Ez történt Rómában, Bedő hazautazik

2014. június 14. 08:47

Háromgólos vezetésről kétgólos vereséget szenvedett a magyar férfi válogatott Rómában az olaszoktól.

Benedek Tibor éjjel meghozta döntését: Tóth Márton lesz a másik center a Világliga szuperdöntőjében, amelynek helyszínére, Dubajba szombaton "ruccan át" a csapat Rómából.

Fotó: vlv.hu

Az úgy kezdődött, hogy úton Ostiából a meccs helyszínére, lerobbant a két csapatot szállító busz. Szerencsére nem volt nagyobb baj, a sofőr maga szerelte meg a motort, hogy újra tövig nyomhassa a gázt.

A meccs közben is reparáltak valamit az olasz csapattal, mert félidőben 5-3-ra vezettünk (sőt, volt 5-2 is), magabiztosan játszva uraltuk a meccset, de ezután sokáig csak a házigazdák lőttek gólt.

Miért hallgatnánk el, hogy a bírók két kézzel szórták ki a magyar játékosokat, de a remek védekezés sokáig hatástalanná tette ezt a csalafintaságot. Nagy Viktor kiválót nyújtott, ez is kellett a biztos vezetéshez. Aztán jöttek a hibák, elfáradtunk, felőrölte a csapatot a sok emberhátrányos játék. De érdekes, többen is úgy értékeltek meccs után, hogy igazából a harmadik negyed akciógóljai törtek meg minket, hja kérem, emberhátrányban ma szinte nehezebb volt gólt lőni nekünk, kint egyenlő létszámnál - és ez azért valahol nagyon jó hír.

Fotó: vlv.hu

Az olaszok borzasztóan hajtottak, ez magyarázza Benedek Tibor lefújás utáni nyilatkozatának utolsó mondatát ("Ez az olasz csapat ezt a győzelmet most jobban akarta nálunk.") Ebből azonban nem kell messzemenő következtetéseket levonni: jól játszó magyar csapat adta oda az ünneplés lehetőségét most az ellenfél játékosainak - és a bíróknak.

Éjjel fél kettő volt, amikor a csapat megtartotta szokásos mérkőzés utáni megbeszélését.

Fotó: vlv.hu

Benedek Tibor itt közöle, hogy döntött a Világliga-csapatról, amelyben Tóth Márton kap helyet centerként, Bedő Krisztián most hazautazik és Horkai György utánpótlás válogatott edzésein folytatja a felkészülést. A szövetségi kapitány az Eb-csapatot később jelöli ki.

Eredmény - felkészülési mérkőzés:

Olaszország-Magyarország 10-8 (2-3, 1-2, 4-0, 3-3)
Róma, Foro Italico, vezette:
Caputi, Riccitelli (mindkettő olasz)

Olaszország: Tempesti - Di Fulvio, Nora, Figlioli 1, Giorgetti 4, Gallo, Figari, Luongo 2, Aicardi 2, Baraldi 1, Vespa, Velotto. Vezetőedző: Szövetségi kapitány: Alessandro Campagna

Magyarország: Nagy V. - Gór-Nagy, Madaras, Erdélyi 1, Vámos, Hosnyánszky, Angyal, Szivós 2, Varga Dániel, Varga Dénes 2, Bedő 1, Hárai 1, Tóth M. 1. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor

A Világliga dubaji szuperdöntőjében (június 16-tól 21.) részt vevő magyar csapat:

Decker Attila, Nagy Viktor (kapusok),

Angyal Dániel, Erdélyi Balázs, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Madaras Norbert, Szivós Márton, Tóth Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton (mezőnyjátékosok)

A csapat hétfőn kezdi meg dubaji szereplését, az első csoportellenfél Ausztrália.




E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok