eb hangulatára. Nyilván ez még fokozódik, mint ahogyan remélem, a játékunk is.

A mai sikerben benne volt valamennyire ennek a külső körülménynek a hatása?
Nem sokat játszottunk eddig sok néző előtt. Mindig jó itthon játszani. Együtt készültünk az amerikaiakkal a héten, és ez volt az első kétkapu, amit meg tudtunk nyerni. Nagyon örülök neki, nagyon sokat számít a közönség, a meccs közben is abszolút lehetett hallani a buzdítást.

Miért nyerhettük meg ezt a meccset?
Fegyelmezetten játszottunk. A védekezés jól működött, a héten tapasztalt tanulságokat megértettük, jól alkalmaztuk az azokra kialakított válaszainkat. Mindig van előre, ez látszott a meccsen, de mindig jó egy ilyen sikerrel indítani az utolsó sorozatot az Eb előtt.
Pénteken kerethirdetés. Lehetett érezni az elmúlt napokban azt a „harcot”, ami az azonos posztokon játszók között zajlott?
Azt éreztem, hogy mindenki személy szerint nagyon küzd, nagyon dolgozik a csapatba kerülésért. Mindenki kivétel nélkül arra fókuszált, hogy a feladatait elvégezze, a munkát megcsinálja. Az utóbbi napokban pedig az amerikaiak elleni edzéseket felhasználva készüljünk az Eb-re.

 
Kisteleki Hanna: Egész jól sikerült ez a hét

Öt gólt szerzett a ceglédi, amerikaiak elleni mérkőzésen Kisteleki Hanna.

Gratulálunk, ez több volt, mint meggyőző. Öt gól, fontos pillanatokban.
Köszönöm szépen. Úgy látom, nagyon jól sikerült ez a hét, ennek a meccsnek az eredménye is tükrözi ezt. Fizikálisan valamivel erősebb ellenfél az amerikai, nagyon jó volt velük gyakorolni és játszani, hiszen az Európa-bajnokságon is találkozunk majd hasonló ellenfelekkel, rögtön az első meccsen, a hollandok ellen. A felkészülésnek ebben a szakaszában jól állunk, persze mindig van mit gyakorolni.

A kapitány szerint az eddigi kétkapukon nem ment annyira jól, mint ma. Most a közönség feldobott benneteket?
Nagyon jó volt ma játszani, ez tény, de szerintem a fáradtság miatt nem ment nekünk a korábbi kétkapukon. Ez az elmúlt két hét nagyon egyben volt, nem nagyon pihentünk.

Van még 18 nap az Európa-bajnokságig…
Kirisibe már a szűkített 13-as keret megy, remélem, én is köztük leszek. Nagyon fontos lesz az a torna, hiszen nagyon jó felkészülési lehetőség az erős ellenfelekkel játszani. Taktikai szempontból fontos lesz az a hét. Állóképességben már nagyon jók vagyunk, dinamikusságban még kevésbé, de az nem is most kell, hogy csúcsformában legyen. Emellett van még pár olyan taktikai elem, amit nem gyakoroltunk elégszer. Szerencsére még van időnk ezt bepótolni.


Bolonyai Flóra, a magyar válogatott kapusa:

„Nagyon örülök, hogy tudtunk nyerni, és annak is, hogy elég jól működött a rendszer védekezésben. Jó érzésekkel hagyjuk magunk mögött ezt a meccset. Nagyon hasznos volt a hét az amerikaiakkal, hiszen nagyon erős és komolyan vízilabdázó csapatról van szó. Szerintem ebből mi is sok hasznot húzunk.”
 
Eredmény - felkészülési mérkőzés:
Magyarország-Egyesült Államok 10-9
(3-0, 1-4, 2-2, 4-3)

Cegléd, 600 néző, vezette: Maretzki, Várkonyi

Magyarország: Bolonyai - Antal 1, Kisteleki D. 2, Szücs 1, Takács, Illés 1, Csabai. Csere: Czigány, Kisteleki H. 5, Tóth I., Bujka, Menczinger. Szövetségi kapitány: Merész András

USA: Johnson - Williams 1, Steffens 2, Neushul 4, Gilchrist 1, Dries 1, Fischer. Csere: Seidemann, Fattal, Clark, Kraus, Musselman. Szövetségi kapitány: Adam Krikorian

Gól/emberelőny: 2/7, illetve 4/13
Ötméteresek: 1/2, illetve –



BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok