Merész András: A lányok átérezték, hogy volt tétje a meccsnek

2014. június 26. 21:07

A női válogatott kapitánya a kerethirdetés előtt egy nappal szép győzelmet kapott ajándéka, amely azért még egy kicsit nehezített a majdani döntésen.

Fotó: MTI

A mieink 10-9-re győztek az aktuális olimpiai bajnok, nemrégiben Világliga-aranyérmet szerző Egyesült Államok ellen a ceglédi uszodában. A meccs remek atmoszféra mellett zajlott, nagyon szép kora estével hangoltak a lányok az újabb feladatokra.

Mi volt ennek a meccsnek és győzelemnek a legnagyobb tanulsága?
Két fontos eleme volt ennek a mai mérkőzésnek. Az egyik a külsőségek, Cegléd szenzációs körülményeket teremtett, még azt is elintézték, hogy süssön a nap. Két napig esőben edzettünk, egy egyébként nagyon szép helyen, Hajdúszoboszlón. Most telt ház előtt játszottunk, folyamatos buzdítás mellett, remélhetőleg az Európa-bajnokságon is ilyen, vagy még ennél is jobb hangulatban vízilabdázhatunk. Ahogy mondtam korábban, ezt is szokni kell, és most végre a saját bőrükön érezhették a játékosok azt, hogy van egy hangos háttér mögöttük. A másik fontos dolog: játszottunk már két kétkaput az amerikaiakkal, nem ment ennyire jól, maradjunk ennyiben.

És miért ment most?
Azért, mert a játékosok átérezték, hogy ennek a meccsnek igenis van tétje. Annak ellenére, hogy felkészülési meccs, és még lényegében messze van az Eb is, azért mégis az amerikai válogatottról van szó. Az eredmény megjelenik majd a nemzetközi sajtóban, ezt el fogják olvasni az Eb-ellenfelek, és azt fogják mondani, nem semmi, hogy az amerikaiak ellen nyerni tudtak a magyarok. Még a kiállítási arányt sem kell magyaráznunk. Ez az amerikai csapat a Világligát végigmenetelte, így a játékosok önbizalmának hatalmas lökést adhat a mai győzelem.
 
Bolonyai Flóra védett a meccsen. Ennek az az oka, hogy ő jobban ismeri az aktuális ellenfél játékosait?
Nem, ez eszembe sem jutott. Most így döntöttem, de tudni kell, hogy mindhárom kapus szenzációsan teljesített a felkészülés alatt, így nem lesz könnyű dolgom péntek estére megszülnöm a szűk keretet, és igaz ez a többi poszton szereplő játékosokra is. Három kimaradóról kell döntenem. Van még 24 órám, minden percét ki fogom használni.

Keszthelyi Rita nem játszott ma, miért?
Sajnos, Keszinek az amerikaiak elleni első edzésen, az első labdaérintésénél kiment az ujja. Hála az égnek nem tört és nem szakadt el, csak elsőre volt nagy az ijdetség. Egy napig nem edzett, csak lábtempózott, ma már meg tudta fogni a labdát, de így nem volt értelme a játékának. Abban reménykedem, hogy 30-ra, hétfőre össze tudjuk drótozni. Ha Kirisiben az első két meccsen nem játszik, nem történik tragédia, a lényeg, hogy nagyon kell vigyáznunk a sérülésekkel, komolyan kell venni, nehogy nagy baj történjen, igaz ez minden játékos esetében.

Kirisibe már az Eb 13 utazik?
Igen, így tervezem. Volt más verzió is, de azt hiszem, annak van értelme, ha azon a tornán már azok játszanak, akik az Eb-n is fognak.

Galéria

A többi képért kattintson a képre!



E.ON Férfi OB I.

BVSC-Zugló - Genesys OSC Újbuda

2022. nov. 19. 19:15

E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok